Der er rigtigt langt ud til Grand Canyon West – 2 1/2 times kørsel fra Las Vegas. Men har I først taget jer sammen og kørt hele vejen ud til Hualapai indianernes nye besøgscenter ved kanten af den vestlige del af Grand Canyon, belønnes I med smukke udsigter og en velorganiseret besøgsoplevelse. Det er ikke specielt billigt at besøge Grand Canyon West, men man får retfærdigvis også noget oplevelses valuta for pengene, der bl.a. omfatter en tur ud på den efterhånden verdensberømte glasbro over Grand Canyon.

Hoteller langs The Strip i Las Vegas
Hoteller i Kingman, Arizona
Helikopterture over Grand Canyon

Lang tur ud til Grand Canyon West
Siden åbningen af Grand Canyon West med den hesteskoformede glasbro over Grand Canyon, har den store udfordring for turister været at komme ud til glasbroen. Vejen derud er nemlig ret lang: Helt præcis 49 miles fra afkørslen på U.S. 93 mellem Las Vegas og Kingman. Noget af vejen var tidligere en relativt ujævn grusvej. Men i august 2014 blev de sidste 9 miles/ 16 kilometer grusvej endelig blevet asfalteret. Dermed er der nu fast underlag på hele strækningen af Diamond Bar Road, som vejen ud til Grand Canyon West hedder, og man undgår risiko for stenslag og punkteringer som hidtil.

IMG_2135

Kostbare billetter hvis du vil ud på Skywalken
Når du først er ankommet til Grand Canyon West, skal du ind og købe billetter, hvis du ikke har booket dem online på forhånd. Prisen er den samme.

Du kan vælge mellem flere forskellige pakker, men i praksis er det kun pakken Legacy Gold der er interessant, for den inkluderer Skywalken, hvilket de to billigere pakker ikke gør, og Skywalken er alt andet lige hovedattraktionen i Grand Canyon West. Prisen for Legacy Gold er p.t. 87,92 dollars (2014). Listeprisen siger godt nok ”kun” 70,95, men Hualapai indianerne ved godt, hvordan man laver forretning, så de smider lige to ”små” gebyrer på i alt 12 dollar oven i hatten, og hertil kommer den lokale state tax, så i alt lander prisen altså på næsten 88 dollars pr. næse – børn som voksne.

IMG_2130

Eagle Point, Skywalken og Guano Point
For de 88 dollars får du en bustur rundt med busser ud til punktet Eagle Point, hvor glasbroen ligger. Du får naturligvis også en tur ud på selve glasbroen og muligheden for at se ned i dybet, hvilket er meget sjovt uden at være halsbrækkende. Men du må dog ikke tage hverken kameraer eller mobiletelefoner med ud på broen, så du kan ikke selv tage billeder af din oplevelse. Til gengæld står Hualapai indianernes egne fotografer klar til at tage et billede, som du så kan købe bag efter.

IMG_2145

Fra Eagle Point kører du videre til punktet Guano Point, der er ægte Grand Canyon med store, flotte og lodrette klippesider. Men der er ikke rækværk langs kanten, så pas godt på. Det sikkerhedsniveau var ikke gået i en af de officielle nationalparker. Men det er et smukt sted, og herude ligger der også en restaurant, hvor du kan indløse den madbillet, som også er en del af pakken. Du får altså et gratis måltid mad med i pakken inklusiv en flaske vand. Og den menu jeg fik serveret, var faktisk rigtig god.

Når du er færdig med at nyde panoramaret over Guano Point, tager du bussen tilbage til besøgscentret, og her kan du så købe souvenirs. Med i din pakke er også en 5 dollars rabatkupon, som du kan indløse her – hvis du vel at mærke køber for mindst 25 dollars. Så får du altså fem dollars rabat.

IMG_2187

Er Grand Canyon West pengene og tiden værd?
Du skal afsætte mindst en halv dag til et besøg i Grand Canyon West, da det mindst tager en time til halvanden at køre fra enten U.S. 93 eller fra Kingman ud til Grand Canyon West, som begge er punkter, du som turist typisk vil passere, når du er på ferie i det vestlige Arizona. Har du tidligere besøgt Grand Canyon National Park nord for Flagstaff – det officielle Grand Canyon – kan Grand Canyon West godt være en ny måde at opleve Grand Canyon på.

Men det er stadig en kostbar og tidskrævende oplevelse, og er man en hel familie med børn på i alt fire eller fem personer, så sluger Grand Canyon West efter min mening en for stor en del af feriebudgettet i forhold til oplevelsen – sammenlignet med den oplevelse, man kan få i Grand Canyon National Park. Skal man opleve Grand Canyon på en ny måde, ville jeg nok i stedet overveje fx at tage toget op til Grand Canyon fra Williams med Grand Canyon Railway, der er en super oplevelse med børn, hvor I samtidig slipper for at køre selv.

IMG_2131

Professionel besøgsoplevelse i Grand Canyon West
Når det er sagt, så overraskede niveauet, professionalismen og oplevelsen ved Grand Canyon West mig trods alt positivt i forhold til, hvad rygterne har sagt om stedet. Og nu hvor Diamond Bar Road endelig er blevet færdigasfalteret på de sidste 9 miles, begynder transporttiden til Grand Canyon West også at være så rimelig, at det bedre kan forsvares at bruge tiden på turen.

Men billigt bliver det aldrig. Til første gangs besøgende ved Grand Canyon må anbefalingen stadig være Grand Canyon National Park nord for Flagstaff – eller alternativt Grand Canyon North Rim med adgang fra Utah. Det er stadig langt billigere og en lige så stor oplevelse som Grand Canyon West.

Hoteller langs The Strip i Las Vegas
Hoteller i Kingman, Arizona
Helikopterture over Grand Canyon

Læs mere om Grand Canyon West:
www.grandcanyonwest.com

Af Henrik Lange, Highways-USA.com