Så er jeg tjekket ind på Delta Air Lines flight DL219 fra CPH til JFK i morgen, og jeg har nu rimelig styr på programmet for mine fem dage på Manhattan.

Omdrejningspunktet for min tur bliver de klassiske seværdigheder i New York med afsæt i et New York CityPass, rabatpakken som inkluderer seks af de mest populære seværdigheder i New York til en fast pris, hvorved man sparer op til 40 % af billetprisen i forhold til normalprisen. Men det bliver også plads til andre ting.

Intensivt dagsprogram og masser af kunst
Jeg har naturligvis ingen forventning om, at jeg for alvor lærer New York City og Manhattan at kende, bare fordi jeg bruge fem dage på den aflange ø. Men jeg vil gøre mit til, at jeg ihvertfald får set og tjekket nogle af de mest populære museer og seværdigheder på Manhattan. Derfor er følgende attraktioner naturligvis på to-do listen:

– Empire State Building
– Frihedsgudinden og Ellis Island
– Museum of Modern Art
– Metropolitan Museum of Art
– Guggenheim Museum

Det er som jeg skriver i aller højeste grad “New York Classic”, og det er helt bevist, at jeg vælger disse turistmagneter, for de skal bare tjekkes mindst en gang, og jeg kan først have en mening om dem, når jeg selv har besøgt dem og testet dem i praksis. Og så holder jeg i øvrigt meget af kunst.

Desuden ved jeg godt, at jeg ikke når at fordybe mig i alle museer, da flere af dem er gigantiske, men jeg skal lige have en smagsprøve. I øvrigt kan jeg konstatere, at foto restriktionerne heldigvis er lidt mere lempelige, end jeg havde frygtet på museerne, så jeg får også fotos med hjem.

Statue of Liberty og Ellis Island
Søndag morgen skal jeg tidligt op, for at nå den første båd over til Frihedsgudinden. Mange mennesker siger, at det ikke er tiden og turen værd, og det skal jeg nu teste, om det virkelig kan være sandt. Jeg har købt mig en billet ind til museet i foden af statuen, mens jeg når ikke at komme op i kronen.

Eller rettere: Første ledige tur op i kronen er i starten af november! Så har man planer om at skulle op i toppen af Frihedsgudinden, skal man være ude i rigtig god tid! Ellis Island glæder jeg mig meget til: Museet er nu tilbage i form efter de massive ødelæggelser, som orkanen Sandy skabte i oktober 2012.

Guidede ture i Central Park og Queens
Det er dog ikke museer alt sammen: Søndag middag (på min fødselsdag) skal jeg have en guidet tur gennem Central Park med On Locations Tours. Det er vandreturen Central Park TV & Movie Sites Tour som jeg prøve, og det glæder jeg mig rigtigt meget til, hvor jeg både får en introduktion til Central Park og de utallige film, som er optaget i parken.

Mandag har jeg en aftale med Maria-Leena fra Turist i New York, som giver mig en eksklusiv fire timers tur gennem Queens. Dermed tager jeg en afstikker fra Manhattan, men jeg bliver simpelthen nødt til at prøve en af Maria-Leena guidede ture gennem Queens, når jeg nu er i byen.

Tirsdag skal jeg besøge det nye 911 Memorial Museum der, hvor World Trade Center stod indtil 11. september 2001. Det er også en oplevelse, jeg glæder mig rigtigt meget til, selvom baggrunden for museet i sagens natur er trist. Også selve mindesmærket for World Trade Center og 11. september glæder jeg mig til at se.

Overnatning på Hotel Pennsylvania
New York er en rigtig dyr by, når det gælder overnatning, men Hotel Pennsylvania ved Penn Station er til at betale. Niveauet er vist ikke noget at skrive hjem om for at sige det pænt: Det er rigtig turistklasse, vi taler om, men det ligger perfekt midt på Manhattan og i gåafstand fra bl.a. Times Square. Det bliver også interessant at teste.

Alle mine anstrengelser i New York munder naturligvis ud i en betydelig forbedret storbyguide til New York og Manhattan, selvom den nye guide også kun vil dække en lille flig af de utallige muligheder, som New York City byder på. Følg slaget gang her på bloggen – og på Facebook.

Af Henrik Lange, Highways-USA.com