Texas er en gigantisk stat, der gemmer på masser af oplevelser: Pulserende storbyer, store nationalparker og naturområder, lidt Route 66 og en del kulturel mexicansk indflydelse foruden mulighed for badeferie langs Den Mexicanske Gold. Til november får jeg lejlighed til at komme tæt på USA’s næststørste stat (Alaska er størst), når jeg den 4. november flyver til San Antonio i Texas for at opleve den sydlige del af Texas.

texas flag

Vadefugle, strande og Mexico
Det er den sydlige region af Texas lige på grænsen til Mexico – som kun adskilles fra Mexico af Rio Grande floden – som har inviteret mig til Texas. Her skal jeg bl.a. opleve det sydlige Texas’ vilde natur, der bl.a. byder på et væld af trækfugle og vadefugle, som netop er aktive i november måned.

Men jeg får også tid til at tjekke strandene langs Den Mexicanske Golf – og så skal jeg for første gang et smut til Mexico. Normalt bruger man ikke tid på at tage over grænsen til Mexico, men de lokale kender et marked lige på den anden side af Rio Grande floden, som det skulle være ganske ufarligt at besøge, så det skal også prøves.

San Antonio og The Alamo
De bliver San Antonio, der bliver mit udgangspunkt for min tur til Texas, så derfor skal jeg naturligvis også forbi den legandariske The Alamo, hvis de amerikanske frihedskæmpere udkæmpede et af de mest berømte slag mod mexicanerne tilbage i 1836, hvor bl.a. legenden Davy Crockett kæmpede i 13 dage mod den mexicanske overmagt i slaget om The Alamo – inden de blev løbet over ende af mexicanerne.

San Antonio har også den berømte Riverwalk langs San Antonio River, hvor der ligger en stribe af restauranter og cafeer, og Riverwalk er en af San Antonio’s mest kendte lokaliteter.

San Antonio er i øvrigt også hjemsted for det første Sea World i USA, selvom jeg ikke har planer om at besøge parken på mit besøg i Texas. Jeg får også lejlighed til at besøge havnebyen Corpus Christi ud til Den Mexicansk Golf.

Flyveturen til Texas
Det bliver en kombination af SAS og United, der bringer mig til Texas. Udturen bliver med SAS fra København til Newark, som jeg derfor får lejlighed til at skifte fly i for første gang, og derefter flyver jeg direkte videre til San Antonio i Texas med United.

Hjemturen går med United til Chicago og videre med SAS direkte til København. Pris: 4.950 kr. inklusiv skatter på SAS Go – det tidligere Economy.

Oprindeligt var det min plan at flyve hjem den 16. november. Men da den flyvning, som kom op på denne dato var via Washington Dulles med SAS med kun en times transfertid i Washington, fravalgte jeg den dato, og flyver i stedet hjem den 17. november, hvor jeg har to timer i Chicago til at nå mit fly med SAS mod København. En times transfertid er ganske enkelt for lidt til min smag – også på hjemvejen, selvom det går hurtigere med at komme ud af USA end ind i landet. I Newark på udturen har jeg også to timer.

Hvis nogen af jer har erfaringer med Texas – og gode råd til, hvad man bør opleve i det sydligste Texas – er I meget velkomne til at komme med forslag og tips i kommentarfeltet heruder.

Af Henrik Lange, Highways-USA