Cirka halvvejs mellem Gambria og San Luis Obispo, mødes man et ganske særpræget syn ud for kysten. En stor klippeligende klint rager et godt stykke op over havoverfladen, og bryder linierne i det ellers relativt flade landskab. Klippen er Morro Rock – et bevis på tidligere tiders vulkansk aktivitet i omådet. Klippen menes at være 21 millioner år gammel, og fungerer som fuglereservat for de mange havfugle i området.

Hoteller og moteller i Morro Bay i Californien
Hoteller og moteller i San Luis Obispo

Aktiv fiskerihavn på stillehavskysten
Udsigten til Morro Rock kan nydes fra fiskerbyen Morro Bay, hvis havn ligger godt beskyttet fra Stillehavets voldsomme bølger af en lang smal landtange. Morro Bay er med 10.000 indbyggere en af de større byer langs kysten, og her spiller fiskeriet stadig en væsentlig rolle – Morro Bay er en af de mest aktive fiskerihavne langs Californiens kyst.

Hyggelig havn med udsigt til kraftværk
Langs byens hyggelige havnepromenade kan man vælge at gå på opdagelse i en af de mange fiskerestauranter eller tage shoppetur i souvenirbutikkerne. Udsigten fra havnen skæmmes dog lidt af det store kraftværk nord for byen, der med sine høje skorstene og markante bygninger spolerer lidt af idyllen. Men så kan man jo vende blikket ud mod kæmpeklippen Morro Rock i stedet.

Hoteller og moteller i Morro Bay i Californien
Hoteller og moteller i San Luis Obispo

Fortsæt videre sydpå ad Highway 1 til Madonna Inn i San Luis Obispo

Læs mere på:
www.morrobay.org
www.morro-bay.com

Af Henrik Lange, Highways-USA.com