Overnatning er normalt en halvdyr affære, når man tager turen ned langs Highway 1. Men i Fort Bragg, den eneste større by på kystvejen fra det nordlige Californien til San Francisco, er der et rimeligt udvalg af moteller, og priserne er til at betale. Jo længere du kommer sydpå, desto højere bliver priserne. Desuden er Fort Bragg en hyggelig by.

Hoteller og overnatning i Fort Bragg på Highway 1
E-bog på dansk til Highway 1 fra San Francisco til Santa Monica – køb den HER!

Industriby med fiskerihavn og tømmer industri
Fort Bragg har mere karakter af industriby end turistby, og det skyldes især havnen, der er udskibningshavn for en stor del af det tømmer, som fældes i Californiens nordlige skove. Desuden har byen også en stor fiskerihavn med tilhørende fiskerflåde, og det udmønter sig i muligheden for at gå på opdagelse i byens mange fiskerestauranter.

Veterantog op gennem bjergene
Fort Bragg har også egen jernbaneforbindelse til omverdenen. California & Western Railroad driver en godsbane til byen Willits inde i landet, men ud over at benytte banen til transport af tømmer, kører der også veterantog med diesel- og damplokomotiver på strækningen, som fra kysten går op igennem Mendocino-bjergene.

Veteranbanen har kælenavnet Skunk Train, og der er daglige afgange med Skunk Train om sommeren. En tur med veterantoget tager cirka fire timer frem og tilbage. Toget kører op til stationen Northspur, hvor det mødes med et andet vetetantog fra Willits, og så returnerer begge tog til henholdsvis Fort Bragg og Willits. På turen gennem Mendicino-bjergene kører man bl.a. gennem store redwood skove.

Køb billig proviant i Fort Bragg
Endelig er Fort Bragg også et godt sted at proviantere. I byens mange forretninger langs den klassiske hovedgade er priserne ikke er skruet unaturligt op, som det er tilfældet mange andre steder langs Highway 1. Næste mulighed for at shoppe til fornuftige priser får man først i San Francisco.

Hoteller og overnatning i Fort Bragg på Highway 1

Fortsæt videre sydpå ad Highway 1 til Point Arena, Gualala og Sea Ranch

Læs mere på:
www.fortbragg.com
www.skunktrain.com

Af Henrik Lange, Highways-USA.com