Folk med noget på hjerte, der vil bidrage med længere indlæg og rejseerfaringer fra USA, kan her på Highways-USA skrive gæsteindlæg. Et sådant indlæg har Michael Strunk Kristiansen skrevet om overnatninger hos private amerikanere på bed and breakfasts, booket via websitet AirBnB på hans netop overståede tur på den amerikanske østkyst.

Der var meget stor forskel på, hvordan niveauet og værterne var de forskellige steder. Læs Michaels beretning her om hans erfaringer med AirBnB på den amerikanske østkyst.

Hotelovernatning i Washington D.C.
Jeg skal ærlig indrømme, at jeg var lidt loren ved tanken om at bo privat, men nu har vi også rejst så meget i USA, hvor vi næsten ikke møder nogen mennesker. Det vil sige, at naturligvis møder vi mennesker, men vi snakker bare ikke ret meget med dem!

Vi planlagde en rundtur, startende i Washington, hvor vi ville se Smithsonians muséer. Her bookede vi suite på Homewood Suites. Et ganske udmærket hotel til pengene. Stue med køkken, soveværelse og bad/ toilet. Mandag til fredag er det inkl. morgenmad og aftensmad. I weekenden kun morgenmad! Maden er okay, men ikke noget at skrive hjem om! Aircon og køleskab/ frysere er af den billige og larmende kvalitet.

Vi har før boet på Homewood Suites og den bedste ligger lige syd for Maimi i Homestead, i et cubansk kvarter! Det var helt nyt for tre år siden, da vi overnattede der.

Næsten usynlige værter
Turen gik så via Philadelphia, hvor vi overnattede hos venner, ned til Williamsburg Colonial Williamsburg for at være helt præcis. Her havde vi booket os ind, med to overnatninger hos Ann og Mark.

Overnatningerne kostede USD 89 per nat. Det viste sig at indgangen, udefra, gik gennem toilettet (med kaffemaskine) og videre ind til et soveværelse med en lækker stor seng.

Desværre var der ikke rigtig nogen steder at sidde, ud over en pianobænk og vi måtte heller ikke spise på værelset, måske derfor der ikke rigtig var nogen siddepladser?

Masser af skabsplads. Tre store aircon anlæg lige udenfor for vinduet – vi kunne godt sove for støjen, men der var ikke så stille, som området på kortet ellers kunne antyde.

Ann tog i mod os og vi snakkede i fem minutter, det var alt! Huset var meget lydt, så vi fik lidt med af de daglige skærmysler med teenagere. Da der ikke var morgenmad, og vi var ude hele dagen og kom først hjem om aftenen, så vi faktisk ikke mere til vores værter, heller ikke ved afgang, selvom vi havde sendt dem en SMS om, hvornår vi ville tage afsted. Der var fri internet, men det var ret langsomt!

Deres hus ligger godt! Cirka 5 minutters kørsel til Jamestown museum, Beach Park og Colonial National Historic Parkway, som fortsætter helt til Yorktown. 10 minutter til Colonial Williamsburg og 20 minutter til Williamsburg Premium Outlet eller Yorktown.

Ægte gæstfrihed hos Mary Stuart og Russ
Vi fortsatte derefter ind i landet til Blue Ridge Parkway ved Ranoke og nord på via Shenandoah (Sky Line Drive), hvor vi gjorde holdt i Lexington VA. 502 South Main, hos Mary Stuart og Russ.

Det tager ca. 30 minutter at køre fra Shenandoah til Lexington. Overnatningen kostede USD 165 per nat inkl. morgenmad og internet. Mary Stuart og Russ er et par utrolige gæstfrie mennesker, som med det samme fik os til at føle os hjemme!

Deres bed and breakfast havde tre værelser og der var kræset om alle detaljer. Ved ankomst blev vi sat på portchen med et glas lemonade og hjemmebagt cookie og fik så ellers alt – der var værd at vide om Lexington, restauranter, etc…!

Selve værelset var lækkert. I et klædeskab, så vi ikke kunne høre det, var der også et køleskab med to Coca Cola, to Coca Cola Light, samt to vand. Der var salte nødder og chokolade. Alt fulgte med i prisen.

Mens vi var nede på en af deres anbefalede restauranter, nemlig Southern Inn, lækker restaurant – beskrivelse i en anden artikel på bloggen – havde Mary Stuart været oppe på værelset og gjort det klart for natten –naturligvis var der et stykke kvalitetschokolade på sengebordet. På badeværelses var der lækre sæber og hårprodukter etc. Og fri internet med god hastighed.

Da vi kom hjem (tilbage til deres bed and breakfast), sad Russ og spillede klaver for et andet par, så vi satte os på portchen i den temmelig lune nat og nød musikken og byen.

