Great River Road: U.S. 61 langs Mississippi

Turen op – eller ned – langs Mississippi floden betratgtes af mange amerikanere som en af de mest interessante og kulturtunge ruter i USA. Ruten følger Mississippi, der udgør en historisk og naturlig grænse mellem det østlige og det vestlige USA, og som op gennem 1800-tallet blev betragtet som grænsen mellem det koloniserede USA i øst og de ukendte og farlige territorier vest for Mississippi floden.

En kulturhistorisk rejse gennem The Deep South
The Great River Road passerer bl.a. gennem Mississippi-deltaet, som dels er hjemsted for mange af de gamle sukker- og bomuldsplantager i USA. Men Mississippi-deltaet er også bluesmusikkens vugge – og et af de områder, hvor der blev udkæmpet flere store slag under den amerikanske borgerkrig. The Great River Road essensen af det, de fleste forbinder med Syden.

U.S. 61 følger The Mighty Mississippi
The Great River Road er identisk med U.S. 61, som starter helt oppe i Minnesota for så at følge Mississippi flodens bredder hele vejen ned til Louisiana og Den Mexikanske Golf. Tager du hele turen fra nord mod syd, passerer man gennem storbyer som St. Louis i Missouri og Memphis i Tennessee, der begge kan takke Mississippi for deres eksistens. Begge byer er vokset op som havne- og handelsbyer ved bredden af Misssissippi. Længst mod syd ligger New Orleans, som Mississippi snor sig igennem, der samtidig er en af USA’s absolut vigtigste havnebyer.

The Great River Road i Louisiana
Er du på jagt efter en lille smagsprøve på, hvad The Great River Road har at byde på, kan du med udgangspunkt i New Orleans tage en afstikker op langs floden på U.S. 61, der vil bringe dig gennem det østlige Louisiana og det sydvestlige Mississippi, som har masser af historie og store plantager med imponerende og stolte hovedbygninger fra en svunden tid, dengang i 1800-tallet, hvor sukkerproduktion, koloniherredømme og slaver hørte til dagens orden.

Start din tur på The Great River Road i:
Baton Rouge
Saint Francisville
Natchez, Mississippi

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Henrik Lange fra Highways-USA.com

er en af Danmarks mest erfarne rejsejournalister, der har en unik ekspertviden om USA og Canada. Henrik har kørt USA tynd i udlejningsbiler og rejst rundt i motorhome i USA og Canada flere gange, og blev i 2012 kåret til Årets Rejsejournalist i Danmark. Han deltager hvert år på den store amerikanske rejsemesse, International Pow Wow (IPW) og er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

8 svar til “Great River Road: U.S. 61 langs Mississippi”

  1. Så er planlægningen af vores ferie april/ maj 2015 så småt gået i gang. Vi regner med at tage til New York og derefter kører vi sydpå til Philadelphia (1 dag), Washington DC (2 dage), Richmond (1 dag), Charlotte (1 dag), Wilmington (2 dage) (besøge venner), Charleston (2 dage), Savannah (1 dag), Atlanta (3 dage), Memphis (2 dage), Jackson (1 dag), New Orleans (3 dage), Houston (2 dage). Derefter tager vi flyet til Billings i Montana, hvor vi har en uge med vores venner, inden vi tager flyet videre til New York, hvor vi har 3 dage, inden vi tager hjem. Vi har cirka 4 1/2 uge. Er det for lidt? Og er der noget, jeg har glemt at tage højde for, som skal ses eller opleves? Tak for en fantastisk side. KH Sofie

    • Jeg har lige kigget på jeres rundrejse nu, og jeg synes umiddelbart, at jeres rejseplan ser ganske fornuftig ud. Det er ikke alle dele af ruten, jeg har helt aktuelle erfaringer med, og turen ned langs østkysten er jeg ikke specielt skarp på. Men grundlæggende ser det fornuftigt ud. Jeg undrer mig dog en anelse over, at I vælger at starte i New York – jeg ville nok have startet i Washington D.C., men det skyldes måske, at jeres flybillet så starter og slutter i New York. De andre flybilletter er jo enkeltbilletter. Philadelphia har jeg aldrig besøgt, så den kan jeg ikke tale med om, og det samme gælder Savannah. Men afstandene og fordelingen af dage på turen ser fornuftige ud. Så 4 1/2 uge er altså i mine øjne ikke helt tosset. Fortsat god planlægning 😉

