Beverly Hills kan godt virke lidt ufrivillig fjendtlig, når man kører rundt i sin udlejningsbil, og skal finde vej i storbyjunglen som turist. For man er helt åbenlyst på udebane, når man kører rundt mellem de høje slanke palmer langs boulevarderne, og er omgivet af dyre bilmærker. Man bør dog ikke snyde sig selv for en tur gennem Beverly Hills og naturligvis dyrke lidt vindueshopping på Rodeo Drive.

Hoteller og overnatning i Los Angeles
Hoteller i Hollywood og Beverly Hills
Rabatpakke til 37 seværdigheder i Los Angeles
Guidede busture i Hollywood med Starline Tours

Vinduesshopping på Rodeo Drive
Rodeo Drive ligger i det nordlige Beverly Hills ikke langt fra Santa Monica Boulevard, og hvis du ikke vil parkere i de dyre parkeringshuse, som mange skilte henviser til, kan du godt finde parkering langs kantstenen i en af nærliggende gader – men sørg for at fylde penge i parkometret, for parkerings vagterne er særdeles emsige – og er tilstede næsten overalt.

Stemingen på Rodeo Drive var faktisk noget nær hyggelig, da jeg besøgte det eksklusive shopping strøg ved åbningstid kl. 10 en lørdag i 2012, hvor de forskellige sikkerhedsvagter ligefrem havde overskud til at hyggesnakke lidt.

Og de er her alle sammen de dyre mærkevare butikker – inkl. danske George Jensen – men det er naturligvis tilladt vindueskigge – og du kan også våge dig indenfor, hvis du har lyst og råd. De fleste andre på gaden er alligevel også turister helt som dig, som også med egne øjne lige skal opleve den gade, hvor Julia Roberts power shoppede i Pretty Woman – og mange andre Hollywood-stjerne efter sigende frekventerer med jævne mellemrum.

Regent Beverly Wilshire Hotel
Apropos Pretty Woman, så ligger det berømte hotel, som Richard Gere og Julia Roberts boede på, for enden af Rodeo Drive. Det ligner ikke umiddelbart hotellet fra filmen (så vidt undertegnede husker), men optagelserne uden for hotellet skulle være skudt her – mens interiør optagelserne er lavet i et studie. Den dørmand, som jeg talte med foran hotellet, havde dog til vores store overraskelse aldrig selv set Pretty Woman – påstod han!

Ud over selve Rodeo Drive, ligger Via Rodeo som en lille eksklusiv enklave med europæiske brosten som noget, der leder tankerne hen på Paris eller Rom – naturligvis flankeret af flere eksklusive butikker.

Med undtagelse af Rodeo Drive er der ikke så meget andet at se i Beverly Hills ud over de verdensberømte byskilte ved indkørslen til bydelen. Vil du cruise en tur gennem Beverly Hills, er Wilshire Boulevard det bedste bud – og fortsætter du sydpå ad Wilshire Boulevard, kommer du ned kulturdistriktet Miracle Mile med Museum Row, hvor en stribe af L.A.’s bedste museer ligger.

Hoteller og overnatning i Los Angeles
Hoteller i Hollywood og Beverly Hills
Rabatpakke til 37 seværdigheder i Los Angeles
Guidede busture i Hollywood med Starline Tours

Af Henrik Lange, Highways-USA.com