Fra mandag den 6. december 2021 må din coronatest kun være op til en dag gammel, når du rejser ind i USA. Hidtil har din coronatest måtte være op til 3 dage gammel. Men spredningen af den nye Omikron corona variant har fået amerikanerne til at sænke gyldighedsgrænsen til en dag.

Få en coronatest et døgn inden din afrejse til USA
Udbredelsen af den nye Omikron corona variant har gjort livet lidt mere besværligt for os, der elsker at rejse ud i verden. Og hvis din destination er USA, så skal du fra mandag den 6. december 2021 nu have en coronatest, der ikke er mere end 1 dag gammel, når du stiger ombord på det fly, der skal flyve dig til Nordamerika. Hidtil har din coronatest måtte være op til 3 dage gammel.

Med et krav om, at din coronatest ikke må være mere end en dag gammel, bliver det i praksis umuligt at få taget en PCR test inden afrejsen til USA, da resultatet af en PCR test som bekendt er cirka et døgn om at ligge klar. Heldigvis accepterer USA fortsat både PCR tests og antegen tests/ lyn tests. En lyntest/ antigen test vil altså fremover være det mest oplagte valg for de fleste, der skal rejse til USA.

Fortolkninger af tidskravet: 1 dag eller 24 timer
Det nye tidskrav om til coronatesten har sat gang i spekulationer om, hvordan gyldighedskravet skal fortolkes. Er kravet 24 timer eller 1 dag sådan i mere bred forstand?

Som jeg læser udmeldingerne fra de amerikanske myndigheder, så opfylder ens coronatest gyldighedskravet på 1 dag, hvis din coronatest ikke er mere end 24 timer gammel, når du boarder dit fly til USA. Og så længe at din coronatest er taget i døgnet INDEN afrejsedatoen, er den stadig gyldig. Der er altså ikke noget krav om, at testen skal være taget 24 timer inden ANKOMSTEN til USA, hvilket vil være en praktisk umulighed at opfylde for de fleste rejsende fra fx Europa, rejsetiden taget i betragtning.

Husk at det er det flyselskab, som flyver jer til USA, der står for at tjekke jeres coronatest. I den amerikanske pas- og immigrationskontrol vil de som udgangspunkt ikke se coronatesten. De kan dog bede om at tjekke den, da man ind imellem tjekker folks coronatest ved stikprøver, men det er altså ikke en fast procedure.

Det anbefales i øvrigt, at I printer resultatet af coronatesten ud fra fx Sundhed.dk, og har den med i papirformat, frem for på mobilen.


Bliv medlem af Highways Academy: Få medlemsrabat, rejserådgivning + USA webinar onsdage 19.30


Krav til indrejse i USA pr. 6. december 2021:

  • Fuld corona vaccination (mindst 2 vaccinationer), hvor der er gået minimum 14 dage siden sidste vaccination
  • Dokumentation for begge vaccinationer udprintes fra Sundhed.dk og medbringes på rejsen
  • En negativ coronatest, der ikke er mere end et døgn gammel. Både antigen test (lyntest) og PCR test accepteres. Dokumentation medbringes som print, og fremvises til flyselskabet ved bording, når I går ombord på det fly, som flyver jer til Nordamerika
  • Medrejsende børn mellem 2 og 17 år, som ikke er vaccineret, skal også medbringe en negativ coronatest, der ikke er mere end et døgn gammel. Eventuelle færdigvaccinerede børn skal også medbringe en negativ coronatest taget inden for 1 døgn inden afrejsen
  • Gyldig ESTA forhåndsgodkendelse til indrejse i USA eller alternativt visum til USA

Disclaimer: Jeg skal for god ordens skyld tage forbehold for ændringer i reglerne, som sker med kort varsel. Ovenstående information tager afsæt i din informationer, som er tilgængelige pr. 5. december 2021.

Af Henrik Lange, Highways-USA.com


Tjek også disse nyheder på Highways-USA.com:
USA genåbner for turister 8. november 2021

Genåbning i Canada: Nu er Canada atter åben
Air Canada vender tilbage til CPH i maj 2022
Delta Air Lines vender tilbage til København i 2022
SAS genåbner sine flyruter til Boston og Miami

Denne artikel er senest opdateret den 5. december 2021