Kings Canyon er den nordlige søsterpark til Sequoia National Park. Det er typisk en nationalpark, de fleste danskere ikke bruger tid på, når de er i Californien. Men her snyder du dig selv, for Kings Canyon har sin helt egen charme – og er meget anderledes end naboparken Sequoia National Park.

John Muir Lodge i Grant Grove
Cedar Grove Lodge i Cedar Grove
Hoteller i Fresno, Californien vest for Kings Canyon
Hoteller i Three Rivers, Californien syd for Sequoia
Kings Canyon indgår i min 21 dages guide til Californien, Arizona og Utah i motorhome

Fakta om Kings Canyon National Park:
Åbningstider: Hele året døgnet rundt
Entré (gælder en uge i både Kings Canyon og Sequoia) 35 dollars pr. bil (2019)
National Park Pass (gælder et år) 80 dollars pr. bil (2019)
Parkens areal: 1.870 kvadratkilometer
Højeste punkt: 4.343 meter (North Palisade)
Asfalterede veje i parken: Cirka 50 miles/ 80 kilometer
Geologisk og kulturelt særpræg: Bjerge, skove, floder, vandfald, ødemark
Geografisk placering: Det centrale/ østlige Californien/ High Sierra
Kort over Kings Canyon National Park på Google Maps

IMG_0286

Visse ligheder med Yosemite Valley
Kings Canyon er som navnet antyder en dyb dal, som har visse ligheder med Yosemite Valley, og skyder sig østover ind i High Sierra, den amerikanske betegnelse for det enorme område af uberørt natur i Sierra Nevada bjergene, som faktisk er det næstestørste naturområde helt uden veje i den nedre del af 48 amerikanske stater.

IMG_0313

Men takket ved California Highway 180 kan du køre godt 30 miles/ 48 kilometer ind i King Canyon og opleve noget af den storslåede natur i parken. Highway 180 ender blindt ved Roads End – det hedder lokaliteten faktisk. Vil du længere ind i parken, foregår til det fods herfra. Du skal altså samme vej tilbage igen, når du vil ud af Kings Canyon.

IMG_0302

Storslået stilhed og masser af plads
Kings Canyon åbenbarer først for alvor sin skønhed, når du er kørt op over bjergkæden Monarch Divide og kommer ned i selve Kings Canyon og kører langs med den brusende flod Roaring River. Om foråret er der for alvor gang i floden, og adskillige vandfald med smeltevand fra bjergene giver deres bidrag til at skabe den frådende strøm i floden.

IMG_0295

Som bilturist bør du tage nogle stops undervejs og bl.a. gøre stop ved Grizzly Falls eller Roaring River Falls. Et andet oplagt stop er Zumwalt Meadow, et frodigt grønt eng område, der leder tankerne hen på Yosemite Valley, hvor du er omgivet af høje bjergsider hele horisonten rundt. En natursti på cirka halvanden mile/ to kilometer går rundt i kanten af Zumwalt Meadow. Vælg at bruge en times tid på at gå den tur for at få at nyde Kings Canyons skønhed – og komme lidt ud af bilen. Hold øje med bjørne og andre dyr i området – de er der, selvom du måske ikke kan se dem.

IMG_0273

Sequoia træer i Kings Canyon
Du kan også se sequoia træer i Kings Canyon. I Grant Grove, der ligger tæt ved den nordlige indgang til både Kings Canyon og Sequoia National Park, findes der et område med store sequoia træer, der har deres egen skønhed.

IMG_0294

Det er bl.a. her, du finder kæmpen General Grant Tree, verdens største træ målt i diameter – og verdens tredje største levende organisme! Ved foden har Generel Grant en diameter på godt 12 meter – lidt mere verdens største træ, kæmpen Generel Sherman i Sequoia, der “kun” har en diameter på godt 11 meter. General Sherman er til gengæld verdens største træ målt i rummeter. General Grant Tree kaldes også “The Nation’s Christmas Tree”.

IMG_0333

Snup en brochure ved indgangen til General Grant Grove, så du får et overblik over de forskellige sequoia træer, der findes langs den 800 meter lange natursti gennem General Grant Grove.

Overnatning inde i og ved Kings Canyon
Vil du overnatte i Kings Canyon, kan du vælge mellem en stribe forskellige lodges/ hoteller eller campgrounds, der ligger placeret flere steder i parken. Ved parkens besøgscenter i Grant Grove tæt ved indgangen til Kings Canyon finder du dels det nybyggede John Muir Lodge (åbent hele året), en lækker lodge med hotelstandard. Du kan også vælge hytter, Grant Grove Cabins, der både findes som hytter med eget bad og mere enkle telte med fælles badefaciliteter.

IMG_0278

Dybt inde i selve Kings Canyon i Cedar Grove Village tæt ved Roads End ligger Cedar Grove Lodge, en klassiske gammel lodge (åbent fra maj til oktober). På vejen ned i selve King Canyon cirka halvejs mellem indgangen og Roads End ligger Kings Canyon Lodge (åbent fra maj til oktober), en rigtig hyggelig lodge med både værelser og hytter. Desuden har Kings Canyon Lodge de ældst fungerende benzinpumper i USA (2011) – et af de få steder, hvor du kan tanke benzin i parken. Desværre ser det ud til, at Kings Canyon Lodge er lukket p.t. – stedets website er ihvertfald ude af drift. Se også min guide til Sequoia National Park for et overblik over overnatning i Sequoia.

IMG_0323

Selve California Highway 180 ned i Kings Canyon er en seværdighed i sig selv. Et imponerende bygningsværk med hårnålesving hugget direkte ind i klippesiden, for at vejen kunne komme ned i dalen. Vejen blev bygget i 1930’erne af fanger fra californiske fængsler.

IMG_0306

Nærmeste større by i nærheden af den nordlige indgang til Kings Canyon er Fresno, der ligger cirka 50 miles/ 80 kilometer og god times kørsel fra indgangen til Kings Canyon. I Fresno finder du en lang række billige moteller og hoteller. Syd for Sequoia National Park finder du byen Three Rivers, der også byder på en række hoteller.

John Muir Lodge i Grant Grove
Cedar Grove Lodge i Cedar Grove
Hoteller i Fresno, Californien vest for Kings Canyon
Hoteller i Three Rivers, Californien syd for Sequoia

Kings Canyon indgår i min 21 dages guide til Californien, Arizona og Utah i motorhome
www.nps.gov/seki – National Park Service officielle guide til Kings Canyon og Sequoia National Park

Af Henrik Lange, Highways-USA.com