Universal Studios: Action for børn og voksne

Den er et brag af en forlystelsespark og et ægte filmstudie med daglige tv- og film-optagelser. Det faktum gør Universal Studios i Hollywood unik i forhold til dens søsterparker i Florida og resten af verden. Det er her, du kan tjekke nogle af de mest spektakulære filmforlystelser i verden i 3D, mens dine indvolde bliver centrifugeret rundt i hidtil ukendte positioner. Universal Studio skal naturligvis være en del af pakken, når man er i Hollywood – i hvert fald hvis man har større børn med til Californien.

Endags billetter til Universal Studios Hollywood
Endags billetter inkl. Front of the Line Pass
VIP Experience inkl. Front of the Line Pass

Hoteller og overnatning i Los Angeles
Køb begge e-bøger om Californien: Familieferie i Californien + Highway 1! Spar 50 kr. – KLIK HER!

Transformers 3D – stadig den vildeste forlystelse i Universal
Universal Studios byder på en herlig buket af halsbrækkende forlystelser. Parken har en sjælden evne til at forny sig, så der hver gang er nye forlystelser, når man besøger Universal med et par års mellemrum.

I 2012 var den absolutte topnyhed den nye Transformers 3D forlystelse, der tager 3D oplevelsen endnu et skridt ind i den tre dimensionelle verden med brug af velkendte lys, lyd, røg og vandeffekter – men nu også tilsat pyroteknik, så der virkeligt bliver varmt, når eksplosionerne brager omkring ørerne på én på missionen gennem den storby, der til forveksling ligner nogle af scenerne fra filmen Transformers.

Transformers 3D ligger på “nedre dæk” eller “Lower Lot” i Universal Studios, som man kører ned til ad flere lange rulletrapper. Lower Lot byder også på Jurassic Park, en vandforlystelse, hvor der er rimelig stor sandsynlighed for at blive våd – derfor får man udleveret regnfrakker, inden man går ombord i en af de både, som tager dig med på turen forbi nogle af de mest blodtørstige dinosaerer som Universal kan byde på – inklusiv et solidt vanddrop hen mod slutningen af turen.

Skråt overfor Jurassic Park ligger Mummy The Ride, den eneste “rigtige” rustjebane-forlystelse i Universal – en såkaldt “dark ride”, der tager jer med ud på hårrejsende og hæsblæsende tur gennem mostergalleriet fra filmen The Mummy. Den tur vil I heller ikke gå glip af – hvis I tør.

Nyheden i 2014 er den nye 3D forlystelse Despicable Me Minion Mayhem – eller på dansk Grusomme Mig – med de små gule dværglignende figurer, der drøner rundt og laver narrestreger. Den forlystelse har jeg endnu ikke testet.

The Upper Lot – det klassiske Universal Studios
Man starter dog sin tur rundt i Universel oppe på “øver dæk” eller “Upper Lot” ved hovedindgangen, det niveau som hovedparken af parken ligger på. Her finder I 2014 nyheden Grusomme Mig, Universals seneste 3D forlystelse. Til gengæld er Arnold Schwarzenegger og Terminator 2 forlystelsen sendt på pension. Upper Lot byder også på Shrek 3D der serverer 3D-oplevelsen i en lidt mere familievenlig udgave, hvor lidt mindre børn også kan være med – de bagerste sæderækker bevæger sig i ikke i modsætning til sæderne i resten af salen.

Nostalgikere vil utvivlsomt savne Back to the Future – The Ride, som blev sendt på pension i 2007, for at blive erstattet af The Simpsons Ride, hvor den gale familie tager dig med ud på rutsjebane tur – igen i 3D du sent vil glemme, når vognen med plads til otte personer snurrer rundt om sig selv og leverer en fantastisk 3D oplevelse – med risiko for at blive søsyg. I øvrigt bliver man varmet op i ventetiden med diverse små filmklip med The Simpsons.

