Kystvejen rundt langs Monterey-bugten, 17 Mile Drive, er en af Californiens mest esklusive lokaliteter. Her ligger den ene store millionærvilla efter den anden med en fantastisk udsigt over den smukke Stillehavskyst. Hertil kommer esklusive golfbaner, hvor de stenrige beboere og andre kendisser svinger golfkøllerne i det milde og lækre klima.

Hoteller og overnatning i Big Sur på Highway 1
Hoteller og overnatning i Monterey i Californien
Hoteller og moteller i Carmel i Californien

Golfbaner for millionærer
Turen langs kysten på Monterey-bugten er vitterlig utrolig smuk. Den smalle og snoede vej langs kysten blandt cypress-træer og pines byder på det ene vue over Stillehavet efter det andet, og udsigten bliver kun afbrudt af de utallige golfbaner, der ligger som perler på en snor langs vejen. Et af de obligatoriske stop er Cypress Point, hvor en ensom cypress står majestætisk på en høj klippe ud for kysten.

Samtidig er 17 Mile Drive en sjælden mulighed for at få et nærmere kig på, hvor Californiens filmstjerner, kendisser og milliardærer har deres gang fra tid til anden. Flere af Hollywoods stjerner har en villa langs kysten, selvom de måske kun opholder sig i den i sammenlagt en måned eller mindre om året.

The Lodge at Pebble Beach
En af de mest esklusive restauranter og hoteller i Monterey-området er The Lodge at Pebble Beach. Stedet åbende i 1919 og ligger lige på kanten af Stillehavet. Fra restauranten kan du nyde udsigten ned over kysten. Golfbanen i baghaven er en af de mest berømte – og dyreste – i USA, med bl.a. hul nummer 13 placeret lige på kanten af Stillehavet. Men det er faktisk tilladt at gå ned til stranden og golfbanen ved The Lodge at Pebble Beach, da der er offentlig adgang til stranden.

Hvis nogen spørger, hvor filmstjernerne og de rige i Californien gemmer sig, kan det meget vel være her på The Lodge. Baren i stueetagen, The Tap Room, frekventeres jævnligt af kendisser og filmstjerner, der her kan være i fred uden at blive konfronteret med nysgerrige blikke eller autografjægere. Både Bill Murray og Clint Eastwood kommer ifølge de lokale fra tid til anden på The Lodge at Pebble Beach.

Udflugt med Monterey Movie Tours
Apropos filmstjerner, så har Monterey-området og 17 Mile Drive optrådt i utallige film. Er du filminteresseret, så overvej en tur med Monterey Movie Tours, der arrangerer guidede ture rundt på bl.a. 17 Mile Drive. Mens du kører den guidede tur, vises der klip ombord i bussen fra nogle af de film, der er optaget de steder, du passerer forbi. Monterey Movie Tours udgår fra Monterey Conference Center i Downtown Monterey.

Det praktiske om 17 Mile Drive
17 Mile Drive har flere indgange. De fleste turister vælger at starte ved bygrænsen til selve Monterey by, ved Pacific Groove Gate eller ved Highway 1 Gate i den modsatte ende nær byen Carmel. Prisen for at nyde dette lille stykke Amerika er 9,75 dollars pr. bil (2013), som betales til portvagten ved indgangen.

Motorcykler og motorhomes er ikke tilladt på 17 Mile Drive, der er en privat fællesvej, og som derfor har egne regler. Du kan kun køre på 17 Mile Drive i personbil. Der er ikke offentlig adgang til 17 Mile Drive efter solnedgang – med mindre du har en invitation eller bordbestilling til fx The Lodge at Pebble Beach med i handskerummet.

Hoteller og overnatning i Big Sur på Highway 1
Hoteller og overnatning i Monterey i Californien
Hoteller og moteller i Carmel i Californien

Fortsæt videre sydpå ad California Highway 1 til Bixby Bridge

Læs mere på:
www.pebblebeach.com
www.montereymovierours.com

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Rejsetips fra brugerne – Monterey og Big Sur:
• Steen Schleicher Pedersen: På Monterey halvøen mellem Los Angeles og San Francisco ligger den ene berømte golfbane oven i den anden med bl.a. Spyglass Hill og Pebble Beach. Problemet er at de koster spidsen af en jetjager. Men hvis man gerne vil spille lidt golf i Monterey uden at det går alt for voldsomt udover feriebudgette, så kan Pacific Grove Golf Links stærkt anbefales. Banen er en public course med cirka halvdelen af hullerne beliggende helt ud til Stillehavet. Virkelig en fantsatisk oplevelse, som fås til 60 $ eller mindre… Læs mere på www.pggolflinks.com