Pr. 1. juli 2020 vil EU åbne de ydre grænser til 14 udvalgte lande, som lever op til en række krav omkring begrænsninger i smittespredning og smittetryk i de pågældende lande. Dermed er der udsigt til, at der igen begynder at komme gang i oversøiske rejser.

USA er dog helt som forventet ikke på listen over de 14 lande, som EU åbner de ydre grænser til.

God dag for udsigt til oversøiske rejser
Pr. 1. juli 2020 vil EU åbne sine ydre grænser for 14 udvalgte lande, der har fået så meget styr på smittespredning af corona virus, at EU nu åbner sine ydre grænser for borgere fra disse 14 udvalgte lande.

Der åbnes bl.a. op for indrejser til EU fra lande som Canada, Australien, New Zealand, Japan, Sydkorea og Thailand. Til gengæld er hverken USA, Rusland eller Brasilien på listen over lande, hvis borgerne nu kan rejse til Europa. Dermed er der ikke noget nyt under solen i forhold til USA.

Indrejselisten over de 14 godkendte lande er ikke bindende, så det er op til de enkelte EU lande, hvordan de vil håndtere anbefalingen fra EU. Desuden skal interesse være “gensidig”. Så hvis de udvalgte 14 lande ikke vil lade EU borgere rejse ind i deres lande, så er man naturligvis lige vidt.

Danmark ventes snarest at komme med en udmelding på, hvordan Danmark forholder sig til udmeldingen om åbningen af de ydre grænser i EU.

Kom med i min fordelsklub Highways Academy for KUN 47,- kr. pr. måned

Intet nyt i forhold til USA
USA er sammen med Rusland og Brasilien fortsat på listen over lande, som EU ikke vil tillade indrejser fra. Det er på ingen måde overraskende, den seneste tids voldsomme stigning i antallet af corona tilfælde i USA. Så der er intet nyt i forhold til USA.

Når EU fortsat holder døren lukket til USA, vil det modsatte højst sandsynligt også være tilfældet. Trump indførte som bekendt midt i marts 2020 et indrejseforbud fra Europa, da corona virussen hærgede i Europa.

Det indrejseforbud er stadig gældende og er blevet forlænget frem til udgangen af 2020. I princippet kunne Trump godt vælge at tillade indrejser fra Europa til USA set fra et sundhedsfagligt synspunkt. Men det vil næppe ske, når EU holder døren lukket den modsatte vej. Så der er altså intet nyt uden solen i forhold til indrejser til USA.

TV2 Nyhederne 30. juni 2020: EU åbner for 14 nye lande – men USA er ikke med på listen

Lys for enden af tunnelen
Udmelding om, at EU åbner de ydre grænser, er dog alt andet lige godt nyt i forhold til at begynde at normalisere muligheden for oversøiske rejser. Når EU som region kommer med en sådan udmelding, så vil det alt andet lige lægge et pres på de 14 lande, som EU nu åbner op for.

For når der åbnes den ene vej, så er det naturligvis med en vis forventning om, at der også åbnes den modsatte vej. Så mon ikke, at vi her i starten af juli vil se en begyndende genåbning af verden, med afsæt i genåbningen af EU’s ydre grænser mod de 14 udvalgte lande.

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Andre artikler om corona krisen:
Smittetryk i USA spænder ben for åbning af grænser – 25. juni 2020

Genåbning mod Sydeuropa – USA er stadig lukket – 19. juni 2020
Fra 15. juni skal I have mundbind på i lufthavnen – 15. juni 2020

Denne artikel er senest opdateret den 1. juli 2020