  2. Vi planlægger en tur til Florida & Sydstaterne på 30 dage i april 2015. Vi vil gerne bruge tid i Florida på både strand & natur, men har også tanker om at ramme Sydstaterne, besøge Memphis (som det nordligste fixpunkt), og så køre sydpå langs Mississipi, evt. ramme New Orleans – og tilbage til startpunktet. Er det for ambitiøst? og giver en ‘forhastet’ tur – eller kan der rent faktisk komme en fornuftig tur ud af det? Tak for en fantastisk hjemmeside, der gør det meget mere interessant selv at planlægge sin USA-tur.

    • Med 30 dage som ramme om jeres tur, kan I godt nå både Florida og en god del af Sydstaterne. Jeg ville overordnet går efter en rute, der hedder Atlanta, Nashville, Memphis, Great River Road og New Orleans. Du skriver eventuelt om New Orleans, men New Orleans er et must – den må I under ingen omstændigheder ikke gå glip af. I skal være forberedt på nogle længere dagsture på strækningerne Florida-Atlanta, Atlanta-Nashville, Nashville-Memphis og endelig New Orleans-Florida. Til gengæld skal I give jer god tid til turen ned langs Mississippi fra Memphis. Her ville jeg afsætte ihvertfald tre dage/ overnatninger. New Orleans skal I have to hele dage til at opleve, og jeg ville også tage to overnatninger i Memphis. Atlanta er en meget ny by, men jeg ville lægge vejen ind forbi Martin Luther King Memorial som minimum. Nashville ligger på vejen, og er sjov i kraft af Country Hall of Fame. På den måde får I både country i Nashville, rock’n’roll i Memphis og jazz i New Orleans – og blues ned langs Mississippi. I forhold til fordelingen af tiden mellem Florida og Sydstaterne, ville jeg bruge to uger i Florida og resten på Sydstaterne, som dermed fylder en anelse mere end Florida. April er et rigtigt godt tidspunkt – både i forhold til Florida og Sydstaterne. Fortsat god planlægning!

  3. Så er der ny tur på tegnebrættet i 2015. Vi har besluttet denne gang at starte i Florida med Everglades National Park, slå et slag forbi Universal Studios og Kennedy Space Center. Derfra enten videre langs kysten via Savannah til Charleston og derfra videre ind i landet i de nordlige sydstater for at komme tilbage til kysten ved Washington D.C. og slutte i New York. Alternativt kører vi ind i landet og sydstaterne, allerede når vi forlader Orlando. Har du nogen erfaringer fra det område, du har lyst til at dele? Vi har tre uger til rådighed, vil slutte med fire dage i New York. Satser på at nå en tre-fire nationalparker inkl. Everglades, er det en realistisk plan? Har du eller andre brugere gode ideer og råd??? Rigtig god tur på onsdag…. Vi glæder os til at følge med i dine rejsebeskrivelser. KH. Tina og René

    • Hej Tina og Rene, faldt lige over jeres hilsen fra slutningen af marts, inden jeg tog til Chicago. Jeg får så mange spørgsmål, at der smutter et fra tid til anden. Et kort indspark til jeres tur: Pas på tiden, når I “kun” har tre uger, og I både skal nå Florida, turen op langs østkysten og et ophold i New York. Det giver jer en lidt stram rejseplan, alt efter hvor lang tid I bruger i Florida. Men hvis I kan holde jer til en god uges tid i Florida, er jeg lidt mere roligt. Jeg ville nok vælge en østlig rute op langs kysten, og så tage Savannah og Charleston, hvor I skal afsætte en hel dag til hver by. Fra Charleston skal I regne med en god dags kørsel op til Washington D.C. Korridoren mellem Charleston og Washington D.C. kender jeg ikke ret godt. Washington ville jeg klart afsætte to-tre dage til, afhængig af hvor mange monumenter og museer I vil opleve. Fra Washington er der så en dagstur videre til New York City, hvor I så bruger resten af tiden, inden I flyver hjem igen. Af tidshensyn vil jeg ikke køre ind i landet op mod fx Atlanta fra Orlando. Det kommer til at tage for lang tid, selvom en tur op ad Blue Ridge Parkway fx kunne være lækkert. Men det rækker jeres dage ikke til. Fortsat god planlægning 😉