Hvis du har savnet at kunne rejse til Nordamerika her under corona pandemien, er datoen 7. september 2021 en af de bedre. Canada her nemlig fortaget en genåbning af sine grænser for internationale rejsende, og dermed kan du atter rejse over Atlanterhavet – forudsat at du fuldt vaccineret mod corona virus. Ellers er der stadig lukket.

Genåbning i Canada: Nu kan du atter rejse til Canada
7. september 2021 er en af de bedre datoer i rejsekalenderen her i 2021. For på denne dato gik de virtuelle rejsebomme op igen i Canada for internationale turister, der er fuldt vaccineret mod corona virus. Canada har altså foretaget en genåbning for bl.a. os danskere.

Tilbage i slutningen af juli meldte Canada ud, at fuldt vaccinerede amerikanere igen måtte rejse ind i Canada fra den 9. august 2021, og fra den 7. september 2021 kunne internationale turister så også besøge Canada igen som fx turister på såkaldt ikke nødvendige rejser.

Bliv medlem af fordelsklubben Highways Academy: Få 12 måneder for kun 798,- kr.

Dermed er Canada et af de første store oversøiske rejselande, der nu tillader bl.a. danske turister at tage på ferie i det store lande – der jo er verdens næststørste, kun overgået af Rusland, målt på areal.


Genåbning i Canada kun for færdigvaccinerede

Det er et krav, at man er færdigvaccineret med en anerkendt corona vaccine mindst 14 dage inden indrejsen i Canada. Og du skal kunne dokumentere, at du har modtaget begge dine corona vaccinationer.

For os danskere betyder det i praksis, at du et smut ind forbi Sundhed.dk og downloade begge dine certifikater, der beviser dine to corona vaccinationer. Corona vaccinations certifikaterne er på både dansk og engelsk, og opfylder dermed sprogkravene.

Canadierne anvender en særlig app, som du skal uploade dine to vaccinations certifikater i ArriveCAN. Bemærk, at begge certifikater – altså både den, som beviser første vaccination + anden vaccination, skal oploades elektronisk i ArriveCAN. Du skal også medbringe et print af dine to vaccinations certifikater, som du skal opbevare sammen med dine øvrige rejsedokumenter så rejsen.

Desuden stiller canadierne krav om, at du inden afrejse mod Canada tager en PCR test, der i sagens natur skal være negativ.

Testen må ikke være mere end 72 timer gammel ved indrejsen i Canada. Resultatet af PCR testen kan fremvises som print certifikat fra Sundhed.dk, og skal ikke uploades elektronisk i app’en ArriveCan.

Få flere detaljer hos de canadiske myndigheder


Husk også den canadiske indrejsegodkendelse ETA

Ud over de særlige krav til dokumentation af din corona vaccination og din negativ PCR test, skal du som altid ved indrejse til Canada også have en forhåndsgodkendelse, for at kunne rejse ind i Canada. Det er den såkaldte ETA – den canadiske pendent til den amerikanske ESTA.

Den canadiske ETA forhåndsgodkendelse koster 7 canadiske dollars og er gyldig i 5 år – eller indtil dit pas udløber. Dit pas skal i øvrigt være gyldigt i mindst 6 måneder ud i fremtiden ved indrejse i Canada.

Der er altså lidt at holde styr på, hvis turen går til Canada her i løbet af efteråret 2021 eller 2022.

Bemærk også, at indrejse reglerne beskrevet ovenfor nemt kan ændre sig over tid, og at jeg derfor tager forbehold for eventuelle ændringer i reglerne, der kan ske med kort varsel.

Af Henrik Lange, Highways-USA.com


Tjek også disse artikler fra Canada:

Canada Day – den canadiske nationaldag (1. juli 2020)
Storbyguide til Toronto, Ontario
Portræt og guide til Calgary, Alberta
Portræt af Vancouver, British Columbia

Denne artikel er senest opdateret den 7. september 2021