De fleste store netværks flyselskaber har efterhånden alle indført Economy Light begrebet på deres oversøiske flyvninger. Economy Light dækker over, at kun håndbagage, der medtages i kabinen, er inklusiv i billetten, mens der skal betales ekstra for indtjekket bagage.

Med andre ord: Der skal betales et ekstra gebyr, hvis I vil have en indtjekket kuffert med til USA, og det vil de fleste turister gerne, som rejser på ferie to-tre uger i USA. Derfor skal I se jer ekstra godt for, for indtjekket bagage er som udgangspunkt IKKE længere inklusiv på Economy Class.

Economy Light opfundet til søgemaskinerne
Den nye praksis med Economy Light billetter er indført, så flyselskaberne kan få deres billetpriser til at rangere højere, når der søges efter flybilletter på forskellige søgemaskiner, som fx Momondo.

Den nye praksis betyder samtidig, at I skal være ekstra vågne, når I booker flybilletter til fx USA på Economy Class. For I skal som udgangspunkt forvente, at den indtjekke baggage IKKE længere er inkluderet i billetprisen, hvilket den var for ganske få år siden. I skal altså tilkøbe muligheden for at medtage et styk indtjekket bagage pr. person på jeres flyrejse – ellers bliver I opkrævet et gebyr i lufthavnen inden afrejse. Og det gebyr kan variere alt efter, hvilket flyselskab, der er tale om.

Som tommelfingerregel kan I forvente, at prisen pr. indtjekket bagage ligger på 300 – 400 kr. på udrejsen og cirka det samme på hjemrejsen – altså i alt 600 – 800 kr. pr. kuffert pr. passager for hele flyrejsen. Prisen for den indtjekkede bagage gælder altså for hele flyvningen, uanset hvor mange mellemlandinger I måtte have undervejs.

Så hvis I har fundet en billig oversøisk flybillet til fx USA fra Europa på Economy Class, og I gerne vil have en indtjekket kuffert med på rejsen, skal I fremover lægge cirka 600 – 800 kr. oven i prisen på billetten – med mindre I kan klare jer med, hvad der kan være i en lille håndbagage kuffert, som typisk ikke må veje mere end 10-12 kg – nogle gange endnu mindre.

Forskellig praksis omkring indtjekket bagage
Da de nye Economy Light billetter stadig er forholdvis nye, er håndteringen af Economy Light flybilletter kombineret med indtjekket bagage også forskellig fra flyselskab til flyselskab – når billetten bookes. Hos nogle flyselskaber kan I betale for jeres indtjekkede bagage allerede når I booker flybilletten (som et tilkøb), mens I hos andre flyselskaber først kan betale for jeres indtjekkede bagage i selve lufthavnen på selve afrejsedagen.

Som udgangspunkt må man gå ud fra, at man IKKE bliver straffet med et højere gebyr end normalgebyret, hvis man som Economy Light kunde IKKE har mulighed for at betale for sin indtjekkede bagage i booking situationen. Til gengæld kan man risikere at skulle betale et højere bagagegebyr, hvis man havde muligheden for at tilkøbe/ tilvælge en indtjekket kuffert – og så lader være med det.

Så vær opmærksom, når I booker oversøiske flybilletter på Economy Class. For i langt de fleste tilfælde er der IKKE længere inkluderet indtjekket bagage i billetten. Det er et tilvalg, som der nu skal betales for. Så er I advaret!

Economy Light begrebet (med lidt forskellige navne) er indført hos de fleste store netværks flyselskaber som SAS, KLM, Air France, Icelandair, Finnair, Delta, United, Lufthansa, Swiss, m.fl. Lavprisselskaber som Norwegian og Wow Air har altid haft som udgangspunkt, at der skulle betales for indtjekket bagage på deres Economy billetter.

Læs også:
Tips til køb af flybilletter til USA
Flyselskaber til USA
Pas- og visaregler til USA
Tips til indrejse i USA

Brug for hjælp til jeres kommende USA rejse: Få VIP Light rådgivning 2018 til USA

Af Henrik Lange, Highways-USA.com