1000vis af Facebook grupper er fyldt op med velmenende rejsetips til destinationer i hele verden.

Jeg har selv en Facebook gruppe: Del Rejsetips til USA, hvor glade rejsende deler personlige rejsetips til USA i øst og i vest. Erfaringer, der er lige så forskellige, som de familier, de er blevet oplevet af.

Men familier er jo netop vidt forskellige. Derfor kan en rejse til den samme destination – og præcis samme rejserute – se vidt forskellig ud, afhængig af hvilken familie og hvilke deltagere, der skal afsted. Og her er vi fremme ved min pointe:

De velmenende bidragsydere i Facebook grupperne har ikke en jordisk chance for at give dig et fyldestgørende svar ud fra nogle få linjer i et Facebook opslag, hvor du spørger om gode råd til din kommende ferie i fx USA…


Facebook grupper kan IKKE give dig svar på ALT

Rejsegrupper på Facebook kan bruges som inspiration i din indledende researchfase. Men når du går fra research til planlægning, bør du få specialist- og ekspert rådgivning. Det gælder både i forhold til rejseplanlægning/ rejserådgivning og alle mulige andre emner.

Du kan ganske enkelt ikke forvente at finde fyldestgørende svar i Facebook grupperne. Oversøiske rejser til fx USA og Canada eller andre verdensdele er komplekse konstruktioner med mange forskellige elementer, der helst skal gå op i en højere enhed, for at jeres rejse bliver en succes for alle deltagere.

Alderen på deltagerne, jeres personlige interesser, jeres fysik/ udholdenhed, valg af transportform, sæson og årstider og ikke mindst jeres rejsebudget er helt centrale elementer i al rejseplanlægning. Her kan de velmenende rejsetips i Facebook grupper ikke hjælpe jer.

Svarene i Facebook grupperne er i de fleste tilfælde til velmenende, men ofte løsrevne forslag og ideer, som måske – og måske ikke – matcher jeres ønsker til oplevelser på netop jeres rejse!

Du har i stedet brug for en ekstern rådgiver og specialist, der kan se på jeres USA rejse i helikopter perspektiv, stille jer de rigtige spørgsmål (som I ikke selv har tænkt på), og komme med de ideer og forslag, som eksperten i kraft af sin viden har indsigt i – men som de glade rejsende i Facebook grupperne ikke kender eller har prøvet.


De samme rejsetips og forslag gentages igen og igen

En anden ting, jeg ser igen og igen i Facebook grupperne er, at de samme rejsetips med de samme forslag til de samme lokaliteter gentages igen og igen. Folk kan nu engang kun foreslå de steder og lokaliteter, de selv har besøgt. Derfor er det ofte de samme steder og attraktioner, der igen og igen bliver foreslået i grupperne.

Der er en tendens til, at mange Facebook grupper får en EKKO kammer effekt, hvor medlemmerne alle løber i den samme retning – og dermed oplever præcis de SAMME attraktioner som alle andre. Hvilket medfører uheldige sideeffekter som trængsel og slitage i fx nationalparker, på naturen og dyreliv.

Specialisten/ Eksperten har (forhåbentligt) en betydeligt større indsigt, og kan komme med alternativer til de velkendte forslag – og kan argumentere for, hvorfor de alternative forslag er værd at overveje – og hvorfor de måske matcher jeres familie bedre, end de ”nemme” løsninger og hurtige svar på Facebook.


Få rejsetips af professionelle rejse eksperter

Budskabet er derfor: Få hjælp af professionelle rejseeksperter – og betal eventuelt for det! Hvis vi taler om oversøiske kør-selv-rejser til fx USA og Canada – eller måske Australien og New Zealand – kan de nemt løbe op i 50.000 – 75.000 eller måske 100.000 kr.

Med så stor en investering er det tåbeligt at spare et par tusinde kroner på professionel rådgivning – med risiko for, at jeres rejse ikke hænger nær så godt sammen – og at I misser nogle oplagte oplevelser for netop jeres familie, fordi I ikke anede, at de eksisterede. Fordi I lyttede til nogle velmenende hjælpere, der nu engang ikke kan give jer det overblik over jeres rejse, som de professionelle rejseeksperter kan.

Bliv medlem af fordelsklubben Highways Academy: Få 12 måneder for kun 598,- kr.


Se jer for, når I vælger rejserådgiver

Husk at se jer for, når I vælger rejserådgiver. Vælg en ekspert, der har dokumenteret og mange års erfaring med fx USA og Canada. Tjek gerne vedkommendes anmeldelser på TrustPilot, Google og Facebook, inden I vælger. Husk også, at kvalitet og erfaring koster penge.

Tænk også på, at hvis jeres rådgivning leveres af et rejsebureau, har bureauet en helt naturlig dagsorden der hedder, at de gerne vil SÆLGE jer rejsen. En rejsekonsulent fra et rejsebureau er altså ikke nødvendigvis en ”neutral og upartisk” rejserådgiver. Lige som en bankrådgiver ikke nødvendigvis er det, der gerne vil sælge jer nogle af bankens produkter.

Og brugen af en uafhængig rejseekspert udelukker ikke nødvendigvis, at I også benytter et rejsebureau. Nogle vælger BÅDE at få uafhængig rådgivning fra rejsespecialisten, for dernæst at få et rejsebureau til at sætte rejsen sammen med fly, billeje og overnatning – med afsæt i anbefalingerne fra den eksterne rejseekspert.

Andre ”nøjes” med at købe rådgivning hos rejseeksperten, og bestiller så selv hele rejsen med flybilletter, billeje og overnatning. Og andre igen vælger en kombination af uafhængig rejserådgivning, ”gør-det-selv” booking + et rejsebureau for fx at sikre, at udgiften til flybilletter er dækket af Rejsegarantifonden.


Ja, jeg kan bestilles til uafhængig rejserådgivning til USA

Disclamer: JA! Jeg kan bestilles til individuel rejserådgivning til USA og Canada, hvor jeg hjælper familier med at tilpasse deres rejse til USA eller Canada til lige præcis deres ønsker til deres

Men jeg er i virkeligheden lidt ligeglad med, om I vælger MIG eller en anden professionel og uafhængig rejseekspert. Eller om I går direkte til et rejsebureau… Jeg har rigeligt at gøre med at rådgive de familier, som allerede har valgt min individuelle rejserådgivning til USA.

Bare I får professionel hjælp til at bevare overblikket over jeres drømmerejse, så I ikke stirrer jer blinde på de velmenende, men ufuldstændige (og desværre også i visse tilfælde direkte forkerte rejsetips), som jeg jævnligt støder på rundt om i bl.a. Facebook grupper.

Ja, I kan godt finde interessante forslag og ideer i nogle af Facebook grupper. Men lad være med at blive forvirrede og rundtossede over de utallige og velmenende forslag og ideer. Og få PROFESSIONEL hjælp til at sortere og vælge blandt de mange forslag, så I ikke mister overblikket.

Hvis I overvejer at få undertegnede ind over for at hjælpe jer med jeres næste rejse til USA og Canada, så book en gratis 10 minutters rådgivnings samtale i min online kalender. Så tager vi en snak om, hvorvidt jeg skal hjælpe jer med jeres kommende rejse til USA og/ eller Canada.

Her kan I booke en gratis 10 minutters rådgivnings samtale:

Få 10 minutters rejse rådgivning til USA

 

Mere inspiration til USA:
12 rejseguider til alle dele af USA
Fordelsklubben Highways Academy
USA kalenderen 2022
Del Rejsetips til USA på Facebook

Af Henrik Lange, Highways-USA.com