Om præcis en uge sidder jeg i Amsterdams Schiphol Lufthavn på vej mod Chicago. Jeg har denne gang valgt at flyve med KLM via Amsterdam. Og i stedet for Københavns Lufthavn, har jeg denne gang valgt at flyve ud af Billund Lufthavn, som KLM har flere daglige til og fra. Det er faktisk første gang, jeg flyver ud af Billund, når jeg skal flyve oversøisk – hidtil har jeg valgt København, men med base i Nyborg gør det ikke den helt store forskel, om jeg vælger Billund eller København. Denne gang blev det altså Billund.

Netop KLM’s mange daglige afgange ud af Billund gør, at mange vestdanskerne vælger Billund som “dansk” afgangslufthavn – også når de skal flyve interkontinentalt til fx USA.

Jeg har cirka fem timer i Schiphol, og det er med fuldt overlæg. Jeg kunne godt have valgt en mere stram tidsplan – og en senere afgang fra Billund – men så ville jeg kun have en times transfertid i Amsterdam, og det er lige i underkanten til min smag, når jeg skal flyve videre interkontinentalt til USA. Der skal ikke gå ret meget galt, før man risikerer at miste sin oversøiske forbindelse, og når man kender en lille smule til sikkerhedsforanstaltningerne forud for en flyvning til USA, så er en times transfertid altså lige i underkanten – selvom man sikkert kunne have nået forbindelsen uden problemer. Men jeg gider ikke misse en oversøisk flyvning.

Jeg har valgt det tidlige morgenfly fra Billund med afgang kl. 06.00. Dermed får jeg noget der ligner fem timer i Schiphol, men nogen af disse timer kan heldigvis tilbringes i KLM’s Crown Lounge, som jeg har fået mulighed for at teste. Så mellemlandingen i Schiphol bliver ikke nødvendigvis af den kedelige slags.

Vælger man KLM over Atlanten til fx Chicago i øjeblikket, så ligger fra-priserne på Economy Class fra Billund til Chicago på 5.392 kr., mens man fra København må af med 5.461 kr. for at komme til Chicago. Du kan også flyve ud af Aalborg Lufthavn med KLM direkte via Amsterdam, og så starter fra-priserne ved  5.596 kr. Priser der alle er fundet online på www.KLM.com

Min nuværende storbyguide til  Chicago står naturligvis foran en væsentlig opgradering under IPW i Chicago, men indtil den nye guide er klar, kan du lade dig inspirere af min nuværende guide til millionbyen ved bredden af Lake Michigan – www.highways-usa.com/chicago/

Jeg supplerer senere i denne uge med mere om mine planer for min tur til Chicago og Illinois.

Af Henrik Lange, Highways-USA.com