Det er en spektakulær oplevelse at opleve Grand Canyon fra en helikopter, og flere firmaer tilbyder at flyve jer ud over den berømte kløft. Men der er så mange aktører og så mange valgmuligheder, at det kan være svært at vælge. Her får I et overblik og en introduktion til helikopterture over Grand Canyon.

Helikopter ture over Grand Canyon – Papillon Helicopters

Generelt om helikopter ture over Grand Canyon
De fleste helikopter firmaer som Papillon Grand Canyon Helicopters og Maverick Helicopters flyver ud fra Las Vegas’ McCarren lufthavn og henter kunderne direkte på hotellet og kører dem i lufthavnen. Transport fra hotel til lufthavn er en del af pakken. Papillon flyver dog på visse ture ud af Boulder City, en halv times kørsel fra Las Vegas.

Ud over at flyve ud af Las Vegas, kan man også flyve ud fra Grand Canyon National Park Airport, som ligger tæt ved selve Grand Canyons sydkant i byen Tusayan i Arizona lige uden for Grand Canyon National Park. Herfra flyver både Maverick Helicopters, Mustang Helicopters og Papillion ture ud over Grand Canyon.

Bemærk at helikopter firmaerne ikke må flyve ned “under kanten” af Grand Canyon, så længe de befinder sig inde over selve nationalparkens område. Men Grand Canyon er som bekendt 450 kilometer lang, og uden for selve nationalparken over privatejet land, må selskaberne gerne flyve ned ”under kanten”. Det er også herude, at selskaberne har deres egne landingspladser, når folk har betalt for at lande ned i selve Grand Canyon og få et glas champagne og en snack.

Papillon Grand Canyon Helicopters
Papillon Grand Canyon Helicopters flyver både ud af selve Las Vegas og fra Boulder City, en halv times kørsel syd for Las Vegas. Afgangslokaliteten afhænger af, om man har tilvalgt eller fravalgt, at man også flyver ind over The Strip. Har man tilvalgt The Strip, flyves der ud af selve Las Vegas.

Papillons mest populære Grand Canyon helikoptertur er Grand Celebration Tour på godt fire timer, der flyver ud af Boulder City for at flyve ind over Hoover Dam og Lake Mead, inden I flyver ind over og ned i Grand Canyon. Her lander I 1.220 meter ”under kanten”, hvor der venter et glas champagne og en snack – plus udsigten til Grand Canyon’s majestætiske klippevægge.

Efter cirka en halv time nede i dybet, flyves I retur til Boulder City, hvorfra I bliver transporteret retur til jeres hotel i Las Vegas med bus, hvilket er med i prisen. Grand Celebration Tour får også som aftentur med potientiel solnedgang sidst på eftermiddagen, og så hedder den Grand Celebration Sunset Tour. Alle ture flyves med ECO-Star helikoptere, der giver det bedste udsyn og den bedste komfort.

Vælger I i stedet Papillon’s lidt dyrere variant, Grand Celebration with Vegas Strip på fire timer, får I ud over turen og landingen i bunden af Grand Canyon også inkluderet en tur ind over The Strip. Endelig bliver I afhentet og afleveret i en limousine på jeres hotel. Desuden er der afgang fra selve Las Vegas Airport.

Vil I springe landingen i bunden af Grand Canyon over, kan I vælge Golden Eagle Air Tour på tre timer, der giver jer en overflyvning af Grand Canyon med afgang fra Papillon’s terminal i selve Las Vegas – og transport med bus til og fra hotellet inkluderet. Golden Eagle fås også med en overflyvning over The Strip inkluderet, Golden Eagle with Vegas Strip. Vælger I det, bliver I afhentet på hotellet i en “ægte” limousine.

Papillon Helicopter Tours har flere andre helikopter ture på programmet, bl.a. en kortere tur over The Strip samt længere dagsture til Grand Canyon West (glasbroen ud over Grand Canyon), der også kan kombineres med diverse aktiviteter som river rafting, ture på ATV motorcykler, off road kørsel i firehjulstrækkere, hesteridning, o.s.v. Alle helikopterture ud af Las Vegas og Boulder City foregår med ECO-Star helikoptere.

