Den usynlige grænse mellem det nordlige og det sydlige Californien går her ved Santa Barbara. Byen hører tydeligvis til det sydlige Californien med sine høje palmetræer langs den smukke otte kilometer lange strandpromenade, der indrammer de lange brede sandstrande.

Hoteller i Santa Barbara i Californien
Hoteller i Solvang i Californien
Hoteller og overnatning i Los Angeles

Ingen bygninger er højere end fire etager
Kun de færreste bygninger i Santa Barbara er højere end tre-fire etager – bystyret har nemlig forbudt højhuse ved lov. Samtidig er der strenge regler for, hvordan nybyggerier skal udformes, og det har givet byen dens særlige udstråling af spansk kolonistil.

Årsagen til denne regel skyldtes et kraftigt jordskælv i 1925, der lagde store dele af byen øde. Da byen skulle genopbygges, valgte bystyret at følge den “spanske linie” med røde tegltage, adobe-farvede husevægge og runde hjørner, hvor det var praktisk muligt.

Den spanske missions station er byen kronjuvel
Santa Barbaras kronjuvel ligger dog ikke ved stranden, men i højderne oppe bag U.S. 101. Her finder man byens gamle missions station grundlagt i 1792, der hører til blandt de smukkeste af de gamle missioner langs Californiens kyst. Skilte viser vej til missionen fra U.S. 101.

Det var spanske missionærer og udvandrerer, der i perioden fra 1769 og frem til 1823 grundlagde i alt 20 spanske missioner langs Californiens Stillehavskyst, fra San Diego i syd til San Francisco i nord. Det var disse missionsstationer, der var med til at kolonisere Californien, og som sidenhen i nogle tilfælde udviklede sig til at blive Californiens store millionbyer langs Stillehavskysten.

Hoteller i Santa Barbara i Californien
Hoteller i Solvang i Californien
Hoteller og overnatning i Los Angeles

Fortsæt videre sydpå ad Highway 1 til Los Angeles

Læs mere på:
www.santabarbara.com

Af Henrik Lange, Highways-USA.com