Pismo Beach – surfere og søløver i Stillehavet

Når I fortsætter sydpå fra San Luis Obispo mod Los Angeles, kommer I tilbage på US 101, der som motorvej går parallelt med kysten. 10 miles syd for San Luis Obispo ligger badebyen Pismo Beach, der er et charmerende bekendtskab. Pismo Beach har mange moteller og spisesteder. Flere af disse ligger ved strandpromenaden, hvorfra en stor træmole går ud fra kysten, så I kan nyde udsigten ind over byen fra søsiden.

Hoteller og tips til overnatning i Pismo Beach

Søløver på træværket under træmolen
Er bølgerne høje nok, er der næsten garanti for at opleve surfere, der prøver at holde balancen på deres surfbræt. Pismo Beach er et populært surfersted, da der næsten altid er bølgegaranti, og samtidig ret lavvandet ud for kysten.

Går I ud og nyder udsigten fra Pismo Beach’ gamle træmole, så husk at kigge ned på bjælkerne, som bærer træmolen. Her plejer søløverne at sidde og nyde livet. I øvrigt er solnedgangen fra træmolen i Pismo Beach heller ikke ringe.

Der ligger en del hoteller og moteller i Pismo Beach, som er et godt bud en prisbillig overnatning på Highway 1. Alternativt kan I overveje byen Lompoc, som også har flere billige moteller og hoteller.

Tag en afstikker gennem Californiens spisekammer
I Pismo Beach deler Highway 1 og U.S. 101 sig igen. Alt efter temperament, kan I enten vælge den kystnære rute, California Highway 1 eller den hurtigere U.S. 101. Highway 1 følger dog ikke kysten på denne strækning, så I går ikke glip af havudsigt ved at vælge den noget hurtigere U.S. 101 videre sydpå.

Vælger I alligevel Highway 1, belønnes I med en dejlig tur gennem et landbrugslandskab, hvor hovedparten af USA’s blomkål, broccoli og jordbær dyrkes. Det samme gælder blomsterfrø til såning. Kommer I på det rigtige tidspunkt af året (maj og juni), er der masser af farver på markerne. Desuden får I fornøjelsen at køre gennem et par mindre byer, hvoraf den spansk-inspirerede by Guadalupe hører til i den meget charmerende afdeling.

Hoteller og tips til overnatning i Pismo Beach

Fortsæt videre sydpå ad Highway 1 til Solvang i Californien

Læs mere på:
www.classiccalifornia.com

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Henrik Lange fra Highways-USA.com

er en af Danmarks mest erfarne rejsejournalister, der har en unik ekspertviden om USA og Canada. Henrik har kørt USA tynd i udlejningsbiler og rejst rundt i motorhome i USA og Canada flere gange, og blev i 2012 kåret til Årets Rejsejournalist i Danmark. Han deltager hvert år på den store amerikanske rejsemesse, International Pow Wow (IPW) og er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3 svar til “Pismo Beach – surfere og søløver i Stillehavet”

  1. FERIEFORVENTNING: Jeg ser frem til at side for enden af træmolen ved Pismo Beach og nyde en kold øl, mens solen går ned og søløverne bjæffer under molen. Mens jeg sidder her, vil jeg lade indtrykkene fra San Fransisco og Highway 1 falde ind – og jeg vil se frem på den videre tur til Los Angeles, Grand Canyon, Las Vegas og Yosemite.

  2. Tak for rigtig meget god inspiration. Vi har valgt at bruge fire overnatninger mellem San Francisco og San Diego af hensyn til vores datter på knap to år. Vi har valgt første nat i Santa Cruz. Anden nat skal være i Monterey, men så kan vi ikke vælge, om vi skal tage Pismo Beach eller Santa Barbara de sidste to nætter, eller om vi skal have to nætter i Monterey og en nat det sidste sted? Har du et godt forslag? VH Anne Skipper

    • Jeg ville nok vælge to nætter i Santa Barbara, da I så er længst mod syd, hvilket gør turen ned mod San Diego kortere, når I skal køre den. Jeg kan så regne ud, at I kører uden om Los Angeles – husk at undgå myldretidstrafikken: Det vil sige: Undgå at være på motorvejen/ Interstate 5 ned mod San Diego mellem kl. 15 og kl. 18, hvis der er muligt.