Med KLM til USA via Amsterdam til årets IPW i Chicago

Om præcis en uge sidder jeg i Amsterdams Schiphol Lufthavn på vej mod Chicago. Jeg har denne gang valgt at flyve med KLM via Amsterdam. Og i stedet for Københavns Lufthavn, har jeg denne gang valgt at flyve ud af Billund Lufthavn, som KLM har flere daglige til og fra. Det er faktisk første gang, jeg flyver ud af Billund, når jeg skal flyve oversøisk – hidtil har jeg valgt København, men med base i Nyborg gør det ikke den helt store forskel, om jeg vælger Billund eller København. Denne gang blev det altså Billund.

Netop KLM’s mange daglige afgange ud af Billund gør, at mange vestdanskerne vælger Billund som “dansk” afgangslufthavn – også når de skal flyve interkontinentalt til fx USA.

Jeg har cirka fem timer i Schiphol, og det er med fuldt overlæg. Jeg kunne godt have valgt en mere stram tidsplan – og en senere afgang fra Billund – men så ville jeg kun have en times transfertid i Amsterdam, og det er lige i underkanten til min smag, når jeg skal flyve videre interkontinentalt til USA. Der skal ikke gå ret meget galt, før man risikerer at miste sin oversøiske forbindelse, og når man kender en lille smule til sikkerhedsforanstaltningerne forud for en flyvning til USA, så er en times transfertid altså lige i underkanten – selvom man sikkert kunne have nået forbindelsen uden problemer. Men jeg gider ikke misse en oversøisk flyvning.

Jeg har valgt det tidlige morgenfly fra Billund med afgang kl. 06.00. Dermed får jeg noget der ligner fem timer i Schiphol, men nogen af disse timer kan heldigvis tilbringes i KLM’s Crown Lounge, som jeg har fået mulighed for at teste. Så mellemlandingen i Schiphol bliver ikke nødvendigvis af den kedelige slags.

Vælger man KLM over Atlanten til fx Chicago i øjeblikket, så ligger fra-priserne på Economy Class fra Billund til Chicago på 5.392 kr., mens man fra København må af med 5.461 kr. for at komme til Chicago. Du kan også flyve ud af Aalborg Lufthavn med KLM direkte via Amsterdam, og så starter fra-priserne ved  5.596 kr. Priser der alle er fundet online på www.KLM.com

Min nuværende storbyguide til  Chicago står naturligvis foran en væsentlig opgradering under IPW i Chicago, men indtil den nye guide er klar, kan du lade dig inspirere af min nuværende guide til millionbyen ved bredden af Lake Michigan – www.highways-usa.com/chicago/

Jeg supplerer senere i denne uge med mere om mine planer for min tur til Chicago og Illinois.

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Henrik Lange fra Highways-USA.com

er en af Danmarks mest erfarne rejsejournalister, der har en unik ekspertviden om USA og Canada. Henrik har kørt USA tynd i udlejningsbiler og rejst rundt i motorhome i USA og Canada flere gange, og blev i 2012 kåret til Årets Rejsejournalist i Danmark. Han deltager hvert år på den store amerikanske rejsemesse, International Pow Wow (IPW) og er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

6 svar til “Med KLM til USA via Amsterdam til årets IPW i Chicago”

 1. Vi har et par gange rejst fra Billund til USA med KLM. Både flyselskab og Billund Lufthavn yder hver gang fin service. Billund er mere overskuelig end København. Vi rejser gerne fra Billund igen.

 2. Jeg bruger altid KLM fra Aalborg, det har gjort det noget lettere for os nordjyder at komme ud i verdenen efter at KLM er startet med at flyve fra Aalborg. Og med nu 3 daglige afgange til Amsterdam og et væld af direkte ruter derfra, kan det ikke blive nemmere, samtidig med at prisen ofte er rigtig fornuftig. Crown Lounge er så et ekstra plus som er værd at tage med…

  • Plus gratis parkering!!!! Det er også en 500-mand sparet. Vi bruger selv denne variant. Er lidt nysgerrig, hvad er Crown Lounge??

   • Crown Lounge er KLM’s business lounge, som det mig bekendt kræver et business class billet eller tilsvarende over Economy Class at få adgang til. Muligvis kan man også betale sig fra det, men det ved jeg ikke. Jeg har dog fået en voucher af KLM, så jeg kan teste deres lounge – selvom jeg rejser på Economy, så det glæder jeg mig til 😉

    • Man kan også få adgang hvis man er Flying Blue Silver medlem(mod lille betaling) eller Platinum og Elite, og så er det gratis…..