Big Sur er en af de mest berømte lokaliteter langs California 1. Navnet repræsenterer den 90 miles langs kyststrækning, der starter syd for Carmel og fortsætter til Hearst Castle, og som er den vildeste og mest utilgængelige del af kysten langs Highway 1. Men Big Sur er også navnet på det eneste bysamfund langs denne del af kysten. En lille landsby, med kun 950 fastboende sjæle, men som alligevel har opnået kultstatus i Californien.

Hoteller og overnatning i Big Sur på Highway 1
Hoteller og overnatning i Monterey i Californien

Samlingspunkt for hippier og kunstnere i 60’erne
Big Sur virkede op gennem 50’erne og 60’erne som en magnet på kunstnere og alternativt tænkende, som slog sig ned i Big Sur-området for at finde ro og balance i tilværelsen. Big Sur blev bl.a. et centrum for new age-bevægelsen, som stadig ejer en række grunde i området.

Det var forfatteren Jack Kerouac, der med sin bog On the Road fra 1957 var med til at gøre Big Sur kendt. Men også andre forfattere har dyrket Big Sur. Det gælder ikke mindst Henry Miller, som boede i byen fra 1944 frem til 1962. I dag kan man besøge Henry Miller Memorial Library i Big Sur.

Overnatning på lækre og mondæne hoteller
For turisten er Big Sur en mulighed for at tanke bilen op eller tage en overnatning – hvis du ellers har pengepungen i orden og har booket i forvejen. For Big Sur er en utrolig populær destination, og det bærer alle priser i området i høj grad præg af.

En overnatning på en af de mange Bed & Breakfast’s eller lækre hoteller koster nemt flere hundrede dollars, men så har du også i de fleste tilfælde direkte havudsigt over Stillehavet fra værelset. Er budgettet mere begrænset, vil du muligvis foretrække at nøjes med at nyde de gratis glæder i Big Sur.

Hoteller og overnatning i Big Sur på Highway 1
Hoteller og overnatning i Monterey i Californien

Fortsæt videre ad Highway 1 til Henry Miller Memorial Library

Læs mere på:
www.bigsurcalifornia.org

Af Henrik Lange, Highways-USA.com