Efter at have været lukket siden efteråret 2019 p.g.a. corona epidimien slog forlystelsesparken på Coney Island i New York City portene op igen den 9. april 2021.

Igen liv i forlystelserne på Coney Island
Forlystelserne kører igen på Coney Island efter at have været lukket de seneste 529 dage p.g.a. corona epidimien. Den klassiske forlystelsespark slog dørene op til 2021 sæsonen fredag den 9. april 2021, efter at have været lukket gennem hele 2020. Parken må dog kun lukke en tredjedel af de gæster ind, som der under normale omstændigheder er plads til.

Coney Island opererer normalt efter samme princip som Bakken nord for København: At det koster ikke noget at blive lukket ind i parken, men der skal betales for de enkelte forlystelser.

Bliv medlem af fordelsklubben Highways Academy: Få 12 måneder for kun 798,- kr.

MEN: P.g.a. corona og for at styre antallet af gæster er der blevet sat hegn op omkring forlystelsesparken, der p.t. fungerer som en aflukket park. For at blive lukket ind, skal man på forhånd bestille online og betale for en billet, der giver adgang de forskellige forlystelser inden for et bestemt tidsrum. Desuden er der særlige afstandskrav i forlystelserne og krav om brug af mundbind.

Rutsjebanen The Cyclone og Wonder Wheel
Coney Island er især berømt for sin store trærutsjebane The Cyclone fra 1927. Rutsjebanen er i alt 800 meter lang og når på det højeste sted op i en højde på 26 meter. Tophastigheden på The Cyclone er ifølge Wikipedia, 97 km/ t. Ud over Cyclone er parisethjulet Wonder Wheel også en af parkens signatur seværdigheder. Coney Island var frem til omkring 2. verdenskrig det største forlystelseskompleks i USA.

Coney Island ligger på kysten ud til Atlanterhavet i den sydligste del af Brooklyn, en lille halv times kørsel fra Manhattan, hvis man vælger Subway’en.

Hvis I vil have en virtuel tur i The Cyclone, kan I teste den her:

Læs mere på:
www.lunaparknyc.com

Mere inspiration til New York:
Storbyguide til New York City

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Denne artikel er senest opdateret den 16. april 2021.