I takt med at en genåbning af USA for internationale rejsende fortsat trækker ud, vælger flyskaber i både Europa og USA at justere på kapaciteten i efteråret 2021, så de ikke flyver med næsten tomme fly på urentable ruter p.g.a. manglende passagerer. Her er et overblik over aktuelle flyruter fra København til USA pr. 1. september 2021.


5 direkte SAS flyruter fra København til USA

SAS er indtil videre eneste flyselskab i Københavns Lufthavn med direkte flyruter fra København til USA.

SAS har p.t. (september 2021) følgende 5 flyruter til USA fra Københavns Lufthavn:

  • København – Chicago
  • København – Los Angeles
  • København – New York (Newark)
  • København – San Francisco
  • København – Washington D.C.


Åbning af København – Boston rute udsat med kort varsel 

Det var planen, at SAS ville have genoptaget ruten fra København til Boston fra 1. september 2021. Men opstarten af Boston ruten blev udsat på ubestemt tid med få dages varsel i slutningen af august.

Ifølge rejsemediet InsideFlyer.dk har SAS meldt datoen 1. november 2021 ud som ny startdato på Boston ruten. Men også denne dato vil sandsynligvis afhænge af, om USA til den tid har genåbnet grænserne til Schengen landene og dermed Danmark.

Bliv medlem af fordelsklubben Highways Academy: Få 12 måneder for kun 798,- kr.


Usikkerhed om åbning af København – Miami ruten til oktober

Samme usikkerhed hersker der om åbningen af SAS ruten til Miami, der ifølge planerne skal gå i luften 1. oktober 2021. Men den rute kommer helt sikkert heller ikke i luften, hvis ikke indrejseforbuddet til USA er blevet ophævet inden da.

Miami ruten er i endnu højere grad end Boston ruten afhængig af fritidsrejsende, der skal på ferie i Florida. Og dem vil der ikke være nogen af, med mindre at indrejseforbuddet til Schengen landene ophæves.


De øvrige direkte SAS flyruter til USA fra Norge og Sverige er:

  • Stockholm – Chicago
  • Stockholm – New York (Newark)
  • Oslo – New York (Newark)


Air Canada og Delta Air Lines er tidligst tilbage i CPH i 2022

Københavns Lufthavn har gennem adskillige år haft en direkte helårs flyrute til Toronto i Canada, som også er interessant, når man rejse til USA. Men siden corona pandemiens start i marts 2020 har Air Canada ikke haft sine fly med det velkendt ahornblad på haleroret på besøg i København, da ruten blev lukket ned umiddelbart efter coronaens indtog i 2020.

På nuværende tidspunkt (september 2021) er forventningen, at Air Canada vender tilbage til Københavns Lufthavn i foråret 2022, for at genoptage Toronto ruten. Genåbningen af Canada for internationale, fuldt vaccinerede turister pr. 7. september 2021 er utvivlsomt et element, der øger sandsynligheden for, at flyruten mellem København og Toronto vender tilbage i 2022.

Delta Air Lines har indtil videre ikke meldt noget ud om, hvorvidt Delta vender tilbage til Københavns Lufthavn i 2022. Delta havde indtil 2019 en sæsonrute om sommeren fra CPH til New York JFK, der blev betjent fra midten af maj til et stykke ind i september.

Af Henrik Lange, Highways-USA.com


Læs også disse nyheder om flyruter fra København til USA:

SAS genåbner sine flyruter til Boston og Miami (14. juli 2021)
SAS vender tilbage til Los Angeles til maj (9. april 2021)
Norwegian: Helt slut med direkte fly til USA (15. januar 2021)
SAS vender tilbage til Washington D.C. (28. august 2020)

Denne artikel er senest opdateret den 4. september 2021.