Tobias Linde Schanz har tilsyneladende fået sig et særdeles uheldigt telefonnummer. Han er nemlig blevet nægtet indrejse i USA, da han via ESTA-systemet søgte om indrejse til USA, da han skulle på en rejse til USA med familien i sommers, skriver Politiken i dag.

Årsagen er angiveligt, at han nuværende telefonnummer tidligere har tilhørt en terrormistænkt, som PET har haft under opsyn tidligere og har afhørt i forbindelse med terrorsager. Og da Tobias så indtaster det telefonnummer i ESTA-ansøgnings formularen, begynder de røde lamper at blinke hos de amerikanske myndigheder, selvom Tobias har en ren straffeattest og i øvrigt aldrig har været politisk aktiv.

Det er umiddelbart den eneste forklaring på afslaget, selvom den amerikanske ambassade ikke ønsker at kommentere sagen. PET vil heller ikke kommentere på, om de har udvekslet oplysninger med amerikanerne, men det lyder som den eneste logiske forklaring.

Sagen om Tobias udløser flere problematikker. Men den væsentligste – set fra en forbrugervinkel – er nok, om “problematiske” telefonnumre – der som i dette tilfælde har tilhørt en terrormistænkt – ikke helt bør udgå og ikke blot komme i karantæne nogle måneder, som det er tilfældet i dag. For det er dybest set urimeligt, at Tobias Linde Schanz helt uden skyld bliver afvist, når han søger om indrejsetilladelse i USA – blot fordi han har været uheldig og få et “forkert” telefonnummer.

Med til historien hører også, at Tobias har modtaget “mærkelige” opkald og beskeder på sin telefon fra bl.a. Mellemøsten. Foruden et opkald fra en dansk journalist, der ville tale med den tidligere ejermand af telefonen. Hvis man oplever den slags, bør det nok få alarmklokkerne til at ringe – og så bør man nok overveje at få sig et nyt nummer. Ihvertfald hvis man har planer om at rejse til USA.

Men pointen er igen, at sådanne “kritiske numre” bør udgå – på lige fod med telefonnumre, der helt udgår, fordi de har tilhørt kendte personer. Så telefonselskaberne bør nok se deres politik på området efter i sømmene, så andre ikke kommer ud for lignende oplevelser som Tobias Linde Schanz.

Historien melder ikke noget om, hvorvidt Tobias efterfølgende har søgt om visum til USA og om han i givet fald har fået det eller ej. Læs hele historien her – http://politiken.dk/indland/ECE2052634/overvaagning-ung-dansk-turist-faar-nej-til-at-rejse-ind-i-usa/

Af Henrik Lange, Highways-USA.com