Helikopter ture over Grand Canyon fra Vegas

Det er en spektakulær oplevelse at opleve Grand Canyon fra en helikopter, og flere firmaer tilbyder at flyve jer ud over den berømte kløft. Men der er så mange aktører og så mange valgmuligheder, at det kan være svært at vælge. Her får I et overblik og en introduktion til helikopterture over Grand Canyon.

Helikopter ture over Grand Canyon – Papillon Helicopters

Generelt om helikopter ture over Grand Canyon
De fleste helikopter firmaer som Papillon Grand Canyon Helicopters og Maverick Helicopters flyver ud fra Las Vegas’ McCarren lufthavn og henter kunderne direkte på hotellet og kører dem i lufthavnen. Transport fra hotel til lufthavn er en del af pakken. Papillon flyver dog på visse ture ud af Boulder City, en halv times kørsel fra Las Vegas.

Ud over at flyve ud af Las Vegas, kan man også flyve ud fra Grand Canyon National Park Airport, som ligger tæt ved selve Grand Canyons sydkant i byen Tusayan i Arizona lige uden for Grand Canyon National Park. Herfra flyver både Maverick Helicopters, Mustang Helicopters og Papillion ture ud over Grand Canyon.

Bemærk at helikopter firmaerne ikke må flyve ned “under kanten” af Grand Canyon, så længe de befinder sig inde over selve nationalparkens område. Men Grand Canyon er som bekendt 450 kilometer lang, og uden for selve nationalparken over privatejet land, må selskaberne gerne flyve ned ”under kanten”. Det er også herude, at selskaberne har deres egne landingspladser, når folk har betalt for at lande ned i selve Grand Canyon og få et glas champagne og en snack.

Papillon Grand Canyon Helicopters
Papillon Grand Canyon Helicopters flyver både ud af selve Las Vegas og fra Boulder City, en halv times kørsel syd for Las Vegas. Afgangslokaliteten afhænger af, om man har tilvalgt eller fravalgt, at man også flyver ind over The Strip. Har man tilvalgt The Strip, flyves der ud af selve Las Vegas.

Papillons mest populære Grand Canyon helikoptertur er Grand Celebration Tour på godt fire timer, der flyver ud af Boulder City for at flyve ind over Hoover Dam og Lake Mead, inden I flyver ind over og ned i Grand Canyon. Her lander I 1.220 meter ”under kanten”, hvor der venter et glas champagne og en snack – plus udsigten til Grand Canyon’s majestætiske klippevægge.

Efter cirka en halv time nede i dybet, flyves I retur til Boulder City, hvorfra I bliver transporteret retur til jeres hotel i Las Vegas med bus, hvilket er med i prisen. Grand Celebration Tour får også som aftentur med potientiel solnedgang sidst på eftermiddagen, og så hedder den Grand Celebration Sunset Tour. Alle ture flyves med ECO-Star helikoptere, der giver det bedste udsyn og den bedste komfort.

Vælger I i stedet Papillon’s lidt dyrere variant, Grand Celebration with Vegas Strip på fire timer, får I ud over turen og landingen i bunden af Grand Canyon også inkluderet en tur ind over The Strip. Endelig bliver I afhentet og afleveret i en limousine på jeres hotel. Desuden er der afgang fra selve Las Vegas Airport.

Vil I springe landingen i bunden af Grand Canyon over, kan I vælge Golden Eagle Air Tour på tre timer, der giver jer en overflyvning af Grand Canyon med afgang fra Papillon’s terminal i selve Las Vegas – og transport med bus til og fra hotellet inkluderet. Golden Eagle fås også med en overflyvning over The Strip inkluderet, Golden Eagle with Vegas Strip. Vælger I det, bliver I afhentet på hotellet i en “ægte” limousine.

Papillon Helicopter Tours har flere andre helikopter ture på programmet, bl.a. en kortere tur over The Strip samt længere dagsture til Grand Canyon West (glasbroen ud over Grand Canyon), der også kan kombineres med diverse aktiviteter som river rafting, ture på ATV motorcykler, off road kørsel i firehjulstrækkere, hesteridning, o.s.v. Alle helikopterture ud af Las Vegas og Boulder City foregår med ECO-Star helikoptere.

