Et International Pow Wow (IPW) er en af verdens største fagmesser for rejsebranchen, hvor det vrimler med mødeaftaler og sociale arrangementer. Fem hektiske dage, hvor man ikke skal gøre sig forventninger om at få voldsomt meget nattesøvn, men hvor man til gengæld kan møde stort set hele den amerikanske rejsebranche samlet på et sted. Her er programmet for mit IPW 2014 i Chicago:

Lørdag den 5. april 2014:
Jeg ”lander” i Chicago sidst på eftermiddagen, og efter at have afleveret min udlejningsbil i lufthavnen fra min tur ud på Route 66, tager jeg ind på det hotel, hvor alle de skandinaviske deltagere er indlogeret. Det er i år det femstjernede Intercontinental på shopping strøget Magnificent Mile midt i hjertet af Chicago – en perfekt placering til at udforske centrum.

Lørdag aften er jeg inviteret på natklub af Washington D.C., som viser flaget lidt ekstra i år, da Washington er værtsby for IPW i 2017. Det skal nok blive et godt startskud på IPW 2014.

Søndag den 6. april 2014:
Søndag er altid et af højdepunkterne på IPW. Som det første skal jeg forbi kongrescentret og hente mit IPW bagde og den tilhørende taske med praktisk information. Uden et officielt badge er alle IPW arrangementer lukket land. Herefter er der pressebrunch for alle tilmeldte journalister. Det foregår i år i toppen af Hancock Tower, hvor nogle af Chicagos bedste restauranter giver prøver på deres kunnen, mens vi nyder et par kølige drinks og udsigten over Chicagos skyline.

Efter brunchen er der arrangeret særlige presseture, som man har tilmeldt sig på forhånd. Jeg har tilmeldt mig en introduktion til Chicagos gangster verden, så der venter mig en guidet tur rundt til nogle Chicagos historiske gangster lokaliteter. Det skal nok blive rigtigt interessant.

Tilbage fra gangster turen skal jeg lige forbi den første reception på hotellet: Hele den nordiske delegation mødes altid til drinks og hygge søndag eftermiddag, så det må man ikke gå glip af.

Søndag aften afholdes så den officielle åbningsfest for alle cirka 5.000 IPW delegerede: Den finder i år sted på Chicagos store naturhistoriske museum.

Mandag den 7. april 2014:
Nu begynder selve IPW messen, og mandagen er den vigtigste dag for os journalister. Hele formiddagen kan jeg gå rundt og møde presse repræsentanter fra samtlige stater og store seværdigheder i USA som fx Universal, Disney, diverse hotelkæder og ikke mindst National Park Services og US Border & Custom Protection. Altså repræsentanter fra bl.a. det officielle USA, som kan give mig rigtig gode informationer om de seneste trends og nyheder i den amerikanske rejsebranche.

Om eftermiddagen er det så os journalister, som sidder ved nogle borde. Her kan udstillerne så komme forbi og høre mere om vores medier og kommende rejseplaner, og hvem vi repræsenterer. Dagen sluttes af med en pressereception for alle journalister på IPW, hvor der bl.a. uddeles nogle journalistpriser.

Om aftenen skal jeg til middag med en hotelkæde, som driver hoteller i nogle af de største amerikanske nationalparker. De har inviteret mig på gourmet middag på en af Chicagos bedre restauranter.

Tirsdag den 8. april 2014:
Dagen starter med pressemøder fra morgenstunden – bl.a. med Universal, der altid plejer at holde et brag af et pressemøde. Siden er der pressemøder med flere amerikanske storbyer, der fortæller om deres seneste nyheder og besøgstal.

Eftermiddagen er fri, så der kan jeg lige nå at slappe lidt af, inden det går løs med receptioner om aftenen. Tirsdag aften er altid den store sociale aften på IPW, og der afholdes et væld af receptioner over hele byen, og jeg får altid flere invitationer, end jeg kan nå at dukke op til.

En af de vigtige er Minnesotas reception, der altid samler den skandinaviske delegation til en hyggelige fest – i år har den Beatles tema. Hvis jeg kan nå det, skal jeg lige forbi et par receptioner mere, inden aftenen slutter med San Franciscos store aften- og nattefest. San Francisco plejer at give den fuld gas og har lejet en hel natklub til formålet. Festen er allerede udsolgt, men jeg har fået billet 😉

Onsdag den 9. april 2014:
Nu er det sidste chance for at få lavet mødeaftaler, hvis man stadig mangler at snakke med nogle af dem, man havde på agendaen hjemmefra. Formiddagen går igen med pressemøder, og hen på eftermiddagen er man ved at være godt brugt. Så der er lige tid til en time på hotellet, inden aftenens store afslutningsfest løber af stablen. Der plejer at blive sluttet af med et brag af en fest, og IPW i Chicago er garanteret ingen undtagelse.

Det er stadig ikke afsløret, hvem aftenens musikalsk navn er, men tidligere år har det bl.a. været Kool and the Gang, Lionel Ritchie, Donna Summer og Earth Wind & Fire. Aftenen afsluttes naturligvis med et gigantisk festfyrværkeri.

Torsdag og fredag den 10. – 11. april 2014:
De to sidste dage i Chicago har jeg på egen hånd, hvor jeg skal nå nogle af de ting i byen, som jeg ikke har nået i løbet af ugen. Her skal jeg bl.a. tjekke nogle af Chicagos berømte museer og se nærmere på byens arkitektur, som er berømt over hele USA.

Lørdag den 12. april 2014:
Efter halvanden hektisk uge i Illinois og Chicago, flyver jeg atter hjem via Amsterdam med KLM, og er tilbage på dansk grund søndag den 13. april, forhåbentligt med masser af inspiration fra hele USA.

Af Henrik Lange, Highways-USA.com