Studio Tours og shows i Universal
En tur i Universal Studio bør naturligvis også inkludere en Studio Tour gennem Universals filmkulisser, der langtfra er til pynt, men som dagligt bruges til optagelse af tv-serier, film og reklamefilm. Afhængig af dagens optagelser, så varierer turen rundt i filmbyen, men den inkluderer altid den “nye” 360 graders King King 3D-oplevelse, hvor King Kong bliver vækket til live i 3D, men det ryster og rusker i den vogn, du sidder i undervejs rundt i studiet.

Den oprindelige King Kong-forlystelse brændte sammen med en stor del af kulisserne i 2008, der lagde over halvdelen af Universal Studios udendørs kulisser i aske. Men instruktøren Peter Jackson har altså fået King Kong til at genopstår i en endnu mere livagtig udgave. Studio turen inkluderer også et ægte jordskælv i San Franciscos metro – en oplevelse, der findes som en “rigtig” forlystelse i Universal Studios i Florida med navnet Earthquake. I Hollywood kan den kun opleves på Studio turen.

Ud over Studio turen er Jack og Elwood Blues, bedre kendt som The Blues Brother en daglig tilbagevendende begivenhed på en af scenerne i Universal Hollywood og Waterworld showet baseret på Kevin Costner-filmen af samme navn vil man heller ikke gå glip af. Og husk: Sætter du dig på første række, er der garanti for at blive våd – det er det amerikanerne kalder “The Splash Zone”.

VIP Tours i Universal Studios
Vil I for alvor bag kulisserne i Universal Studio, kan I købe en såkaldt VIP Experience, hvor I får fire-fem timers rundtur bag kulisserne i Universal – og for alvor får lov at komme derom, hvor publikum ikke normalt ikke har adgang. Her kan I med egne øjne se, at Universal Studios er et arbejdende filmstudie med daglige optagelser.

I får blandt lov til at komme ind og se et par sound stages – ægte tv-kulisser i studierne, hvor man optager utallige tv-serier. Og I få lov til at gå ind gennem “dagligstuerne” i nogle af de tv-shows, amerikanerne udsættes for til daglig.

Hertil kommer en tur over til lagerhallerne med rekvisitter, hvor der findes alt mellem himmel og jord til en bedre fastelavnsfest – og I får lov at stige ud af jeres åbne bus flere steder og stå midt i velkendte filmkulisser, hvor I ved selvsyn kan se og føle kulisserne – og konstatere, at det meste er lavet af plast og træ og ikke mursten eller beton. Guiden på turen er helt ærlig omkring de mange trick, man bruger for at “snyde” publikum. Så vil I ikke have ødelagt jeres illusion om Hollywood, skal I holde jer væk.

Priserne for en VIP Experience er dog noget pebrede: De starte ved 359 dollars, men i højsæsonen er prisen 399 dollars pr. person (2016). Til gengæld får I også frokost undervejs og et Front of the Line Pass med i pakken, der giver lyn-adgang til parkens forlystelser, så I ikke skal stå i kø som hovedparten af parkens gæster.

Universal City Walk
Med den mængde action og 3D effekter en familie gennemsnitlig udsætter for en dag i Universal Studio, er der ikke den store tvivl om, at Universal Studio er målrettet teenagere og børn fra 8-10 år og opefter. Der findes retfærdigvis også forlystelser for mindre børn, som Peter Pedal’s vandforlystelse (som jeg ikke har prøvet), men hovedparten af løjerne er til det voksne publikum. Så vælg Disneyland i stedet, hvis I har mindre børn med til Californien.

Har I mod på mere underholdning efter en lang dag i Universal, ligger forlystelsesgaden City Walk lige uden for selve parken med en stribe restauranter, barer, biografer og naturligvis masser af butikker med Universal merchandise, hvis du mangler en Shrek-bamse eller en af Universals mange andre figurer.