Fra Grand Canyon Airport i byen Tusayan i Arizona, tæt ved Grand Canyon National Park, flyver Papillon både kortere ture på 25-30 minutter ud over selve Grand Canyon National Park, og lidt længere ture på 45-50 minutter. Men da der her er forbud mod at flyve ”under kanten”, kommer I ikke ned i selve Grand Canyon på disse ture. Men udsigten er stadig helt enestående. På disse ture kan I vælge mellem klassiske helikoptere eller mere luksuriøse ECO-Star helikoptere, som giver jer 180 grader udsyn over Grand Canyon. Den korte 25-30 minutters tur med en ECO-Star helikopter har fået navnet North Canyon, men udgår trods navnet fra Grand Canyon Airport ved Grand Canyon South Rim. Det samme gør 50 minutters versionen med en ECO-Star helikopter, og den lange tur hedder Imperial.

Hos Papillon er det muligt at forhåndsreservere et af forsæderne i ECO-Star helikopterne ved siden af piloten, så I sidder forrest med et unikt udsyn – mod et gebyr på 50 dollars. Det er dog først ved boarding, I kan være helt sikre på at få forsædet, da der skal tages højde for passagerernes vægtfordeling i helikopteren af hensyn til sikkerheden. Gebyret på de 50 dollars skal først betales inden afgang – forudsat, at en af jer kan sætte sig i forsædet.

Læs mere om helikopterture over Grand Canyon fra Grand Canyon Airport i Arizona

Grand Canyon med Maverick Helicopters
En anden af de store tur operatører, der flyver helikopter ture over Grand Canyon fra Las Vegas er Maverick Helicopters, der har fløjet turister over Grand Canyon siden 1995. Maverick opererer en stor flåde af ECO-Star helikoptere, men flyver også ture med mindre fly over bl.a. Grand Canyon.

Den mest populære og klassiske Grand Canyon tur med Maverick hedder Wind Dancer Air & Landing Tour, og udgår fra Las Vegas. Turen på i alt fire timer (inklusiv transport til og fra hotellet), byder på en flyvetur ud over Hoover Dam, Lake Mead og det vestlige Grand Canyon ind over i Hualapai indianer reservatet med landing nede i bunden af Grand Canyon kløften – dog ikke helt nede ved Colorado floden. Her har I et ophold på 30 minutter, hvor der serveres champagne og en snack, inden der flyves tilbage igen, hvor der afsluttes med en tur ind over The Strip. Denne tur fås også som aftentur, Dream Catcher Sunset Tour, inklusiv solnedgang og overflyvning af The Strip.

Vil I ”nøjes” med en overflyvning af Grand Canyon uden landing nede i bunden, hvilket stadig er spektakulært, kan I vælge Silver Cloud Air Tour, der byder på samme rute som Wind Dancer uden landing nede i kløften. Dermed kan I skære cirka 100 dollars af prisen pr. person. Varigheden af Silver Cloud Air Tour er tre timer (inklusiv transport til og fra hotellet). Turen fås også som aftentur over bl.a. The Strip, og så hedder den Silver Cloud Sunset Tour.

Ud over de to ovennævnte ”klassikere”, har Maverick en lang række andre dagsture med helikopter, der bl.a. også inkluderer udflugter ud til Grand Canyon West med den hesteskoformede glasbro, Grand Canyon Skywalk, river rafting ture, off road ture i firehjulstrækkere m.v.

Maverick’s ture med fly omfatter bl.a. Soaring Eagle, en halv dags ”flight only” tur fra Las Vegas med et Cesna fly i stedet for helikopter ind over Grand Canyon. En anden mulighed er en heldagstur med fly – Grand Canyon Explorer Tour – ud til selve Grand Canyon National Park, der også inkluderer transfer med bus ind i parken. Denne tur kan suppleres med en helikopter tur ud over Grand Canyon. Så hedder turen Grand Canyon Air & Land Tour.

