Half Moon Bay ligger kun 50 miles syd for San Francisco, men det føles som om at byen ligger betydeligt længere ude på landet. Byen er en ægte amerikansk lilleby med en hyggelig hovedgade, der med sine små butikker, restauranter og Bed and Breakfasts lige så godt kunne have ligget et sted i Midtvesten – eller på den amerikanske østkyst.

Hoteller i Half Moon Bay på Highway 1
Hoteller i Santa Cruz i Californien

Gigantiske græskar og surfere
Half Moon Bay er kendt for to ting: Dels den årlige græskar-festival, som finder sted i oktober, hvor verdens største og flotteste græskar kåres. Og dels for de fremragende strande nord for byen, der tiltrækker masser surfere næsten hele året rundt. Strandene og ikke mindst bølgerne ved Half Moon Bay er perfekte for den krævende surfer, der her får de optimale betingelser for at få fart i surfbrædtet.

Hostel/ Vandrehjem i fyrtårn
Lidt længere mod syd støder I på det fotogene Pigeon Point Lighthouse, der ikke bare et fyrtårn, men også et af Californiens mest populære hostels, hvor I kan få et værelse med en formidabel udsigt. Der er ikke værelser i selve fyrtårnet, men i den gamle fyrmesterbolig. Pigeon Point Hostel er kendt for sin udendørs opvarmede pool, der ligger på toppen af den stejle klint, lige over det sted, hvor bølgerne brager ind mod kysten. Reservér plads i forvejen

Hoteller i Half Moon Bay på Highway 1
Hoteller i Santa Cruz i Californien

Læs mere på:
www.parks.ca.gov
www.norcalhostels.org/pigeon

Fortsæt videre sydpå ad California Highway 1 til Santa Cruz

Af Henrik Lange, Highways-USA.com