Vil du have ægte og uspoleret Stillehavskyst og natur, er turen fra Fort Bragg og sydpå lige sagen. Afvekslende landskaber og fantastiske vue over Stillehavet mil efter mil er menuen på denne del af Highway 1, der kun afbrydes af ganske få småbyer med hver deres postkontor og drugstore. Syd for den lille by Gualala finder du de arkitektoniske eksperiment Sea Ranch.

Hoteller ved Gualala på Highway 1
Hoteller og overnatning i Sea Ranch
E-bog på dansk til Highway 1 fra San Francisco til Santa Monica – køb den HER!

Tag en afstikker til fyrtårne ved Point Arena
Kan du ikke få nok af udsigten fra Highway 1, så tag en afstikker ud til Point Arena, der er det vestligste punkt på disse breddegrader. Faktisk praler man af, at Point Arena er det punkt på det amerikanske fastland, hvor der er kortest til Hawaii! Det er dog ikke det kontinentale USA’s vestligste punkt.

Som et af de eneste fyrtårne på den amerikanske Stillehavskyst, er Point Arena Lighthouse åbent for besøgende i dagtimerne, der selv kan tage turen op ad trapperne i det 10 etagers høje/ 35 meter høje Point Arena Lighthouse. Kysten omkring Point Arena Lighthouse består af stejle klinter, der øger dramatikken. Der er også mulighed for overnatning i de gamle fyrmesterboliger.

Gualala og Sea Ranch
Gualala lidt syd for Point Arena byder ud over det obligatoriske postkontor og drugstore også på en række muligheder for overnatning. Desværre ikke længere på det ellers charmerende Hotel Gualala, der har lidt wild-west stemning over sig i kraft af den store gulmalede træbygning med den overdækkede veranda ud til gaden lige ud til Highway 1. Men hotellet har desværre været lukket i en årrække.

Et stykke syd for Gualala ligger Sea Ranch, der er et nybyggersamfund etableret i starten af 60’erne. Sea Ranch er et slags arkitektonisk eksperiment, bestående af cirka 1.800 træhuse fordelt over en længere kyststrækning, hvor der er lagt særligt vægt på den arkitektoniske udformning. Der er strenge krav til udformningen af husene, der skal opføres i træ og passe ind i landskabet. Det første hus stod færdigt i 1965, og når hele Sea Ranch er færdigbygget, vil byen bestå af i alt 2.400 huse. Hovedparten af husene er sommerhuse, der udlejes af ejerne, mens cirka 300 huse er helårshuse. Turister kan opleve Sea Ranch indefra ved at overnatte på The Sea Ranch Lodge.

Hoteller ved Gualala på Highway 1
Hoteller og overnatning i Sea Ranch

Fortsæt videre sydpå ad California Highway 1 til Point Reyes Station og Olema

Læs mere på:
www.pointarenalighthouse.com
www.gualala.com
www.tsra.org – Sea Ranch

Af Henrik Lange, Highways-USA.com