Maverick har en enkelt helikoptertur fra selve Grand Canyon Airport, Canyon Spirit, der byder på 45 minutter oppe over selve Grand Canyon National Park – den mest spektakulære del af Grand Canyon, som helikopter turene fra Las Vegas ikke omfatter. Til gengæld er det ikke tilladt at flyve ned i kløften i selve Grand Canyon National Park, så I kommer ikke ”under kanten” på denne tur.

Helikopterture over Grand Canyon – Papillon Helicopters
Helikopterture over Grand Canyon – Maverick Helicopters

Bemærk: Jeg optjener provision, når I vælger at booke billetter til helikopter flyvninger over Grand Canyon via Highways-USA.com. Indtægterne bliver brugt til nye reportagerejser til USA, men også til at videreudvikle og gøre Highways-USA.com endnu mere relevant for jer som brugere. Mange tak for jeres opbakning.

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Henrik Lange fra Highways-USA.com

er en af Danmarks mest erfarne rejsejournalister, der har en unik ekspertviden om USA og Canada. Henrik har kørt USA tynd i udlejningsbiler og rejst rundt i motorhome i USA og Canada flere gange, og blev i 2012 kåret til Årets Rejsejournalist i Danmark. Han deltager hvert år på den store amerikanske rejsemesse, International Pow Wow (IPW) og er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

30 svar til “Helikopter ture over Grand Canyon fra Vegas”

 1. Jeg sidder og tænker på at booke en tur med helikopter: Grand Celebration Tour med Papillon, som koster 349 dollar, men kiggede også lige på Wind Dancer Air and Landing Tour, som koster 544 dollar. Er det ikke cirka samme tur og service, man får ud af det? Jeg mener der er jo en rimelig stor forskel i pris…

 2. FERIEFORVENTNING: Vi har flere gange besøgt USA, dette har givet os lyst til mere af det mægtige land. Tidligere har vi besøgt New York, Florida, Texas, Tennessee, m.v. USA er blevet vores foretrukne ferieland med smuk natur, storbyer og storheden i sig selv. Vi har derfor netop tilrettelagt en tur til Californien med rundrejse til bl.a. L.A., Grand Canyon, Las Vegas (koncert med Celine Dion) og meget mere i september 2015 i lejet bil. Fra Californien flyver vi til Memphis, hvor vi besøger Graceland og kører videre i ny lejebil til Nashville og Louisville, hvor vi skal på et kort virksomhedsbesøg hos et dansk firma med afdeling i Louisville. Turen går derfra ad landevejen til New York City, hvorfra vi flyver til Europa. Turen er tilrettelagt gennem lang tid og nok vores drømmerejse. Men vi mangler lige en helikoptertur over Grand Canyon til at sætte prikken over i’ét.

  • Vi er 2 personer og vores drøm er helikoptertur – hvis nogen har interesse i høre om vores tur i detaljer både før og efter skriver vi gerne en rejsebeskrivelse.

 3. Vi er ved at planlægge en tur til USA næste år, og vil gerne opleve en helikoptertur over Grand Canyon. Vi er imidlertid 2 voksne og 3 børn (9, 10 og 11). Kan vi være i helikopteren alle 5?

 4. Nu har jeg siddet og læst på de forskellige selskaber og priserne er jo meget svingende. Hvilket mener du er bedst til prisen? Jeg vil gerne have afgang fra Grand Canyon Airport 🙂

  • Jeg kan ikke give dig noget entydigt svar, for svaret afhænger i høj grad af, hvilken oplevelse man ønsker sig. Jeg har selvsagt ikke fløjet med samtlige firmaer, der flyver helikopterture over Grand Canyon, jeg ved bare, at de to firmaer, som jeg skriver om, leverer en fornuftig service. Det er ihvertfald de tilbagemeldinger, jeg har fået fra brugerne. Jeg håber i øvrigt på, at jeg får nogle flere tilbagemeldinger fra folk i løbet af sommeren, når de har været ude at flyve med helikoptere over Grand Canyon – enten fra Las Vegas, Boulder City eller selve Grand Canyon South Rim. Nærmere kan jeg desværre ikke komme det – ud over hvad jeg allerede har skrevet om de forskellige ture i artiklen.