Billetter til Universal Studios
Universal Studios har i 2016 indført forskellige billetpriser, således at billetprisen nu varierer alt af hvilken ugedag, I vælger at besøge parken. Hverdags billetter til mandag til torsdag er således billigere end billetter til fredag-lørdag-søndag. Men i højsæsonen fra starten af juni frem til midten af august, er prisen den samme alle ugens dage. Her er der ingen rabat på hverdage midt i ugen.

Det er klart billigst at købe endagsbilletter på forhånd online, da I så sparer mindst 10 dollars pr. billet i forhold til at købe billetter ved indgangen. Det kræver bare, at I ved, hvilken dato I skal besøge parken.
Køb endags billetter til Universal Studios Hollywood

Bemærk at endagsbilletterne ikke er inklusiv det såkaldte Front of the Line Pass. Front of the Line giver adgang til at komme forrest i køen til de fleste af Universal Studios forlystelser. Et Front of the Line Pass kan være en fordel i højsæsonen, men gør samtidigt entrebilletten mere end dobbelt så dyr i forhold til en normal dagsbillet.

Uden for højsæsonen i juni, juli og august er det ikke nødvendigt med et Front of the Line Pass. Jeg besøgte selv parken en fredag i april 2016 og nåede at prøve alle forlystelser uden et Front of the Line Pass.

Et Front of the Line Pass kan også tilkøbes ved ankomsten til Universal Studios. Men det skal så gøres ved ankomsten til parken, da man kun udsteder et begrænset antal Front of the Line Pass hver dag.

Endagsbilletter inklusiv Front of the Line Pass kan kun købes direkte på Universals Studios eget website. Priserne starter ved 199 dollars pr. person (2016), men i højsæsonen er prisen 239 dollars pr. person for en dagsbillet inklusiv et Front of the Line Pass (2016).

Universal Studios har som nævnt ovenfor også deres VIP Experience billet, hvor I får en helt personlig guidet tur plus et Front of the Line Pass samt forplejning i løbet af dagen. Her starter priserne ved 359 dollars og op til 399 dollars i højsæsonen (2016). Disse billetter kan også kun købes direkte på Universal Studios eget website.

Endags billetter til Universal Studios Hollywood
Endags billetter inkl. Front of the Line Pass
VIP Experience inkl. Front of the Line Pass

Hoteller og overnatning i Los Angeles
Køb begge e-bøger om Californien: Familieferie i Californien + Highway 1! Spar 50 kr. – KLIK HER!

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Henrik Lange fra Highways-USA.com

er en af Danmarks mest erfarne rejsejournalister, der har en unik ekspertviden om USA og Canada. Henrik har kørt USA tynd i udlejningsbiler og rejst rundt i motorhome i USA og Canada flere gange, og blev i 2012 kåret til Årets Rejsejournalist i Danmark. Han deltager hvert år på den store amerikanske rejsemesse, International Pow Wow (IPW) og er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

16 svar til “Universal Studios: Action for børn og voksne”

 1. Har i dag besøgt Universal Studios: Jeg er dårligt gående og ville derfor holde ved indgangen. Det ville koste 40$. Den unge dame foreslog at parkere på “prefered” pladsen, det kostede kun 30$ og bilen stod i skygge hele dagen. Der er rulletrapper lige op til indgangen og ikke meget længere at gå, men man sparer 10$. Da vi skulle se Waterworld showet, fik os der var dårligt gående lov til at komme ind sammen med frontline pass. Det var utrolig god service. Den nye Harry potter afdeling er helt sikkert et besøg værd. Det er rigtig flot lavet.

  • 1.000 tak for feedback, Søren. Det er meget værdifuldt med feedback på din oplevelse i Universal Studios, så tak for det 🙂 Det er i øvrigt også mit eget indtryk, at Universal og andre temaparker i USA er ret servicemnindede i forhold til fx handicappede.

