Hvis I skal ud at flyve denne sommer, så husk at det fra i dag 15. juni 2020 er obligatorisk at benytte mundbind i de danske lufthavne – fra I går ind i terminalen, til I er fremme på jeres destination og I forlader lufthavnen igen. Reglerne gælder fra 15. juni 2020 frem til foreløbigt 31. august 2020 og følger reglerne fra Det europæiske luftfarts sikkerheds agentur EASA.

På med mundbindet i de danske lufthavne
Fra den 15. juni 2020 er det nu officielt et krav, at man bærer mundbind, når man går ind i en dansk lufthavn for at gå ombord på et fly. Hidtil har det været en anbefaling, men nu er det blevet et krav. Dermed er der fælles europæiske regler på området, da reglerne kommer fra Det europæiske luftfarts sikkerheds agentur EASA.

SAS indførte allerede i slutningen af maj et krav om, at SAS passagerer skulle bære mundbind ombord på selskabets fly, og nu er reglerne så officielt blevet indført i de danske lufthavne. Børn under 6 år er dog undtaget fra kravet om brug af mundbind.

Mundbind kan købes i både CPH og BLL
Hvis man ikke lige har et lager liggende af godkendte kirurgiske mundbind – hvad de færreste sikkert har – kan de købes ved ankomst til både Københavns og Billund Lufthavn.

I CPH kan man købe godkendte mundbind i 7-Eleven mellem Terminal 2 og Terminal 3 samt i opstillede automater i lufthavnen, og i BLL kan man købe godkendte mundbind i Café Square, skriver Check-In.dk

Mundbind fri zone i Terminal 3 i CPH
Hvis man ikke skal ud at flyve, men blot skal mellem fx regionaltog og metro i Københavns Lufthavn, og i den forbindelse går igennem Terminal 3 i Københavns Lufthavn, så behøver man ikke mundbind. 

Her har man nemlig oprettet en zone, så almindelige togpassagerer slipper for kravet om mundbind.

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Denne artikel er senest opdateret den 15. juni 2020!