 5. Min kæreste og jeg skal en tur rundt i Californien i næste måned, hvor vi også skal en tur til Vegas. Vi vil gerne tage på en helikopter tur over Grand Canyon. Men skal man bestille turen hjemmefra, eller kan man godt bestille den, mens vi er i USA?? Har du evt erfaringer omkring hvilken en af de to ovenstående selskaber man skal vælge – pris, service osv.? Mvh Janna

  • Der er jo et spørgsmål om udbud og efterspørgsel om det er ledige pladser på den tur, I gerne vil prøve. Men der er ikke noget i vejen for, at I tager chancen og venter med at booke turen til I er i USA. Som jeg lige husker det, er der dog en prisforskel på, om man booker turen online eller om man køber turen ved “skranken” i Las Vegas. Så umiddelbart vil jeg nok anbefale jer, at booke den online. Hvor længe, I vil vente, vil jeg lade være helt op til jer. Angående forskelle på Papillon kontra Maverick, har jeg ikke umiddelbart nogen holdninger til det ene firma kontra det andet. Begge flyver nogle meget fine ture over Grand Canyon, så dybest set må det være jeres ønsker til turen over Grand Canyon – og hvor meget I synes, I har råd til at bruge på turen – som afgør, hvilken tur I vælger. Rigtig god tur over Grand Canyon 😉

 6. Hej og tak for en god guide 🙂 Vi skal til Grand Canyon i juli og påtænker en helikoptertur. Vi er to voksne og to børn på henholdsvis 9 og 5 år. Vi er i tvivl om hende på 5 er for lille til at komme med. Er det noget du har erfaringer med? På forhånd tak for hjælpen 😉 Mange hilsner Margit

  • Jeg har ingen personlige erfaringer med børn og helikopterflyvninger. Men nu har jeg lige tjekket sektionen med Frequently Asked Questions hos både Papillon og Grand Canyon Helicopters, og ingen af selskaberne har nogen minimums aldersgrænse for, hvor gamle børn skal være. Til gengæld står der skrevet en del om, at børn under to år skal kunne sidde på skødet af en forælder. Til gengæld flyver de så gratis. Børn mellem 2 og 11 år betaler børnepris, mens børn over 12 år betaler voksnepris. De informationer fortæller mig, at et barn på 5 år sagtens kan tage en tur med helikopteren – hvis altså barnet selv er tryg ved turen. Så her handler det mere om barnets egen lyst til at komme med ud at flyve – eller mangel på samme. Men jeg har som sagt ingen personlige erfaringer med kombinationen af børn og helikopterflyvninger. Hvis andre har det, må de gerne komme med deres erfaringer herinde 😉

   • Vi har netop været på helikoptertur over Grand Canyon, hvor vi så flere familier med mindre børn, der tog med. De var helt vilde med turen. En på fem år er intet problem, og turen er ganske behagelig og flot… det kan klart anbefales. Overvej at tage den lange tur på 50 minutter i stedet for den på 20 minutter. Den koster cirka 100 $ mere, men giver jer langt mere tid i Grand Canyon. Der skal jo medregnes flyvetid fra lufthavnen til Grand Canyon. Så man får reelt tre gange så lang canyonflyvning… Rene

    • Kære Henrik og René, mange tak for jeres brugbare svar. Det er jeg rigtig glad for og det er hermed besluttet at vi tager helikopterturen 🙂 Tak for hjælpen. Hilsen Margit

     • Hej Margit, vi er på vej på samme tur, dog med to piger på 8 og 10 år. Må jeg spørge om, hvem I fløj med, hvis I tog afsted på helikopterturen? Hilsen Pia

 7. Vi har planlagt at skulle på en af de angivne helikopterture i juli (2 voksne og 2 teenagere). Papillons ‘Grand Celebration with Las Vegas Strip’ eller Mavericks ‘Wind Dancer Air & Landing Tour’. På den pågældende dato vil der for os være en prisforskel på næsten $700, hvor Papillon er billigst. Mit spørgsmål er: Har nogen prøvet begge operatører, og er Maverick virkelig så meget bedre? Mvh Stine