Fra Grand Canyon Airport i byen Tusayan i Arizona, tæt ved Grand Canyon National Park, flyver Papillon både kortere ture på 25-30 minutter ud over selve Grand Canyon National Park, og lidt længere ture på 45-50 minutter. Men da der her er forbud mod at flyve ”under kanten”, kommer I ikke ned i selve Grand Canyon på disse ture. Men udsigten er stadig helt enestående. På disse ture kan I vælge mellem klassiske helikoptere eller mere luksuriøse ECO-Star helikoptere, som giver jer 180 grader udsyn over Grand Canyon. Den korte 25-30 minutters tur med en ECO-Star helikopter har fået navnet North Canyon, men udgår trods navnet fra Grand Canyon Airport ved Grand Canyon South Rim. Det samme gør 50 minutters versionen med en ECO-Star helikopter, og den lange tur hedder Imperial.

Hos Papillon er det muligt at forhåndsreservere et af forsæderne i ECO-Star helikopterne ved siden af piloten, så I sidder forrest med et unikt udsyn – mod et gebyr på 50 dollars. Det er dog først ved boarding, I kan være helt sikre på at få forsædet, da der skal tages højde for passagerernes vægtfordeling i helikopteren af hensyn til sikkerheden. Gebyret på de 50 dollars skal først betales inden afgang – forudsat, at en af jer kan sætte sig i forsædet.

Læs mere om helikopterture over Grand Canyon fra Grand Canyon Airport i Arizona

Grand Canyon med Maverick Helicopters
En anden af de store tur operatører, der flyver helikopter ture over Grand Canyon fra Las Vegas er Maverick Helicopters, der har fløjet turister over Grand Canyon siden 1995. Maverick opererer en stor flåde af ECO-Star helikoptere, men flyver også ture med mindre fly over bl.a. Grand Canyon.

Den mest populære og klassiske Grand Canyon tur med Maverick hedder Wind Dancer Air & Landing Tour, og udgår fra Las Vegas. Turen på i alt fire timer (inklusiv transport til og fra hotellet), byder på en flyvetur ud over Hoover Dam, Lake Mead og det vestlige Grand Canyon ind over i Hualapai indianer reservatet med landing nede i bunden af Grand Canyon kløften – dog ikke helt nede ved Colorado floden. Her har I et ophold på 30 minutter, hvor der serveres champagne og en snack, inden der flyves tilbage igen, hvor der afsluttes med en tur ind over The Strip. Denne tur fås også som aftentur, Dream Catcher Sunset Tour, inklusiv solnedgang og overflyvning af The Strip.

Vil I ”nøjes” med en overflyvning af Grand Canyon uden landing nede i bunden, hvilket stadig er spektakulært, kan I vælge Silver Cloud Air Tour, der byder på samme rute som Wind Dancer uden landing nede i kløften. Dermed kan I skære cirka 100 dollars af prisen pr. person. Varigheden af Silver Cloud Air Tour er tre timer (inklusiv transport til og fra hotellet). Turen fås også som aftentur over bl.a. The Strip, og så hedder den Silver Cloud Sunset Tour.

Ud over de to ovennævnte ”klassikere”, har Maverick en lang række andre dagsture med helikopter, der bl.a. også inkluderer udflugter ud til Grand Canyon West med den hesteskoformede glasbro, Grand Canyon Skywalk, river rafting ture, off road ture i firehjulstrækkere m.v.

Maverick’s ture med fly omfatter bl.a. Soaring Eagle, en halv dags ”flight only” tur fra Las Vegas med et Cesna fly i stedet for helikopter ind over Grand Canyon. En anden mulighed er en heldagstur med fly – Grand Canyon Explorer Tour – ud til selve Grand Canyon National Park, der også inkluderer transfer med bus ind i parken. Denne tur kan suppleres med en helikopter tur ud over Grand Canyon. Så hedder turen Grand Canyon Air & Land Tour.

Maverick har en enkelt helikoptertur fra selve Grand Canyon Airport, Canyon Spirit, der byder på 45 minutter oppe over selve Grand Canyon National Park – den mest spektakulære del af Grand Canyon, som helikopter turene fra Las Vegas ikke omfatter. Til gengæld er det ikke tilladt at flyve ned i kløften i selve Grand Canyon National Park, så I kommer ikke ”under kanten” på denne tur.

Helikopterture over Grand Canyon – Papillon Helicopters
Helikopterture over Grand Canyon – Maverick Helicopters

Bemærk: Jeg optjener provision, når I vælger at booke billetter til helikopter flyvninger over Grand Canyon via Highways-USA.com. Indtægterne bliver brugt til nye reportagerejser til USA, men også til at videreudvikle og gøre Highways-USA.com endnu mere relevant for jer som brugere. Mange tak for jeres opbakning.

Af Henrik Lange, Highways-USA.com