Corona krisen har været et dyrt bekendtskab for mange rejsebureauer. Det gælder også FDM travel, der er landets største rejsebureaukæde, målt på antallet af afdelinger rundt om i Danmark.

Men nu bliver to af bureauets i alt otte afdelinger lukket, og samtidig siger FDM travel farvel til 18 ud af 64 medarbejdere, hvilket svarer til lidt over fjerde medarbejder.

FDM travel fyrer hver fjerde medarbejder
Salget af oversøiske rejser til bl.a. USA, Canada, Australien og New Zealand er reelt gået i stå, efter at corona krisen satte ind i marts 2020. USA har været en kæmpe destination for FDM travel hidtil, så derfor har corona krisen ramt FDM travel ekstra hårdt.

Det har nu fået den konsekvens, at FDM travel har opsagt 18 ud af i alt 64 medarbejdere, hvilket svarer til godt hver fjerde medarbejder i rejsebureauet, skriver Finans.dk

Finans.dk 8. juli 2020: Stort rejsebureau fyrer og lukker kontorer

Administrerende direktør Andreas Iverser siger til Finans.dk, at FDM travels højsæson til USA og Canada i 2020 er væk, og at tiden vil vise, om bureauet til vinter kan sælge rejser til Australien og New Zealand.

FDM travel lukker to rejsebureauer i Roskilde og Viborg
Med otte kontorer fordelt ud over hele landet er FDM travel landets største rejsebureaukæde. Men de otte bureauer bliver inden længe til seks, når FDM travel lukker to af sine rejsebureauer i henholdsvis Roskilde og Viborg. Afdelingen i Roskilde fik dermed en meget kort karriere: Afdelingen i Roskilde slog dørene op i efteråret 2018, men nu er corona krisen så skyld i, at rejsebureauet i Roskilde lukker ned igen.

Til gengæld redder FDM travels relativt nyåbnede afdeling fra 2018 i Vejle livet, mens den mangeårige afdeling i Viborg også lukker ned p.g.a. corona krisen.

Med lukningen af afdelingerne i Roskilde og Viborg har FDM travel seks rejsebureau afdelinger tilbage rundt om i Danmark. De er placeret i Lyngby (hovedkvarteret), Næstved, Odense, Vejle, Århus og Aalborg.

FDM travel blev i oktober 2019 kåret til Året Bedste Ferierejsebureau i Danmark ved den årlige Oscar-uddeling i rejsebranchen, Danish Travel Awards.

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Læs mere om FDM travel:
Redaktionelt portræt af FDM travel
Vindere af Danish Travel Awards 2019

Denne artikel er senest opdateret den 12. juli 2020