 8. Er det værd at betale 50 dollars, for at sidde forrest i helikopteren? Eller hvordan er mulighederne for at få en god udsigt samt gode billeder, hvis man sidder bagi? MvH Kikki 🙂

  • Mig bekendt er der ret god udsigt fra alle pladser i helikopterne, da det jo trods alt er udsigten over Grand Canyon, man betaler for. Men hvis gode fotos er et meget vigtigt parameter for dig, er det nok værd at betale de 50 dollars oven i den ordinære billetpris, for så har du trods alt første parket til hele Grand Canyon, og kan tage alle de fotos, du har lyst til undervejs 😉

 9. Kunne godt tænke mig at høre dit bud på hvilken helikopter tur, du syntes vil være bedst egnet til børn på 8 og 13, ja eller om det måske er bedre at køre derud istedet. (Udgangspunktet er Las Vegas) Mvh. Sara

  • Jeg har ikke umiddelbart noget bud på en helikoptertur, som er specielt børnevenlig. Men jeg vil ikke umiddelbart være specielt bekymret, når børnene er oppe i den aldersgruppe, som jeres to børn er. Jeg tror, de vil synes det er en fantastisk oplevelse, at komme ud af flyve helikopter over Grand Canyon – lige som de voksne vil synes det. Oplevelsen ved at flyve ud over kløften er en helt anden oplevelse end at køre derud. Men det ene behøver ikke nødvendigvis at udelukke det andet. Her må I vurdere med jer selv, om I vil “nøjes” med en helikoptertur, eller om I også selv vil ud til kløften og står og kigge ud over kanten – der er en helt anden og lige så betagende oplevelse. Det afhænger helt af jeres rejseplan og hvor meget tid, I har at gøre godt med. Mange vælger en helikoptertur for netop at spare tid, så man ikke skal køre ud til kløften. Men det er også meget betagende selv at køre derud og så nyde kløften fra flere forskellige vinkler – en oplevelse, der på en måde giver mulighed for bedre at absorbere Grand Canyons storhed og smukke natur end den meget intensive oplevelse, en helikoptertur typisk er. Så det er et spørgsmål om smag og behag – og naturligvis pengepung. Jeg håber, I kan bruge mit svar.

 10. Vi skal til USA over julen og nytår. Vi kommer blandt andet forbi Las Vegas et par dage, og vil her gerne på en helikoptertur fra Las Vegas til Grand Canyon (med landing). Vi er lidt i tvivl om det er nødvendigt at købe billetterne hjemmefra, eller om vi kan vente til vi kommer derover. Er der derfor nogen der har erfaring med, om priserne er dyrere derovre end på nettet? Vh Tilde

  • Hej Tilde, jeg har ikke nogen erfaring med, om priserne på nettet er billigere end hvis I venter med at købe billetterne ved billetkontoret i USA – hvis jeg forstår dit spørgsmål korrekt. Det er ihvertfald ikke dyrere, og det skulle ikke undre mig, hvis der kunne spares nogle dollars på at købe billetterne på forhånd frem for at vente til I er i USA. Men det at booke billetter på forhånd handler i lige så høj grad om at sikre sig en plads på den ønskede afgang på den ønskede dato. Det er det, der er hovedargumentet for at booke billetter på forhånd. Og da der er forholdsvis mange turister i Las Vegas omkring jul og nytår, er det nok en meget god ide at booke billetter på forhånd, da det langtfra at alle ture, som inkluderer landing nede i bunden. Så personligt ville jeg booke turen på forhånd – uanset om prisen er billigere eller den samme som i Las Vegas.

 11. Kommer man til Grand Canyon skal man give sig selv den oplevelse at komme ud og flyve i helikopter over kløften, jeg var selv med Papillon fra Tusayan på en tur ud over kløften og det kan kun anbefales.

 12. Vi var på en tur over dalen for nogle år siden, og det var bare så godt. Jeg har fløjet en del med vingefly, men helikopteren er bare det helt rigtige over Grand Canyon.

