Hidtil har det været en selvfølge, at der var op til 23 kg indtjekket bagage inkluderet, når man på Momondo eller andre søgemaskiner søgte efter flybilletter til USA eller andre oversøiske destinationer. I hvert fald hos de store netværksselskaber – lavprisselskaber som Norwegian fraregnet. Men det er det ikke længere – heller ikke hos de store netværks flyselskaber. Derfor skal I som forbrugere nu se jer ekstra godt for, når I booker flybillet til fx USA – i hvert fald hvis I gerne vil have andet end en tandbørste og lidt håndbagage med til USA.

Icelandair uden indtjekket bagage
Tidligere i denne uge meldte Icelandair ud, at man lancerer en ny billettype – Economy Light – der inkluderer op til 10 kg håndbagage. Men ingen indtjekket bagage!

Icelandair har ikke lagt skjul, at et af motiverne for at lancere de nye Light billetter er, at Icelandair gerne vil rankeres højere i søgemaskiner som fx Momondo, når folk søger efter billige flybilletter. For Icelandair har været ret usynlige de senere år på mange søgemaskiner – og det skal der laves om på nu.

De ”normale” økonomibilletter hos Icelandair er blevet omdøbt Economy Standard, og her er der fortsat 23 kg indtjekket bagage inkluderet, en billettype som nok fortsat vil være den mest relevante flybillet for de fleste fritidsrejsende til USA. Få et overblik over Icelandairs nye prisstruktur

Til orientering tilbød Icelandair indtil omkring årskiftet 2016/ 2017, at passagerer på den daværende Economy Class kunne medbringe 2 x 23 kg indtjekket bagage inkluderet i prisen. Men de tider er for længst forbi.

Lufthansa tester også Economy Light
Lufthansa kan også godt lide tanken om Economy Light på de oversøiske flyvninger. Således kunne man for et par dage siden på Standby.dk læse, at Lufthansa har sat et ikke nærmere angivet antal Economy Light billetter til salg målrettet nordiske kunder til en række destinationer i USA på udvalgte afgange.

Lufthansa Economy Light billetter har samme udgangspunkt som hos Icelandair: 10 kg håndbagage er gratis, men dukker I op i lufthavnen og skal have indtjekket bagage op til 23 kg, koster det hos Lufthansa 60 dollars pr. styk.

SAS har også tidligere meldt ud, at man kigger på Economy Light ideen med interesse på de oversøiske flyvninger – Economy Light er for længst indført på europæiske flyvninger med SAS under navnet SAS Go Light. Med andre ord: Economy Light kommer snigende hos netværksselskaberne i kampen om bedre placeringer på søgemaskinerne.

Hold tungen lige i munden, når I booker flybilletter
Nu er det nok begrænset, hvor mange fritidsrejsende til USA, der kan nøjes med 10 kg håndbagage, hvis man fx skal på kør-selv ferie i USA. Desuden vil trangen til at shoppe billigt i USA hos mange gøre, at man slet ikke kan nøjes med 10 kg håndbagage på hjemrejsen.

Derfor skal man som forbruger til at kigge sig ekstra godt for, når man booker sin flybillet til USA fremover. For der er ikke længere nogen garanti for, at indtjekket bagage er en del af pakken, hvis man blindt kigger på prisen på søgemaskinerne – og tager som en selvfølge, at der følger 23 kg indtjekket bagage med.

Læs også:
Tips til køb af flybilletter til USA
Flyselskaber til USA
Pas- og visaregler til USA
Tips til indrejse i USA

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Brug for hjælp til jeres kommende USA rejse: Få VIP rådgivning 2018 til det vestlige USA