Spænd sikkerhedsbæltet godt. Rigtig godt. For Six Flags Magic Mountain hører til i den absolutte elite, når det gælder rutsjebaner med adrenalin kick. Forlystelsesparken ved Santa Clarita en lille times kørsel nord for Los Angeles Downtown sparker i den grad røv, når det gælder thrill rides. Six Flags Magic Mountain har verdensrekorden i flest rutsjebaner i en park: Hele 19 styks! Enjoy!

Hoteller og overnatning i Los Angeles
Hoteller langs Hollywood Boulevard
Rabatpakken Go LA Card – inkl. Six Flags Magic Mountain

Rutsjebaner i absolut verdensklasse
Six Flags Magic Mountain er en klassisk forlystelsespark med tryk på action. Her slår amerikanerne gækken løs, når det skal være rigtig vildt og sanserne og kroppen i den grad skal udfordres. Målgruppen er derfor især teenagere og andre vovehalse, der ikke har nogen problemer med at hænge med hovedet nedad og blive centrifugeret rundt indtil flere gange i parkens rutsjebaner.

Magic Mountain har siden åbningen i 1971 været blandt frontløberne i udviklingen af nye forlystelser og i særdeleshed rutsjebaner. Parken var således den første, der i 1976 fik installeret en rutsjebane med et 360 graders loop. Siden er der kommet mange andre rekorder til. Bl.a. var parken den første i verden, der kunne tilbyde hastigheder på over 100 miles – 160 kilometer i timen. Og så har Magic Mountain også det største vertikale rutsjebaneloop i verden, hvor man når op i en højde på 49 meter – med hovedet nedad.
Også attraktioner for mindre børn
Six Flags Magic Mountain er dog andet end hårrejsende rutsjebaner, selvom de fylder meget i parken. Parken er inddelt i en række forskellige temaområder, og der er også forlystelser for mindre børn og mere familievenlige løjer.

Således begyndte Magic Mountain at fokusere mere på familie segmentet i midten af nullerne efter en årrække med blikket stift rettet mod de vilde adrenalin kicks. Således finder man flere områder for mindre børn i parken, bl.a. Bugs Bunny World med Warner Brothers tegneseriefigurer. Der er også masser af restauranter og shopping muligheder rundt om i parken.

Magic Mountain har optrådt i masser af film
Six Flags Magic Mountain er ikke førstevalget blandt internationale turister, når der skal vælges forlystelsesparker i Californien. Dertil er konkurrencen fra klassikere som Universal Studios og Disneyland for stor. Men hvis I har teenagere med til Californien, der trænger til at få et adrenalin sus ud over det sædvanlige, er Six Flags Magic Mountain nord for Los Angeles i den grad leveringsdygtig.

Parkens mange rutsjebaner har ikke overraskende optrådt i et utal af film og tv serier igennem årene. Parken har således ageret kulisse i bl.a. Space Cowboys fra 2000, hvor Donald Sutherland spiller en konstruktør, der tester rutsjebaner – i det konkrete tilfælde rutsjebanen Viper i Magic Mountain. Også i True Romance fra 1993 lægger Magic Mountain rutsjebaner til, da filmens hovedperson spillet af Christian Slater skal forhandle om afsætning af et større parti kokain. Og hvor er det mere oplagt at gøre det end ombord på en rutsjebane med adskillige loops undervejs.
Billetter til Six Flags Magic Mountain
Ud over forlystelsesparken driver Six Flags også et vandland, Hurricane Harbor tæt ved Magic Mountain. Six Flags driver i alt 13 forlystelsesparker i USA, Canada og Mexico foruden en stribe vandlande i USA.

Six Flags Magic Mountain indgår som en af de ”store” attraktioner i rabatpakken Go LA Card. Køber I almindelige dagbilletter, kan det bedst betale sig at købe dem online på forhånd. Billetpriserne starter ved 55 dollars (2018) for en dagsbillet for voksne. Hertil kommer udgiften til parkering.

Køb billetter til Six Flags Magic Mountain
Rabatpakken Go LA Card – inkl. Six Flags Magic Mountain
Hoteller og overnatning i Los Angeles
Hoteller langs Hollywood Boulevard

Af Henrik Lange, Highways-USA.com
Fotos: Six Flags Magic Mountain