Der var ingen priser til nordamerikanske destinationer eller aktører, da der blev afholdt Oscar uddeling i den danske rejsebranche, da den årlige uddeling af Danish Travel Awards 2019 løb af stablen i Cirkusbygningen i København. I alt blev der uddelt 20 priser i forskellige kategorier til bl.a. flyselskaber, hoteller, rejsebureauer, m.v.

De mest interessante priser set med nordamerikanske øjne
Årets uddeling af Danish Travel Awards den 2. oktober 2019 var set med nordamerikanske briller således en jævnt kedelig affære, da hverken USA eller Canada kom på podiet i år. USA var således slet ikke nomineret blandt de tre lande, der dystede om prisen Bedste Rejseland uden for Europa.

Her var Canada, Israel og Japan nomineret, og det blev lidt overraskende Israel, der løb med hæderen. Muligvis hjulpet godt på vej af årets Eurovision Song Contest, der jo i år blev afholdt i Israel. Canada kom således ikke på podiet igen i år, efter at Canada vandt prisen i 2018.

FDM Travel kåret til Bedste Ferierejsebureau
I modsætning til tidligere, havde man i år valgt at lave to kategorier inden for rejsebureauer: Dels en kategori for rejsebureauer med fokus på pakkerejser med rejseleder – altså arrangerede grupperejser. Den kategori løb rejsebureauet Nilles Rejser fra Nordjylland med.

I den anden kategori, hvor rejsebureauer med individuelt arrangerede rejser var nomineret, løb FDM Travel med sejren foran Nyhavn Rejser og bureauet MyCruise. Jeg sad tilfældigvis ved samme bord som FDM Travel i går aftes, og produktchef Jesper Ewald fra FDM Travel sagde bl.a., at noget af årsagen til hæderen kunne skyldes, at FDM Travel inden for de sidste år har åbnet to nye rejsebureauer rundt om i Danmark – et i Roskilde og et i Vejle – og at FDM Travels personlig kontakt med kunderne sandsynligvis er del af forklaringen på, at FDM Travel vandt prisen.

Swiss blev bedste Europæiske Flyselskab
I luftfarts kategorierne kunne Aalborg Lufthavn løfte prisen som Bedste Lufthavn i Danmark foran Billund Lufthavn og Københavns Lufthavn. Her gættede flere på, at forbrugerne havde peget på netop Aalborg Lufthavn som vinder, da den i modsætning til de to andre bejlere til prisen stadig tilbyder gratis parkering.

Swiss vandt lidt overraskende prisen som Bedste Europæiske Flyselskab foran Lufthansa og KLM. Men det er fuldt fortjent: Jeg havde fornøjelsen at teste Swiss sidste efterår på en flyvning fra Los Angeles via Zurich til København, og der var intet at udsætte på den oplevelse. Og transfer oplevelsen i Zurich var også nem og hurtig. Så det var et godt valg, forbrugerne der havde truffet.

Prisen som Bedste Interkontinentale Flyselskab gik til Singapore Airlines, der bl.a. gør en dyd ud af at bruge lokale nordiske leverandører ombord på deres fly. Det er således fx den lille isproducent Skarø Is fra det sydfynske øhav, der leverer is til Singapore Airlines ombord på deres flyvninger til og fra København.

Endelig skal det også lige nævnes, at det var Portugal, som løb med prisen som Bedste Europæiske Rejseland foran Grækenland og Spanien. Dermed var den genvalg til Portugal, der også vandt prisen i 2018.

Vinderne af Danish Travel Awards findes via det såkaldte Danmarkspanel hos analyseinstituttet Epinion. Over 2.600 medlemmer af Danmarkspanelet havde valg at stemme ved årets afstemning, og under udvælgelsen af medlemmer er der taget højde for en ligelig fordeling af medlemmer over hele landet fordelt på alder, køn og bopæl.

Listen over alle vindere i 2019 kan ses på Stand By.dk

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Denne artikel er senest opdateret den 3. oktober 2019.