Tjek at der er adgang til eget toilet og bad
Klokken 09.00 næste morgen blev der serveret morgenmad i deres spisestue for os og de andre to gæster. Lækker youghurt med friske frugter. En lækker quiche og Southern Buttermilk Biscuits med lækre marmelader, som det hør og bør, når man spiser i syden – –alt hjemmelavet forstås!

De andre gæster, var lidt mere erfarne med at booke bed and breakfast og kunne fortælle, at man altid skulle sikre sig, at der var bad og toilet på værelset, så man ikke skulle dele med andre!

Mange af deres andre gæster er amerikanerer, der er ude og følge den cirka 1.100 km lange ”Washington-Rochambeau Revolutionary Route,” som går gennem Charlottesville, der ligger en times kørsel fra Lexington. Eller forældre til unge på byens universitet eller militærakademiet.

Lexington er en by, som os lidt ældre husker det fra vores barndom. Et sted, hvor man hilser på hinanden på gaden – selv de unge hilste på os, sent om aftenen! Byens gartner havde vi en lang samtale med, mens hun fulgte os ned til restauranten. En rigtig hyggelig by med 3-4 rigtig gode restauranter.

Vi fortsatte nordpå i Shenandoah Nationalpark til Harrisonburg, hvor vi overnattede på the Joshua Wilton House, fordi de har en rigtig god restaurant! Selve værelses var slidt, med vandskader og tilhørende svamp. Hvis jeg skal sige noget positivt om værelset, var det, at det ikke var nødvendigt at bruge password til deres internet!

Maden til gengæld var rigtig god. Jeg vil anbefale at hvis man har lyst til at spise der, så finder man et andet sted at overnatte! Det af byen vi så, var ikke særlig hyggelig!

Vi skulle nok havde været taget over på den anden side af Shenandoah, hvor byen Town of Washington ligger. Det skulle være en helt fantastisk lille by, hvor politikerne fra Washington tager til, når de skal lidt væk fra Senatet. Her finder du foruden en del gode bed and breakfasts, hyggelige forretninger også The Inn at Little Washington, som skulle være et besøg værd, hvis man er til gourmetmad. Deres værelser ser fantastiske ud!

Kursus i madlavning med kokken Marcia
Vi kørte videre nord på over Harrisburg til Feasterville, med stop ved nogle outlets og et stort shoppingcenter, King of Prussia Mall, som skulle være det næststørste Mall i USA. Det er kæmpe stort, så sæt god tid af til et besøg!

Sidste bed and breakfast var i udkanten af Princeton. En fantastisk universitetsby lige syd for New York med et europæisk udseende med hyggelige restauranter, caféer, bryggeri og forretninger. Universitets lille museum er gratis og helt bestemt et besøg værd. Det tager en time ind til Time Square på Manhattan med tog, så slipper man også for parkeringsproblemer og myldertidstrafik!

Marcia og hendes mand ejer områdets ældste kvækerhus, som er nænsomt restaureret. Pris USD 115,- per nat inkl. morgenmad, internet, lån af kano etc.

Marcia er uddannet kok og afholder i huset, madlavningskurser for private og firmaer. Marcia var for os en enestående vært, som omgående fik os til at føle os hjemme. Både vi og vores venner var velkomne i huset, som vi kunne bruge som vores eget.

Marcia tog os med rundt i området og viste os seværdigheder, økologiske gårdbutikker, områdets Quaker-vennehus, som er det sted, de mødes for at bede.

Vi kunne lave mad i køkkenet, hvis vi havde lyst og det endte med, at vi holdt et lille madlavningskursus for vores venner og Marcia. Vi havde en helt fantastisk aften!

Vi havde den øverste etage for os selv. Lækkert soveværelse, med indbygget skab, bord og stol.

Vi spiste hjemmelavet morgenmad i husets store køkken, hvor Marcia lavede det, vi gerne ville have. Hun nåede at lave både Soutern Buttermilk biscuits med sausage gravy, grove vafler af hjemmekværnet mel, hjemmevalset havregryn med friske frugter, drænet youghurt med friske frugter i de fem dage, vi var der! Hvis vi nogensinde kommer tilbage til Princeton, så er det her vi skal bo, hvis Marcia og hendes mand stadig bor der!

Opsumerede erfaringer med AirBnB i USA
Jeg synes, at vi har været rigtig heldige med vores bed and breakfasts, og det er bestemt ikke sidste gang, at vi overnatter på bed and breakfast og heller ikke sidste gang, at vi benytter AirBnB!

Næste gang, skal vi huske at tjekke om:

1. Morgenmad er inkluderet
2. Bad/toilet er på værelset
3. Anmeldelser af værten, værelset og eventuel bede om flere fotos !

Mvh Michael