Santa Monica er om noget symbolet på Los Angeles placering ved Stillehavet. Det er her Interstate 10 fra Florida gennem sydstaterne og de amerikanske ørkenstater ender sin rute – og det var her Route 66 havde endestation for enden af Santa Monica Boulevard. Og det er her alle bikerne og de ægte Route 66-fans må ud for at bevise, at de har kørt hele ruten fra Chicago til Los Angeles.

Hoteller og overnatning i Los Angeles
Hoteller i Santa Monica ud til Stillehavet
Rabatpakke til 37 seværdigheder i Los Angeles
Guidede busture i Hollywood med Starline Tours

Santa Monica Pier
Træmolen for enden af Colorado Avenue i Santa Monica er bydelens ikon. Den skal man naturligvis ud på, når man er i nabolaget, og her kan man opleve et folkeliv med masser af boder med souvenirs og andet tingel tangel, gadekunstnere og musikere der bidrager til den hyggelige stemning på molen. Helt ude for uden står der typisk en række fiskere og krydser fingre for, at de får bid.

Santa Monica Pier er også symbolet på Route 66’s absolutte terminus, selvom Route 66 faktisk aldrig gik ad Colorado Avenue, som ligger i forlængelse af Santa Monica Pier. Men molen er det naturlige sted at fejre, at man har kørt hele turen, og der er naturligvis rig mulighed for at købe sig et bevis på, at man har taget hele turen de 2448 miles, som Route 66 oprindeligt var. Aller yderst på molen ligger der en lille butik, som kun sælger Route 66 merchandise.

Pacific Park – tivoli på kanten af Stillehavet
Ud over turistboderne, restauranter og barer kan du også teste det lille tivoli på molen, som bl.a. byder på et pariserhjul, en relativt harmløs rutsjebane og en række andre forlystelser. Man har også en ganske flot karrusel fra 1920’erne, som står indenfor i den store runde bygning lige i starten af molen.

I godt vejr er udsigten fra Santa Monica Pier ganske flot, og i rigtigt klart vejr kan man se ud til Katalina-øerne ud for Californiens kyst. Men det kan selvsagt også være meget diset, så man tænder tågehornet yderst på molen, som det var tilfældet, da jeg besøgte Santa Monica Pier i april 2012.

Du kan i øvrigt godt parkere på selve Santa Monica Pier, men det kan være både billigere og nemmere at snuppe en parkeringsplads inde på land – enten nord eller syd for molen.

Shopping langs 3rd Street Promenade
Santa Monica er meget andet end den verdenskendte træmole. Fx har man omdannet 3rd Street, der går parallelt med strandvejen Ocean Boulevard til en gågade, hvor du kan slentre op og ned ad gaden og hyggeshoppe. I den sydlige ende ligger et stort shopping center med endnu flere butikker.

Det er dog velkendte kædeforretninger, som udgør hovedparten af butikkerne, så muligheden for “lokal” shopping er ikke så stor. Og det slår tydeligt igennem på prisniveauet, at Santa Monica hører til en af de mere velhavende bydele i L.A. Parkering foregår i et af de mange parkeringshuse, med mindre du er heldig at finde en plads på gaden. Men overhold parkerings restriktionerne, for også her i Santa Monica er de lokale P-vagter særdeles aktive.

Vil du overnatte lidt alternativt, men centralt, ligger Santa Monica Hostel i 2nd Street, som jeg testede, da jeg var i Santa Monica. Niveauet er OK uden at være prangende, men placeringen er til gengæld super i gå afstand fra både 3rd Street Promenade og Santa Monica Pier. Men husk at lægge en 15-20 dollars oven i prisen til parkering overnight.

Hoteller og overnatning i Los Angeles
Hoteller i Santa Monica ud til Stillehavet
Rabatpakke til 37 seværdigheder i Los Angeles
Guidede busture i Hollywood med Starline Tours

Af Henrik Lange, Highways-USA.com