Selvom man er bevægelses handicappet, behøver det på ingen måde at være nogen forhindring for, at man kan tage på kør-selv-ferie i USA. Infrastrukturen i USA tager nemlig i høj grad hensyn til handicappede, ikke mindst i form af masser af centralt placerede handicap parkeringspladser.

I kan endda bruge jeres danske/ europæiske handicapskilt i USA og Canada som bevis for, at I er berettiget til at benytte de særlige handicap parkeringspladser.

Tag jeres danske handicapskilt med på ferie
Det velkendte handicap symbol med en hvid rullestol på en blå baggrund pryder masser af brede parkeringspladser over hele USA, og disse specielle parkeringspladser er altid centralt placeret i forhold til indgangen til indkøbscentre, museer, attraktioner, besøgscentre, o.s.v. På den måde er USA meget handicapvenligt, også for turister.

Men for at kunne bevise, at I er berettiget til at måtte benytte de specielle handicap pladser, skal I have jeres danske/ europæiske handicap parkerings skilt med til USA. Det kan I så benytte på samme måde i USA, som hvis I var på kør-selv-ferie i Europa – eller blot ude at køre til hverdag i Danmark.

Det danske/ europæiske handicap parkerings skilt er således internationalt anerkendt og kan bruge i det meste af verden som bevis for, at man som handicappet er berettiget til at parkere på de særlige handicap parkeringspladser. Det er den internationale organisation FIA – Fedération Internationale de L’Automobile – der har fået lavet et regelsæt, der accepteres internationalt.

Individuelle parkeringsregler fra stat til stat
I skal dog som kør-selv-turister i USA være opmærksomme på, at det er de enkelte stater, der fastsætter de præcise færdselsregler i USA, herunder parkeringsreglerne. Derfor kan der være forskellige regler fra stat til stat, og det er således ikke givet, at alle stater i USA accepterer jeres danske/ europæiske handicapskilt.

Heldigvis er der hjælp at hente via på websitet disabledmotorists.eu, hvor I kan få et overblik over reglerne for handicap parkering i hele verden – herunder i USA helt ned på delstats niveau.

Udprint en parkerings blanket hjemmefra
Således accepterer en del stater i USA det danske/ europæiske handicapskilt. Det skal dog i mange stater være suppleret af en særlig parkerings blanket, som I printer hjemmefra og placerer synligt i bilen – ved siden af jeres officielle handicapskilt.

Den løsning kan benyttes i en del amerikanske delstater, herunder Californien, Arizona, Nevada, m.fl. – men ikke alle amerikanske stater. I en række andre stater er reglerne uklare. Her må I forhøre jer lokalt, hvilke regler der gælder.

I Florida kan I ikke benytte jeres danske/ europæiske handicapskilt. Her skal I i stedet besøge Florida Department of Highway Safety & Motor Vehicles, hvor I fremviser jeres danske handicapskilt samt jeres pas. Så kan I få udleveret et lokalt handicap parkerings bevis mod et gebyr på 15 dollars. Beviset vil så være gyldigt til parkering på handicap parkeringspladser i Florida i løbet af jeres ferie.

Hvis I skal besøge Canada, skal I også her være opmærksomme på at udprinte og medbringe en særlig parkerings blanket, som placeres synligt i bilen ved siden af jeres danske/ europæiske handicapskilt.

Få mere information om handicap parkering i USA
Få flere detaljer om handicap parkering i Canada

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Denne artikel er senest opdateret den 2. december 2019