Madonna Inn i San Luis Obispo – overnat i junglegrotten

Et næsten obligatorisk stop på California Highway 1 mellem San Francisco og Los Angeles, er The Madonna Inn i San Luis Obispo. Stedet er legendarisk for sine forskellige værelser, der alle er udsmykket over hvert sit tema. Til gengæld er der ingen numre på dørene. Hvad med en overnatning i junglegrotten, hvor væggene er beklædt med kampesten?

Overnat på Madonna Inn i San Luis Obispo
Hoteller og moteller i San Luis Obispo
Hoteller og moteller i Pismo Beach

Ægte americana fra 1950’erne
Historien om Madonna Inn går tilbage til 1954, hvor grundlægger Alex Madonna (deraf navnet) købte den grund, som Madonna Inn i dag ligger på. De første 12 værelser blev åbnet for gæsterne i december 1958, og for ikke at gøre som alle de øvrige hoteller og moteller, og blot give værelserne numre, blev de 12 rum fra starten af indrettet over hvert deres tema.

madonnainn_klippefloj1

Siden udviklede tingene sig, og i dag er Madonna Inn et ikon på californisk og amerikansk ide-rigdom, når den er mest udtryksfuld. En ægte neonfarvet kitch-lokalitet i bedste pop-kulturelle stil, som man kun kan finde i USA.

Køb et postkort med dit ynglingsværelse
Synes du ikke, du har råd til en overnatning – priserne for et værelse starter ved 120 dollars – bør du alligevel lægge vejen forbi hotellets souvenirkiosk, hvor man kan købe postkort med motiver fra samtlige værelser. Så kan du ihvertfald se, hvad du går glip af.

Madonna Inn optræder i øvrigt i en birolle i den danske roadmovie, P.O.V.- Point of View fra 2001, der blandt andet udspiller sig på Highway 1 i Califonien.

Overnat på Madonna Inn i San Luis Obispo
Hoteller og moteller i San Luis Obispo
Hoteller og moteller i Pismo Beach

Fortsæt videre sydpå ad Highway 1 til Pismo Beach

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Henrik Lange fra Highways-USA.com

er en af Danmarks mest erfarne rejsejournalister, der har en unik ekspertviden om USA og Canada. Henrik har kørt USA tynd i udlejningsbiler og rejst rundt i motorhome i USA og Canada flere gange, og blev i 2012 kåret til Årets Rejsejournalist i Danmark. Han deltager hvert år på den store amerikanske rejsemesse, International Pow Wow (IPW) og er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ét svar til “Madonna Inn i San Luis Obispo – overnat i junglegrotten”

  1. Jeg vil godt anbefale byen Atascadero, når nu er på de kanter. Den er den største by i San Luis Ibispo county. Den ligger lidt længere inde i landet, faktisk lige ved 101, beliggenheden gør at der ofte er varmere og mere tørt vejr end f.eks. i Pismo Beach. Atascadero har de seneste år gennemgået en stor udvikling. Der er en lille zooligsk have og flere parkanlæg i byen og i den gamle bydel er der et flot gammelt rådhus.