 2. Tusind tak for mange gode artikler, som vi har nydt godt af i vores planlægning af en roadtrip til det vestlige USA her i maj. Planen er, at vi skal til Universal Studios den 30. maj. Vil du mene, at det stadig kan gå uden et Front of the Line pass her? Mvh Ronni

  • Da jeg besøgte Universal Hollywood Studios i slutningen af april 2016 (på en fredag) – efter åbningen af det nye Harry Potter område – havde jeg og min 11 årige søn ikke nogen Front of the Line Pass. Og det gik faktisk ok. Men vi stod lang tid i kø til både deres Studio Tour og til den store Harry Potter forlystelse. Da den 30. maj 2017 er en torsdag og dermed en hverdag, kan I muligvis godt springe købet af Front of Line Pass over, bare I er i parken i god tid fra morgenstunden, så I kan nå noget den første time, inden der for alvor kommer mange mennesker i parken. Men I kan jo lige vurdere hvor mange mennesker, der er i parken på selve dagen, og så tage bestik af situationen. Jeg håber, du kan bruge mit svar. God fornøjelse 🙂

 3. Familien og jeg påtænker en tur til Los Angeles i slutningen af marts 2015, men vi er lidt i tvivl, om det er nødvendigt at bestille “front of line pass” til Universal Studio? Er der nogle, der har erfaring med dette? På forhånd tak

 4. Jeg er lidt i tvivl, om det er nødvendigt at bestille “front of line pass”. Vi rejser i slutningen af september. Er der nogle der har erfaring med dette?

  • Hej Cecilie, i slutningen af september er de amerikanske børn tilbage i skolerne og sommeren lakker mod enden, selv om der næsten altid er godt vejr i Californien. Derfor er antallet af besøgende mere moderat end i højsæsonen, men der vil stadig være køer. Personligt ville jeg dog ikke betale for “Front of the Line Pass”, hvis det var mig der skulle i Universal på den tid af året.

  • Jeg har ikke nogen personlig erfaring med “Front of the Line Pass”, men jeg synes Mortens pointe er rigtig god, så jeg ville heller ikke bruge penge på det i slutningen af september.

 5. Er lige hjemvendt efter 3 uger i Californien og var både i Warners og Universal. Warners gav en super VIP tour, og vi var så heldige, at de var igang med at gøre klar til den nye Batman udstilling, og vi fik lov til at se det samt at de var ved at gøre klar til optagelser af serien Pretty Little Liars, som er datterens favorit. I Universal Studios henvendte vi os i kundeservice, da vores søn har en autismeforstyrrelse. Og da vi har ledsagerkort, fik vi frontpas til hele parken + en fantastisk behandling af personalet. Det samme gjaldt i SeaWorld i San Diego.

  • Hej Lene, tak for super relevant feedback på jeres oplevelser i Universal Studios og ikke mindst jeres oplevelse med den guidede tur hos Warner Brothers. Jeg er rigtig glad for at høre, at det var en god oplevelse, men det var også den fornemmelse, jeg selv havde. Og så er det også dejligt at høre, at både Universal og SeaWorld lever op til forventningerne, når det gælder kundeservice. Tak for din tilbagemelding 😉

 6. Hej Henrik, ved du om der er mulighed for opbevaring af baggage i Universal Studios? Vi er to drenge, som har tænkt os at tage derud, men vi tjekker ud fra hotellet samme dag og skal derfor have vores kufferter med rundt – for efterfølgende at tjekke ind på et nyt hotel ude ved lufthavnen. Eller hvis du har andre gode forslag til løsningen af vores problem. Med venlig hilsen Niklas 🙂

  • Det kan jeg ikke svare på. Det ville dog umiddelbart undre mig, for man har normalt ikke bagagen med i parken. Desuden er bagageopbevaring og bagagebokse sløjfet mange steder af sikkerhedshensyn. Jeg ville nok overveje at leje en bil, men når du skriver drenge, så er den mulighed måske ikke aktuel. Normalt kan man få opbevaret bagagen på det hotel, som I tjekker ud fra indtil senere på dagen – og så må I jo bare forbi det hotel igen, inden I kører ud mod lufthavnen. Jeg har desværre ikke andre bud på jeres problem. Jeg håber, I finder en løsning 😉

