Når I fortsætter sydpå fra San Luis Obispo mod Los Angeles, kommer I tilbage på US 101, der som motorvej går parallelt med kysten. 10 miles syd for San Luis Obispo ligger badebyen Pismo Beach, der er et charmerende bekendtskab. Pismo Beach har mange moteller og spisesteder. Flere af disse ligger ved strandpromenaden, hvorfra en stor træmole går ud fra kysten, så I kan nyde udsigten ind over byen fra søsiden.

Hoteller og tips til overnatning i Pismo Beach

Søløver på træværket under træmolen
Er bølgerne høje nok, er der næsten garanti for at opleve surfere, der prøver at holde balancen på deres surfbræt. Pismo Beach er et populært surfersted, da der næsten altid er bølgegaranti, og samtidig ret lavvandet ud for kysten.

Går I ud og nyder udsigten fra Pismo Beach’ gamle træmole, så husk at kigge ned på bjælkerne, som bærer træmolen. Her plejer søløverne at sidde og nyde livet. I øvrigt er solnedgangen fra træmolen i Pismo Beach heller ikke ringe.

Der ligger en del hoteller og moteller i Pismo Beach, som er et godt bud en prisbillig overnatning på Highway 1. Alternativt kan I overveje byen Lompoc, som også har flere billige moteller og hoteller.

Tag en afstikker gennem Californiens spisekammer
I Pismo Beach deler Highway 1 og U.S. 101 sig igen. Alt efter temperament, kan I enten vælge den kystnære rute, California Highway 1 eller den hurtigere U.S. 101. Highway 1 følger dog ikke kysten på denne strækning, så I går ikke glip af havudsigt ved at vælge den noget hurtigere U.S. 101 videre sydpå.

Vælger I alligevel Highway 1, belønnes I med en dejlig tur gennem et landbrugslandskab, hvor hovedparten af USA’s blomkål, broccoli og jordbær dyrkes. Det samme gælder blomsterfrø til såning. Kommer I på det rigtige tidspunkt af året (maj og juni), er der masser af farver på markerne. Desuden får I fornøjelsen at køre gennem et par mindre byer, hvoraf den spansk-inspirerede by Guadalupe hører til i den meget charmerende afdeling.

Hoteller og tips til overnatning i Pismo Beach

Fortsæt videre sydpå ad Highway 1 til Solvang i Californien

Læs mere på:
www.classiccalifornia.com

Af Henrik Lange, Highways-USA.com