 13. Min kæreste og jeg er i tvivl om hvilken helikoptertur vi skal vælge. Vi skal fra Las Vegas til Grand Canyon (4 timer i bil). Skal vi 1) Stille bilen i Boulder og tage helikopterturen derfra og køre 4 timer efterfølgende til Grand Canyon eller 2) Køre til Tusayan v. GC med det sammen og derefter tage en sunset helipkoptertur og dermed ikke opleve at komme under kanten? Håber I kan hjælpe. Kh Sabrine.

  • Hej Sabine, svaret afhænger lidt af, hvad I vil opleve. Hvis I på forhånd har bestemt jer for, at I under alle omstændigheder vil kære ud til Grand Canyon National Park (Sydkanten), så kan I spare lidt på billetten ved at vælge en tur ud af Grand Canyon Airport ved Tusayan. Men på denne tur flyves der mig bekendt ikke under kanten, som du selv nævner. Og da prisforskellen på en tur fra Las Vegas kontra en tur fra selve Grand Canyon er begrænset, ville jeg nok vælge en tur ud af Grand Canyon, hvor I så også får mulighed for at flyve under kanten. Desuden har jo så mulighed for at revurdere, om I bagefter vil køre op til Grand Canyon National Park – eller måske “angribe” Grand Canyon på en anden måde – fx ved at se den fra Nordkanten eller Grand Canyon West med Skywalken – eller måske vælge noget helt andet efter Las Vegas, når I har oplevet Grand Canyon fra oven. Jeg håber, du kan bruge mine indspark.

 14. Vi skulle have været ud med helikopter for et par år siden. Desværre blæste det en smule over kløften, så piloterne turde ikke flyve. Vi blev aflyst i sidste øjeblik efter sikkerhedsbriefingen. Øv øv.

 15. Hej, vi var ude at flyve med Grand Canyon Tour Company igår morges. Det var bare alle pengene værd. Med ophold i bunden med snacks og champange. Det bedste jeg har prøvet. Kan varmt (41 grader) anbefales 🙂

 16. Min kæreste og jeg var afsted for præcis et år siden, vi tog champagnebrunch turen, det var klart den bedste betalte tur, vi var på i hele USA, på trods af vi kørte tværs igennem fra Miami til San Francisco. På helikopterturen blev vi hentet tidligt om morgenen i limo, hvorefter vi blev kørt til lufthavnen. På turen til Grand Canyon var vi en tur over Hoover Dam, så det også blev set fra luften. Derudover blev der fortalt en masse spændende ting om områderne, vi fløj over bl.a. film lokationer, o.s.v. Brunchen var rigtig fin, og vi havde god tid til at gå og kigge samt at tage billeder i Grand Canyon. Da vi fløj retur, fik vi gode muligheder for at tager billeder af alle de store hoteller på The Strip, da vi fløj over på tilbagevejen. Vi var MEGET glade for at vi ikke købte en af de helikopterture, som ellers bliver solgt i selve Grand Canyon, da de er meget dyre i forhold til dem, hvor man flyver fra Las Vegas. Champagnebrunch turen er 100% pengene værd.

 17. Vi var afsted med Maverick sidste sommer på en Sunset Tour, der varede ca. halvanden time. Vi havde vores søn på 6 år med, og derfor tog vi en forholdsvis kort tur. Han sad og spillede Angry Birds på iPhone de sidste 20 minutter hjem, så han havde set hvad han skulle se. Turen var alletiders og firmaet var meget professionelle hele vejen igennem. Kan klart anbefales.

 18. Vi var med Maverick på Sunset Tour som tog cirka 4,5 time med afhentning på Bellagio, indchecking etc. Turen ud var fantastisk. Vi var nede og holde champagne picnic og derefter retur. Tiden fløj afsted, og havde vi været på en kortere tur, ville vi nok havde følt os snydt. Vi købte en dvd med hele vores tur inklusiv tale mellem pilot/ passagerer. Det var alle pengene værd. Det er ikke her, man skal spare på pengene, synes vi!