 7. City Walk kan helt klart anbefales efter en tur i parken hvis man ikke er fyldt endnu. Her er masser af shoppings muligheder, spændende restauranter og fyldt med underholdning. Vi nød aftenen efter en lang dag, men fortrød ikke et sekund, vi gik derind, og var først tilbage på hotellet sent den dag. Vi var i USA i 2012 og lavede i den forbindelse en blog. Denne er lavet som vores personlige ferie minde, men også åben hvis andre ønsker inspiration og tips. I er velkommen til at kigge med på http://www.wrrejser2012.blogspot.dk

 8. Hej Lisette. Jeg tillader mig at komme med min erfaring til filmstudierne. Jeg har været i Universal Studio og Warner Brothers. Universal Studio er meget som en forlystelsespark med passer af spændende ting at prøve fra de forskellige film (husk at købe en frontline billet så slipper i for at stå i kø til forlystelserne). Warner Brothers er vildt spændende, hvis I går op i baggrundsviden, det er meget teoretisk rundvisning. Der kommer I rundt i kulisserne og studierne bl.a ser I Central Park og cafeen fra “Venner” og I ser alt en masse spændende kulisser og masser af rekvisitter fra film. Det er guidet rundvisning og vildt spændende, hvis I går op i baggrunden for film. Men I skal være mere end heldige, hvis I ser skuespillere. Begge steder er spændende på hver sin måde. Hilsen Jette

 9. Hej Henrik, hvis man skal vælge, og man har mest interesse i at se studier, høre om filmoptagelser, se “rigtige” studier osv., er Universal så at foretrække, eller skal man hellere vælge Warner Brothers eller Paramount? Jeg kan ikke helt gennemskue, om Universal mere er en park som Disneyland, eller der virkelig er rigtige studier, skuespillere osv., og der er noget historie forbundet hermed, eller det “blot” er en forlystelsespark. Vi er fire voksne mennesker i fyrrerne uden børn, der skal afsted. Håber du vil svare os, da vi snart skal til at bestille billetter 🙂 Tak for en i øvrigt fantastisk side.

  • Universal Studios i Hollywood er skam den ægte vare, og der er masser af “action” – altså den til tv- og film- optagelser. The Backlot nede bagved selve temaparken er et stort studiemiljø, hvor der dagligt bliver optaget især TV serier. Faktisk er der ofte så meget aktivitet på hverdage, at der lukket for offentlig adgang netop p.g.a. optagelser. Så selvom Universal har tilføjet en forlystelsespark, så er det 100 % et ægte filmstudie med kulisser, studier, papmachevægge, gigantiske lagre af diverse kostumer og andre rekvisitter. Jeg havde fornøjelsen af få en VIP Experience i Universel Studios i 2012, og det var en super oplevelse. Fidusen ved at vælge den opgraderede tur, der i øvrigt er målrettet voksne, er at man ikke bare bliver kørt rundt i The Backlot, men man får lov til at stige ud af den trolley bus, som man bliver fragtet rundt på undervejs, og får adgang til nogle steder, som de “almindelige” Studio Tours ikke giver adgang til. Desuden er der forplejning med i pakken i form af en lækker frokost – og I får VIP adgang til at prøve nogle af forlystelsesparkens forlystelser – uden at skulle stå i kø. Prisen er lidt pebret (349 dollars pr. person i 2014), og den har lige fået en tand op i forhold til sidste år. Men oplevelsen er altså også derefter. I skal dog være klar over, at det især er amerikanske tv-serier, som der refereres til, når man bliver vist rundt på de forskellige set, hvor man får adgang til at gå rundt inde i selve kulisserne – det som amerikanerne kalder soundstages. Jeg har ikke besøgt Warner eller Paramount, men har hørt at rundvisningen hos Warner også skulle være ret god. Efter rundturen har I adgang til at blive i forlystelsesparken frem til lukketid. Så uden at kende Warner og Paramounts guidede ture, så Universal Studios absolut den ægte vare.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.