Bixby Creek Bridge: Flotteste bro på Highway 1

Et oplagt fotostop på California Highway 1, som man ikke må snyde sig selv for, er den smukke Bixby Creek Bridge 15 miles syd for byen Carmel. Broen var en ingeniørmæssig bedrift i verdensklasse, da den blev inviet i 1932, og var i mange år den største og længste cementbro i verden. Hele Highway 1 stod færdig i 1937.

Hoteller og overnatning i Big Sur på Highway 1
Hoteller og overnatning i Monterey i Californien
Hoteller og moteller i Carmel i Californien

Bixby Creek Bridge – et klassisk fotostop på Highway 1
Bixby Creek Bridge er indbegrebet af California Highway 1, og repræsenterer kystvejens ukuelighed langs den rå og utilnærmelige californiske kyst. Af samme grund optræder broen på utallige fotos fra Highway 1, og her er fotostop obligatorisk, når I kommer forbi.

Med åbningen af Bixby Creek Bridge i 1932 samt et par andre større broer nord for Bixby Creek, fik det lille bysamfund Big Sur, nogle få miles syd for broen, endelig forbindelse til omverdenen. Og i 1937 stod hele Highway 1 færdig efter 20 års hårdt arbejde – i øvrigt hovedsageligt udført af straffefanger, der blev brugt som gratis arbejdskraft.

Highway 1 kan være lukket om vinteren og foråret
Den rå og stejle kyst er dog en konstant udfordring for Highway 1. Store mudderskred på grund af kraftig nedbør eller underminering af kysten efter store vinterstorme er ikke ukendte fænomener, og vejen er jævnligt lukket på grund af reparationer – nogle gange i flere måneder. Planlægger I at køre turen om foråret, er det en god ide at spørge de lokale, om Highway 1 er åben og farbar.

Men du kan også tjekke aktuelle opdateringer om vejarbejder og andre relevante trafikmeldinger om Highway 1 fra Californiens Vejdirektorat – http://www.dot.ca.gov/hq/roadinfo/hourly

Hoteller og overnatning i Big Sur på Highway 1
Hoteller og overnatning i Monterey i Californien
Hoteller og moteller i Carmel i Californien

Fortsæt videre sydpå ad Highway 1 til Big Sur

Læs mere på:
www.bigsurcalifornia.org

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Henrik Lange fra Highways-USA.com

er en af Danmarks mest erfarne rejsejournalister, der har en unik ekspertviden om USA og Canada. Henrik har kørt USA tynd i udlejningsbiler og rejst rundt i motorhome i USA og Canada flere gange, og blev i 2012 kåret til Årets Rejsejournalist i Danmark. Han deltager hvert år på den store amerikanske rejsemesse, International Pow Wow (IPW) og er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.