Helikopterturene over Grand Canyon har det med at stjæle opmærksomheden i forhold til andre aktiviteter i Grand Canyon. Men hvis hellere vil holde jer i lav højde over Grand Canyon, kan I kan også komme på river rafting på Colorado floden og opleve Grand Canyons imponerende kløfter nede fra bunden af kløften.

Familievenlige ture hvor alle kan være med
Umiddelbart lyder river rafting på Colorado floden nede i bunden af Grand Canyon som en oplevelse, der kan være noget udfordrende at kaste sig over. Det kræver dog ikke specielle færdigheder eller ekstra god kondition at deltage på de river rafting ture, som Papillon Grand Canyon Helicopters arrangerer på Colorado floden. Det er nemlig også Papillon, der arrangerer helikopterture over Grand Canyon, som står bag sejlturene på Colorado floden.

Det kræver dog det meste af en dag at tage på river rafting i Grand Canyon, da der er tale om heldagsture, som typisk varer op til 12 timer, hvilket bl.a. skyldes transporttiden frem om tilbage til Grand Canyon Village ved sydkanten, hvor turene udgår fra.

Canyon Smooth Water Bus Trip
Den ene variant som Papillon tilbyder, Canyon Smooth Water Bus Trip, er en heldagstur på 12 timer. Her bliver I afhentet i bus i Grand Canyon Village, inden turen går op til byen Page i det nordlige Arizona, hvor turen ud på Colorado floden starter.

Selve river rafting turen starter ved foden af Glen Canyon Dam, den næstestørste dæmning på Colorado floden efter Hoover Dam syd for Las Vegas. Herfra sejler I på Colorado floden med strømmen nede i bunden af Grand Canyon over en distance på 15,5 miles/ 25 kilometer, som bl.a. vil tage jer med gennem det berømte 180 graders sving på Colorado floden, Horseshoe Bend, som I får lejlighed til at opleve nedefra. Desuden gøres der undervejs et stop ved nogle forhistoriske indianske helleristninger ridset ind i klipperne eller petrioglyffer, som amerikanerne kalder dem.

River rafting turen på Colorado floden slutter ved lokaliteten Lee’s Ferry, hvor I samles op af en bus, som kører jer tilbage til jeres udgangspunkt i Grand Canyon Village – en køretur på godt tre timer. Undervejs får I dog lejlighed til at strække ben ved den indianske trading post, Cameron Trading Post.

Canyon Smooth Water Bus Trip er som nævnt en heldagstur på i alt 12 timer, der køres/ sejles dagligt i perioden fra 1. marts til 15. november. Børn skal være mindst 4 år for at kunne deltage på turen, og der er også inkluderet en såkaldt lunch box med frokost og kildevand.

Få flere detaljer om Canyon Smooth Water Bus Trip

Scenic Canyon River Adventure
Deluxe udgaven af ovenstående river rafting tur på Colorado floden er Scenic Canyon River Adventure, som også er en heldagstur. Her smider Papillon også en flyvetur over det østlige Grand Canyon med i pakken samt en guidet tur gennem Upper Antelope Canyon.

Den store forskel på Scenic Canyon River Adventure og Canyon Smooth Water Bus Trip er, at busturen op til Page er udskiftet med en flyvetur i et privatfly (ikke helikopter) over det østlige Grand Canyon. Når I efter cirka en times flyvetid lander i Page, bliver I kørt ud til Upper Antelope Canyon, hvor I får en times guidet tur gennem de berømte sandstenskløfter af en Navajo indianer. Herefter køres I hen til Glen Canyon Dam, hvor jeres river rafting tur ud på Colorado floden udgår fra. Herfra er programmet det samme som på Canyon Smooth Water Bus Trip.

Scenic Canyon River Adventure byder på masser af oplevelser, men prisen pr. person er også næsten dobbelt så høj som Canyon Smooth Water Bus Trip. Hvis det er selve river rafting turen, som er det vigtigste for jer, er Canyon Smooth Water Bus Trip et fint valg. Desuden vælger mange selv at køre op til Antelope Canyon dagen efter deres besøg i Grand Canyon (bl.a. hvis man følger min 22 dages dag-for-dag guide til Californien, Grand Canyon og Las Vegas).

Scenic Canyon River Adventure er altså en heldagstur 12 timer, der både inkluderer fly, river rafting, guidet tur gennem Antelope Canyon samt bustransport. Der er naturligvis også en lunch box med kildevand inkluderet, og også på denne tur skal børn være mindst 4 år for at kunne deltage. Scenic Canyon River Adventure flyves, sejles og køres i perioden fra 1. marts til 15. november.

Få flere detaljer om Scenic Canyon River Adventure

Bemærk: Jeg optjener provision, når I vælger at booke billetter til fx river rafting ture på Colorado floden via Highways-USA.com. Indtægterne bliver brugt til nye reportagerejser til USA, men også til at videreudvikle og gøre Highways-USA.com endnu mere relevant for jer som brugere. Mange tak for jeres opbakning.

Af Henrik Lange, Highways-USA.com