Den højeste bygning på den vestlige halvkugle befinder sig i Chicago, og fra toppen er der en fantastisk udsigt over millionbyen. Skydeck Chicago i toppen af det tidligere Sears Tower – nu Willis Tower – bør naturligvis stå på listen over seværdigheder i Chicago. Men du kan også vælge alternativet, 360 Chicago, der tidligere hed John Hancock Observatory. Har du et CityPass til Chicago, er begge seværdigheder inkluderet i pakken.

Hoteller og overnatning i Chicago
Rabat til 5 store seværdigheder i Chicago

Chicago Skydeck i Willis Tower
Med en højde på svimlende 400 meter er der rigelig mulighed for at få et sug I maven, når du tager ekspres elevatoren op i toppen af Willis Tower, der har en topfart på 24 meter i sekundet. Turen op i toppen tager et lille minut.

Inden skal du dog igennem et sikkerhedstjek, der minder lidt om det i lufthavnen. Det gælder i øvrigt også i Hancock Observatory. Sikkerhedstjekket og selve billetsalget ligger i kælderetagen, så når du ankommer til Willis Tower, starter du faktisk med at køre ned i kælderen. Du har også mulighed for at se en ni minutter lang film om byggeriet af Sears Tower/ Willis Tower, inden du tager elevatoren op.

Vel oppe i toppen kan du så nyde synet over hele Chicago fra 103. etage eller 412 meters højde. For at gøre oplevelsen ekstra nervepirrende, har man bygget fire stålkasser i plexiglas i den vestlige ende af 103. etage, så du kan gå ”ud” af bygningen og se de 412 meter ned langs siden af Willis Tower gennem plexis glasset – hvis du tør. Der er typisk kø til at nyde udsigten fra de såkaldte ”Sky Ledges”, afhængig af, hvad tid på dagen, du besøger Willis Tower. Mandag, tirsdag og onsdag er ifølge de ansatte de mindst travle dage, mens der er flest turister i weekenden.

IMG_1148

Vel tilbage i kælderen nederst i Willis Tower skal du gennem hele to souvenirbutikker og op med elevatoren igen fra kælderen til gadeplan, inden du igen bliver lukket ud i friheden. Så afsæt en time til besøget oppe i toppen af Willis Tower.

360 Chicago – tidligere John Hancock Observatory
Selvom 360 Chicago ”kun” ligger på 94. etage i 314 meters højde, er udsigten fra toppen af Chicago’s 4. højeste bygning ved bredden af Lake Michigan helt forrygende. Det samme er turen op med ekspres elevatoren, der også her er et lille minut om turen op til toppen.

Ligesom i Willis Tower må du også ved 360 Chicago en tur ned i kælderen ved ankomst, hvor du skal igennem det obligatoriske sikkerhedstjek, inden du får lov til at tage turen op i toppen.

Da 360 Chicago ikke vil stå tilbage fra de mere ekstraordinære oplevelser på toppen af Skydeck Chicago i Willis Tower, har man etableret en ny forlystelse, som åbnede i maj 2014. Tilt har plads til otte personer ad gangen, da disse bliver ”tiltet” ud over kanten af bygningen, og kan altså se ned ad siden på bygningen, hvilket med garanti vil give et sus i maven.

Vil du sidde ned og nyde udsigten i mere rolige omgivelser, så overvej at booke et bord – eller tag chancen og nøjes med en drink – i The Signature Room på 95. etage i 321 meters højde. De laver bl.a. en fantastisk Bloody Mary. Og så er det gratis at tage op i The Signature Room, forudsat at man køber en drink i baren.

CityPass og Chicagos højdepunkter
Rabatpakken CityPass Chicago inkluderer både Chicago Skydeck og 360 Chicago. Begge steder kan du desuden udnytte, at man må benytte Fast Track, så man springer lidt frem i køen her og der. Der er dog ingen hurtige genveje gennem sikkerhedskontrollen.

Desuden er CityPass billetten til 360 Chicago delt op mellem enten skyskraberen eller alternativt Museum of Science and Industry, så her står man altså med et svært valg mellem to gode oplevelser.

Hoteller og overnatning i Chicago
Rabat til 5 store seværdigheder i Chicago

Af Henrik Lange, Highways-USA.com