Universal Studios er den store klassiske familieattraktion i Hollywood. Selvom det langtfra er nogen billig fornøjelse at løse billet til Universal for hele familien, leverer Universal Studios Hollywood ganske enkelt varen i en helt fantastisk indpakning. 

En indpakning, der er ikke blevet mindre fantastisk efter, at man i 2016 indviede Hollywood udgaven af Harry Potters Hogwarts univers med et gigantisk slot og to nye attraktioner. En længe ventet tilføjelse, som lever op til forventningerne.

Endags billetter til Universal Studios Hollywood
Endags billetter inkl. Front of the Line Pass
VIP Experience inkl. Front of the Line Pass

Hilton Los Angeles Universal City
Sheraton Universal Hotel
Hoteller langs Hollywood Boulevard
Hoteller og overnatning i Los Angeles

Harry Potter er landet i Universal Studios Hollywood
Universal Studios har inviteret publikum indenfor bag kulisserne siden 1930’erne, og Hollywoods bedst kendte filmstudie – set fra en turistvinkel – leverer stadig varen. Jeg testede Universal Studios Hollywood som almindelig turist en dag i slutningen af april 2016 (inklusiv samtlige forlystelser), og parken kan bare det der med at henrykke familier med børn. Jeg havde taget min 11-årige søn med som ”testpilot”, og han hyggede sig gevaldigt hele dagen.
Det helt nyåbnede Harry Potter univers med Hogwarts slottet, der kan ses langt omkring, er naturligvis genstand for en enorm interesse. Køerne til den nye hovedattraktion, Harry Potter and the Forbidden Journey, den rutsjebane lignende og fantastisk flotte iscenesatte flyvetur rundt i Harry Potter slottet, var meget lange selv på en helt almindelig fredag – med en ventetid på mellem 50 minutter og en hel time, når der var længst kø – og det var der det meste af dagen.

Lidt hurtigere gik det ved den anden nye Harry Potter attraktion, den familievenlige Flight of the Hippogriff, men også her var der op til 30 minutters kø en stor del af dagen. Budskabet er derfor utvetydigt: Hvis I skal i Universal Studios Hollywood i løbet af sommerferien, så gør jer selv en tjeneste, og køb en dagsbillet inklusiv et Front of the Line Pass. Vi fravalgte dog Front of the Line Pass – men besøgte også parken på en hverdag udenfor højsæsonen.

Hvis I rammer Universal Studios i juli, vil ventetiden til de fleste attraktioner være astronomisk – især til de nye Harry Potter attraktioner. Så selvom det er en investering, så smid de penge – de er givet godt ud.
Flere nye attraktioner i Universal Studios Hollywood
Der er sket en del på attraktionsfronten hos Universal Studios siden mit sidste besøg i parken i Hollywood i 2012. En af nyhederne er den nye Minions 3D forlystelse. En helt ajourført 3D forlystelse, hvor de gale Minions forsøger at lave tilskuerne om til Minions. Det er både underholdende og fantastisk godt iscenesat – både i venterummet og under selve 3D turen rundt i Minions gale univers.

Et andet af de nyere tilbud er familien Simpsons vanvittige rutsjebaneture i tivoliet i den fiktive by Springfield. Også her har man formået både at lave en fin opvarmning i venterummet, inden man går ombord i selve forlystelsen. Shrek i 4D var allerede i parken, sidst jeg besøgte Universal i 2012, uden jeg fik testet den ved den lejlighed. Det gjorde jeg denne gang, og selvom der er tale om en efterhånden velkendt storsals biografoplevelse i 4D med bevægelige stole, tilføjer Universal lige et par ekstra elementer, der gør oplevelsen mere ”Universalsk”.
Løjer i The Lower Lot
For de adrenalin hungrende gæster er Universals tilbud nede i The Lower Lot – den afdeling af parken, man kører ned til ad fire lange rulletrapper – stadig solid underholdning. Transformers 3D fra 2012 leverer forsat en af de ypperste 3D oplevelser på kloden.

Rutsjebanen The Mummy er også stadig en forrygende iscenesat rutsjetur – især gimmick’en når der køres baglæns på en del af turen, hvilket naturligvis kommer bag på mange first time riders. Endelig er Jurassic Park vandrutsjebanen stadig en herlig familieattraktion, som man – i hvert fald ikke de ture, jeg har taget – behøver at blive plaskvåd af, selvom andre påstår det modsatte.

Rutsjebanen The Mummy er også stadig en forrygende iscenesat rutsjetur – især gimmick’en når der køres baglæns på en del af turen, hvilket naturligvis kommer bag på mange first time riders. Endelig er Jurassic Park vandrutsjebanen stadig en herlig familieattraktion, som man – i hvert fald ikke de ture, jeg har taget – behøver at blive plaskvåd af, selvom andre påstår det modsatte.
Opgraderet Studio Tour
Universals velkendte Studio Tour – som oprindeligt var parkens hovedattraktion – har også fået flere opgraderinger, siden jeg sidst testede turen i Hollywood i 2012. Først og fremmest er King Kong tilbage i topform efter en brand i 2007, som ødelagde det gamle King Kong set.

Instruktøren af den ”nye” King Kong film, Hugh Jackson, har tryllet med 3D teknologien og skabt en 360 graders totaloplevelse, hvor King Kong går løs på en stribe aggressive dinoer. Det er vanvittig godt lavet. I samme boldgade er Studio Tourens nyeste tilføjelse: Fast & Furious – Supercharged! er en 3D oplevelse med en biljagt baseret på Fast & Furious-filmene, som jeg ikke har set. Men biljagten fra filmen set fra trolley’en på Studio Touren fejler ikke noget.

Den tidligere forlystelse Earthquake, som iscenesatte et jordskælv i San Francisco, er blevet genbrugt på Studio Touren – og er næsten endnu mere effektfuld nu, end mens den var en selvstændig forlystelse. Men det som gør Studio Touren til noget særligt, er naturligvis muligheden for at komme med om bag kulisserne i det rigtige Universal Studios med gadekulisser og lokaliteter brugt i utallige af film – som fx Steven Spielbergs 70’er klassiker Jaws, der også lige dukker op til overfladen og viser tænder undervejs.

Desuden kan man glæde sig til et møde med en pludselig oversvømmelse fra et andet filmset, der også stadig er en imponerende gimmick – ligesom iscenesættelsen af scenen med Bates Motel fra Hitchcock filmen Psycho (1960) er det – og scenen med flystyrtet fra Spielberg filmen War of the Worlds (2005). