Disneyland og California Adventure – Mickey Mouse i Los Angeles

Disneyland er Disney’s klassiske forlystelsespark i Anaheim syd for Los Angeles, og den første af Disney’s verdensberømte parker. Og der er masser af familieunderholdning for alle aldre – ikke kun de mindste – når man løser billet til Disneyland i Californien. Men vil I give jer selv en ekstra oplevelse, så kombiner besøget i Disneyland med et besøg i naboparken California Adventure, der ikke er så kendt af danskere. Men som også byder på masser af underholdning – herunder det nye Cars Land, et helt univers bygget op omkring hovedgaden i Radiator Springs og Lynet McQueen fra Cars-filmene.

Hoteller og overnatning i Los Angeles
Rabatpakke til 37 seværdigheder i Los Angeles
Guidede busture i Hollywood med Starline Tours
Få begge e-bøger om Californien: Familieferie i Californien + Highway 1! Spar 50 kr. – KLIK HER!

Disneyland a la Anaheim
Har man været i Disneyland Paris, kender man formularen på Disneyland i Anaheim i det sydlige Californien. Og alligevel ikke helt, for parkerne er trods alt forskellige, da Disneyland i Californien byder på en noget mere amerikansk oplevelse end parken i Paris. Men Disneyland i Anaheim er naturligvis bygget op omkring Main Street America med slottet for enden af hovedgaden, der i Californien dog har en ret beskeden størrelse.

Blandt specialiteterne i Disneyland i Californien er en hel bydel fra New Orleans med klassiske sydstatshuse med smedejerns konstruktioner på fronten, hjuldamper i “havnen” og et New Orleans Square. Og så har man Mickey’s Toontown, målrettet de lidt mindre gæster med en række knapt så vilde forlystelser. Critter Country bagerst i parken er en slags forlængelse af Adventureland, bl.a. med den populære vandrutsjebane Splash Mountain.

Tomorrowland, Frontierland og Adventureland
Disneyland i Californien byder på en fin blanding af forlystelser for både store og små, og jeg blev imponeret over, hvor mange action forlystelser til større børn, Disneyland trods alt har. Fremtidslandet Tomorrowland er således mest til dem, der vil have sug i maven – ikke mindst i forlystelser som den mørkelagte rutsjebane Space Mountain og den moderniserede 3D forlystelse Star Tours.

I Frontierland er det de lokale cowboys, der sætter dagsordenen, og her vil man ikke gå glip af rutsjebanen Big Thunder Mountain Railroad, som de fleste trods alt kan være med til. I Adventureland viser Harrison Ford vej gennem Indiana Jones Adventure, hvor man høvler rundt i en firehjulstrækker på eventyr i det delvist mørkelagte tempel.

For at få mest ud af besøget, så benyt jer af muligheden for Fast Pass, hvor man booker tid på forhånd ved de mest populære forlystelser for så at vende tilbage igen på et senere tidspunkt. Det er dog ikke altid, at et Fast Pass nedsætter ventetiden væsentligt, men lidt har også ret. Man kan i princippet kun booke et Fast Pass ad gangen, men jeg havde held til at booke to Fast Pass attraktioner ad gangen.

Naboparken California Adventure
Lige overfor Disneyland ligger naboparken California Adventure, der er en tematiseret forlystelsespark over staten Californien. Parkens indretning og forlystelser er således vinklet på bl.a. Californiens utallige naturherligheder, Cannery Row i Monterey oppe på Stillehavskysten og naturligvis filmbyen Hollywood. Desuden har man temaområdet “A Bugs Land” baseret på filmen af samme navn.

Men det helt store trækplaster er dog det nye Cars Land, hvor man har lavet en kopi af Route 66 i Radiator Spring, komplet med alle bygninger fra filmen. Der er ikke et øje tørt. Læg hertil tre helt nye Cars forlystelser. Jeg måtte desværre nøjes med at se ind over hegnet, da Cars Land endnu ikke var åbent, da jeg besøgte parken i april 2012. Men Cars Land slog dørene op den 15. juni 2012, hvor også den nye Buerna Vista Street ved parkens hovedindgang genåbnede efter en større ansigtsløftning.

Familievenlig underholdning – også for de større børn
I bedste Disney-stil er der tænkt på både de store og de små gæster, selvom der er lidt længere mellem de vildere forlystelser end i selve Disneyland. Men de er der, og toppen af poppen er rutsjebanen California Screamin’, som skyder folk afsted efter en nedtælling, og sender vovehalsene ud på en næsten halvanden minut lang tur rundt på den enorme stålkonstruktion – inkl. et enkelt loop undervejs. Det er løjer, der kan få pulsen op.

Skal det være hårrejsende, så check in på det hjemsøgte Hollywood Tower Hotel, hvor man får en tur i fragtelevatoren, du sent vil glemme, når elevatoren suser op og ned – mest ned – og i mørke. Og så der garanti for vådt tøj, når du tager på waterrafting på en af Californiens floder i Grizzly River Run.

Mickeys pariserhjul og kunstflyvning med Fedtmule
Skal det være storslået og kun lidt farligt, er forlystelsen Soarin’ over California en simuleret flyvetur, hvor du bl.a. flyver ud over Golden Gate Bridge, vandfaldene i Yosemite, bjergene i det nordlige Californien, Stillehavets strande og Mojave ørkenens smukke men golde natur. En fin præsentation af Californiens mangfoldighed.

I må heller ikke snyde jer selv for en tur op i Mickeys Fun Wheel, et gigantisk pariserhjul med den lille tvist, at en del af “kurvene” kan køre rundt på nogle indbyggede skinner, som man også suser frem og tilbage, mens man snurrer rundt. Det ser voldsom ud fra jorden, men er ikke nær så dramatisk i virkeligheden, så husk Mickey’s Fun Wheel – i øvrigt en af de forholdsvis få Disney tematiserede forlystelser i parken, da parken mere handler om Californien.

The Little Mermaid er en fin ny forlystelse, alle kan være med til, der tager dig med på en tur gennem havfruens forunderlige verden under havet. Også Goofy’s Fly School, baseret på en af de mest elskede korte tegnefilm med Fedtmule, er en fin forlystelse, alle kan være med til.

Store parader og farvestålende vandfald
Mens California Adventure ikke er nær så Disney-tematiseret som selve Disneyland, så dukker Mickey Mouse og hans venner dog stadig op i parken på udvalgte tidspunkter for at skrive autografer, ligesom der er daglige parader med underholdning – foruden underholdning på scenerne rundt om i parken.

Endelig byder California Adventure om aftenen på et stort show med vand og lys ude i den centrale sø midt i parken. Showet hedder World of Color, og det kan man også købe Fast Pass til.

Hvis man vælger en såkaldt Dayhopper-billet, kan opleve både Disneyland og California Adventure på en og samme dag. Bare husk at få et stempel på hånden, inden du forlader parken, så du kan komme ind igen, når du går over i den anden park. Mellem de to parker ligger Disney Downtown med butikker, restauranter, biografer og rige muligheder for at købe dig fattig i Disney-souvenirs.

Hoteller og overnatning i Los Angeles
Rabatpakke til 37 seværdigheder i Los Angeles
Guidede busture i Hollywood med Starline Tours
Få begge e-bøger om Californien: Familieferie i Californien + Highway 1! Spar 50 kr. – KLIK HER!

Læs mere om:
Disneyland i Californien
Disney California Adventure

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Henrik Lange fra Highways-USA.com

er en af Danmarks mest erfarne rejsejournalister, der har en unik ekspertviden om USA og Canada. Henrik har kørt USA tynd i udlejningsbiler og rejst rundt i motorhome i USA og Canada flere gange, og blev i 2012 kåret til Årets Rejsejournalist i Danmark. Han deltager hvert år på den store amerikanske rejsemesse, International Pow Wow (IPW) og er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

4 svar til “Disneyland og California Adventure – Mickey Mouse i Los Angeles”

  1. Hej Henrik, min kæreste og jeg skal til Californien til marts og vil i den anledning ind og se Disneyland og Adventure parken, men er i tvivl om, hvorvidt man kan nå det på en dag, hvis man køber en park hopper med fastpass? Super artikel, Mvh Thomas

    • Hvis I “kun” er jer to voksne, og I er lidt effektive, bør I uden problemer kunne nå begge parker på samme dag. Parkerne ligger som beskrevet i artiklen lige over for hinanden, så det er nemt at gå fra den ene park til anden, når I har lyst – og eventuelt tilbage igen. Det kan være lidt mere udfordrende at nå begge parker, hvis man har børn med, der skal stå i kø til mange forlystelser, og som generelt måske ikke gå så hurtigt. Men hvis I møder op, når begge parker åbner og så bruger hele dagen, så burde i sagtens kunne nå at få en fin oplevelse af begge parker – uden at skulle stresse. God fornøjelse med Mickey & Co. i Anaheim 🙂

  2. Hej Henrik. Fin artikel omkring Disneyland, men vi er meget i tvivl… Vi er en familie på fire med to drenge på henholdsvis 4 og 7 år. Vi skal til L.A. til efteråret og har planer om at besøge en forlystelsespark, men er meget i tvivl om, hvilken der vil være bedst til drengene? Er Universal Studios, Disney, Seaworld, Califonia Adventure eller noget helt tredje? Hvad vil du anbefale?

    • Tak for jeres ros af min artikel om Disneyland. Jeg udgiver på tirsdag (17. maj 2016) en helt ny e-bog om familievenlige forlystelser og oplevelser i det sydlige Californien. Her kan man finde helt nyskrevne artikler om Universal Studios, SeaWorld, San Diego Zoo, San Diego Zoo Safari Park plus flere andre attraktioner – samt en opdateret artikel om Disneyland og California Adventure. Den e-bog vil jeg naturligvis anbefale jer at købe, da den lige præcis giver svar på jeres spørgsmål. Her opdeler jeg nemlig parkerne i målgrupper, alt efter hvilken aldersgruppe parkerne retter sig mod. De nye artikler vil kun optræde i e-bogen, og kommer altså ikke ud at ligge på portalen. Ihvertfald ikke i fuld længde. Men I forhold til jeres spørgsmål, så er Disneyland kombineret med naboparken California Adventure nok ret oplagt. Cars Land i California Adventure med Lynet McQueen vil utvivlsomt være et hit hos knægtene. Køb en “Park Hopper” billet – så kan I gå frem og tilbage mellem begge parker efter behag. I kan læse mere om e-bogen her – http://www.highways-usa.com/ebog-familieferie-californien

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.