Det blev en særdeles hektisk afsked med USA – langt mere end planlagt – på sidste dagen af min tur rundt i det vestlige USA. Jeg fik således lov til at ringe 911 for første gang i USA, og fik både hilst på det lokale brandvæsen, to ambulance reddere og hele tre betjente med hver deres politibil – med røde og blå blink på taget: Årsagen til postyret: En “hit and run” bilist, som påkørte mig i San Bernadino, og som havde meget travlt med at komme videre, og han kørte bort fra ulykkesstedet stort set uden at stoppe. Men så slog andre amerikaneres venlighed heldigvis til.

Flugtbilist kører over for rødt
I et kryds i San Bernardino kører en bilist over for rødt, og rammer min udlejningsbil med stor fart i venstre side, så hele fronten er ødelagt og jeg kan ikke kan køre længere. Ud over chokket er jeg heldigvis ikke kommet noget til, men bilisten som kørte ind i mig, standser kun op i 10 sekunder, og kører så videre.

IMG_2925

Men her er det så, amerikanernes hjælpsomhed træder i karakter. Flere kommer straks over til mig, og siger at de så hvad der skete – og at de gerne vil vidne. En anden bilist kører efter flugtbilisten og et lykkedes vedkommende at få skrevet vedkommendes nummerplade ned og kommer retur og giver mig den. I øvrigt er der videoovervågning i krydset.

Politiet bliver tilkaldt af en tredje bilist, og så kan jeg ellers bare tømme bagagerummet og ringe til Dollar Rent A Car, og sige at vi har et problem. De vil så sende mig en erstatningsbil, så jeg kan køre videre til LAX, som jeg skal flyve ud af kl. 22.00. Ulykken sker cirka kl. 16.15.

IMG_2932

Brandbil, ambulance og tre patjulevogne
Efter et kvarter dukker først en brandbil op, der skal sikre, at der ikke er nogen brandfare, og kort efter kommer en ambulance og tjekker at jeg er OK. Endelig dukker politiet op efter en halv time – først med en lokal “skolebetjent”, som ikke er “rigtig” politimand og siden to rigtige betjente med hver sin politibil med hvert sit lysshow på taget – og tager rapport og udspørger to vidner, der var så venlige at blive hængende – i stedet for bare at dampe af.

Og så kan jeg ellers sætte mig over på en nærliggende Subway restaurant og vente på, at Dollar Rent A Car dukker op med min udlejningsbil. Men da de endnu ikke er dukket op kl. 19, begynder tiden at blive knap i forhold til at nå mit fly ud af LAX.

IMG_2934

Lift i ekspressfart fra San Bernardino til LAX
Men sørme ikke om en af de ansatte på restauranten tilbyder at køre mig til LAX – en god times kørsel fra San Bernardino. Så hun kører mig med fuld drøn til LAX, og heldigvis viser Los Angeles motorveje sig fra deres venlig side denne mandag aften, så jeg når mit fly ud af LAX – med check-in i LAX en time tid inden afgang.

Så selvom jeg hellere end gerne ville have været foruden den oplevelse, så viste USA og amerikanerne sig igen i en ekstrem situation igen fra deres meget venlig side. Jeg er især pigen fra Subway restauranten meget taknemmelig for hendes store “detour” hjem fra arbejde via LAX – en ekstra køretur på mindst to timer.

McDonalds Museet i San Bernardino
Årsagen til, at jeg overhovedet var i San Bernardino var, at jeg vil besøge det uofficielle McDonalds museum i byen, som ligger på den lokalitet, hvor den første McDonalds i verden åbnede. Og jeg var kun et par blokke fra museet, da ulykken skete. Så det portræt må I vente med at få en beskrivelse af til en anden gang… Men så fik I den her historie i stedet.

I forhold til den forsikringsmæssige side af sagen, skal jeg nok holde jer opdateret på, hvordan den lander. Men da jeg har købt fuld forsikring hjemmefra, regner jeg med at den dækker, da jeg er 100 % uden skyld i ulykken.

Af Henrik Lange, Highways-USA.com