Air France er ikke lige det flyselskab, man som dansker tænker på først, når man skal købe en flybillet fra Danmark til USA eller Canada. Men Air France har faktisk ganske mange forbindelser over Atlanten, og er især stærke på det sydlige USA, Caribien og så Canada – naturligvis med direkte forbindelse til bl.a. fransktalende Montréal og Quebec plus flere andre canadiske storbyer.

Forbedret transfer oplevelse i Paris Charles de Gaulle
Vælger du Air France til USA eller Canada, går turen via Paris Charles de Gaulle. En lufthavn, der ikke har haft et alt for godt ry blandt transfer passagerer. Heldigvis har Air France oppet sig en del de senere år, bl.a. med bedre skiltning og ved at lade nogle af de mest benyttede transferforbindelser flytte tættere på hinanden i den store lufthavn, så man ikke nødvendigvis skal løbe spidsros tværs gennem flere terminaler for at nå sin videre forbindelse. Da jeg senest testede Air France i maj 2015, havde jeg således god tid til at nå min flyforbindelse til Miami, da jeg mellemlandende i Paris fra København.

Benytter man Air France hele vejen, kan man som regel holde sig til Terminal 2 i Charles de Gaulle, der dog er en ganske stor terminale med adskillige fingre – navngivet med forskellige bogstaver. Så beregn en vis transfertid, når du skal fra en finger i Terminal 2 til en anden. Skal du skifte terminal i Charles de Gaulle, skal du enten med bus eller lufthavnens eget transfertog.

Desuden byder Charles de Gaulle på masser af shopping muligheder og et fornuftigt udvalg af restauranter, hvis man er i det humør. Lufthavnens terminaler er også ganske lyse og luftige, selvom den noget bombastiske ovalrunde betonkonstruktion med de små firkantede vinduer i Terminal 2, trækker lidt ned. Til gengæld er der ros for, at der er gratis Wi-Fi i terminalen, selvom det ikke var specielt hurtigt.

Air France har fem daglige forbindelser fra København til Paris, men flyver også to gange dagligt fra Billund til Paris. Air France betjener dog ikke til Aalborg Lufthavn. Der er cirka to timers flyvetid fra Danmark til Paris.

Fin in-flight service ombord
Selvom det stadig kniber noget med den engelske udtale, når der skal annonceres information over højtalerne for ikke fransktalende passagerer, er servicen fin ombord hos Air France. In-flight systemet ombord på den Boing 777, som fløj undertegnede til Miami fra Paris, bugnede således af film, tv-serier og musik, og det var langtfra kun fra franske film, der var tale om. Også den lille obligatoriske sikkerhedsvideo havde fået en opdatering, tilsat et glimt i øjet. Naturligvis er der en skærm ved hvert enkelt flysæde.

Serveringen ombord var fin. Jeg fløj på Economy, men alligevel bliver man hos Air France tilbudt et glas champagne lige efter afgang på oversøiske flyvninger – også på Economy. Respekt for den lille detalje.

Og så var der i øvrigt god benplads ombord på Economy. Ligesom hos de fleste andre netværksselskaber, kan man hos Air France på Economy gratis medtage en indtjekket kuffert plus en mindre taske i kabinen.

Air France er i familie med hollandske KLM og amerikanske Delta Air Lines, der alle tre er med i Sky Team Alliancen. Derfor er der en del muligheder for at kombinere Air France med fx Delta Air Lines, når du skal videre til din slutdestination i USA.

”France is in the Air” lyder det nye slogan fra 2014 fra det franske flyselskab, og den oplevelse kan de flyvende franske stewardesser og piloter godt være bekendt – baseret på min oplevelse med Air France og Paris Charles de Gaulle i maj 2015.

Mere om Air France på www.airfrance.dk

Af Henrik Lange, Highways-USA.com