Turen op – eller ned – langs Mississippi floden betratgtes af mange amerikanere som en af de mest interessante og kulturtunge ruter i USA. Ruten følger Mississippi, der udgør en historisk og naturlig grænse mellem det østlige og det vestlige USA, og som op gennem 1800-tallet blev betragtet som grænsen mellem det koloniserede USA i øst og de ukendte og farlige territorier vest for Mississippi floden.

En kulturhistorisk rejse gennem The Deep South
The Great River Road passerer bl.a. gennem Mississippi-deltaet, som dels er hjemsted for mange af de gamle sukker- og bomuldsplantager i USA. Men Mississippi-deltaet er også bluesmusikkens vugge – og et af de områder, hvor der blev udkæmpet flere store slag under den amerikanske borgerkrig. The Great River Road essensen af det, de fleste forbinder med Syden.

U.S. 61 følger The Mighty Mississippi
The Great River Road er identisk med U.S. 61, som starter helt oppe i Minnesota for så at følge Mississippi flodens bredder hele vejen ned til Louisiana og Den Mexikanske Golf. Tager du hele turen fra nord mod syd, passerer man gennem storbyer som St. Louis i Missouri og Memphis i Tennessee, der begge kan takke Mississippi for deres eksistens. Begge byer er vokset op som havne- og handelsbyer ved bredden af Misssissippi. Længst mod syd ligger New Orleans, som Mississippi snor sig igennem, der samtidig er en af USA’s absolut vigtigste havnebyer.

The Great River Road i Louisiana
Er du på jagt efter en lille smagsprøve på, hvad The Great River Road har at byde på, kan du med udgangspunkt i New Orleans tage en afstikker op langs floden på U.S. 61, der vil bringe dig gennem det østlige Louisiana og det sydvestlige Mississippi, som har masser af historie og store plantager med imponerende og stolte hovedbygninger fra en svunden tid, dengang i 1800-tallet, hvor sukkerproduktion, koloniherredømme og slaver hørte til dagens orden.

Start din tur på The Great River Road i:
Baton Rouge
Saint Francisville
Natchez, Mississippi

Af Henrik Lange, Highways-USA.com