Er du kørt hele vejen fra San Francisco op til det nordlige Californien for at nyde de store majestætiske redwood træer, er belønningen nu inden for rækkevidde. For selvom Highway 1 starter/ slutter i Leggett, så skal du endnu nogle miles mod nord, før de store redwood træer og redwood skove for alvor folder sig ud i al deres storhed.

Overnatning i Garberville syd for Avenue of the Giants
E-bog på dansk til Highway 1 fra San Francisco til Santa Monica – køb den HER!

32 miles langs Avenue of the Giants
Det er kystvejen U.S. 101, som er hovedvejen gennem redwood skovene i det nordlige Californien. Men ved byen Phillipsville, bør man forlade hovedvejen, og i stedet følge den gamle landevej, også kaldet Avenue of the Giants, som går paralelt med U.S. 101. Avenue of the Giants er 32 miles lang, og her kan du i fred og ro nyde de gamle giganter. Når du forlader U.S. 101, så husk at snuppe et gratis kort over Avenue of the Giants ved exit-rampen, der fortæller om de forskellige seværdigheder langs ruten.

Redwood træerne slog rod for 2.000 år siden
Redwoodtræerne i det nordlige Californien er for de fleste vedkommende mindst 2.000 år gamle, og med en højde på op til 360 feet/ 110 meter og en diameter på 17 feet/ 5 meter er de uden overdrivelse verdens højeste træer. Der står skilte ved mange af træerne med mål på højde og bredde, så du selv kan forholde dig til de overvældende størrelser.

Der findes også en række små naturstier langs Avenue of the Giants, hvor man kan komme helt tæt på de store kæmper. Redwood træerne i det nordlige Californien er dog ikke de største træer i verden, målt i rummeter. Det er er sequoia træerne i det centrale Californien, der dog “kun” bliver op til 80 meter høje – men noget tykkere om livet. Læs mere i min guide til Sequoia National Park

Flere redwood træer i Humboldt Redwoods State Park
Avenue of the Giants slutter i nord ved den lille by Jordan Creek, og forenes igen med U.S. 101. Vil du have mere information og måske også proviantere lidt, er den lille by Weott midt på Avenue of the Giants det bedste bud. Her findes et visitor center med yderligere info om redwood skovene og mulighederne i den nærliggende Humboldt Redwoods State Park.

Overnatning i Garberville syd for Avenue of the Giants

Fortsæt videre sydpå ad U.S. 101 til Leggett

Læs mere på:
www.avenueofthegiants.net

Af Henrik Lange, Highways-USA.com