Cambria – antikviteter og amerikanerbiler

Cambria er den sidste by, du kommer til, inden den lange smukke tur op langs Big Sur-kysten – hvis du vel at mærke kører turen fra syd mod nord ad California 1. Byen er præget af sin tætte beliggenhed på på Hearst Castle, der kun ligger cirka 10 miles længere mod nord. Små butikker med souvenirs og andre ting til turisterne præger hovedgaden.

Hoteller i Cambria på Highway 1
Hoteller i San Simeon tæt ved Hearst Castle

Antik hovedstaden på Highway 1
Men Cambria er også den uofficielle antik hovedstad på Highway 1. For ud over souvenirshops byder hovedgaden i Cambria på flere store antikvitetshandlere, hvor du kan finde alt hvad hjertet begærer i klassisk americana. Hvad med fx en komplet amerikansk telefonboks fra AT&T, der kunne have stået på et gadehjørne i New York?

Er du til gamle reklame- eller vejskilte, er der også mange gode ting at kommer efter i Cambria, men det er klogt at lidt tænke over, hvordan du får fragtet eventuelle indkøb tilbage til Danmark. Antikvariske inpulskøb kan hurtigt blive en kostbar affære at få med hjem i flyet.

Nummerplader og amerikanerbiler
Alternativet kan være at nøjes med nogle amerikanske nummerplader, du uden problemer kan få plads til i kufferten. I Cambria kan du vælge og vrage mellem nummerplader fra stort set alle de amerikanske stater. Plus en række andre spøjse souvenirs i transportvenlig størrelse.

Apropos biler, så er hovedgaden i Cambria ofte ganske veludstyret med flere flotte eksemplarer af amerikanerbiler – nogle endda hjemmebyggede – der er parkeret af de stolte ejere til ære for turisterne.

Hoteller i Cambria på Highway 1
Hoteller i San Simeon tæt ved Hearst Castle

Fortsæt videre sydpå ad Highway 1 til Morro Rock

Læs mere på:
www.cambriachamber.org

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Henrik Lange fra Highways-USA.com

er en af Danmarks mest erfarne rejsejournalister, der har en unik ekspertviden om USA og Canada. Henrik har kørt USA tynd i udlejningsbiler og rejst rundt i motorhome i USA og Canada flere gange, og blev i 2012 kåret til Årets Rejsejournalist i Danmark. Han deltager hvert år på den store amerikanske rejsemesse, International Pow Wow (IPW) og er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 svar til “Cambria – antikviteter og amerikanerbiler”

    • Hej Claus, der var lige smuttet et link. Artiklen om Morro Rock lå faktisk derinde, men i drop down menuen havde jeg fået lagt linket til Cambria ind to gange. Men du kan faktisk også klikke dig videre på “næste” artikel i Highway 1 serien nederst i hver artikel, hvis du ikke benytter drop down menuen, og her var linket til Morro Rock korrekt. Men tak for hjælpen – linket er nu også rettet i drop down menuen 😉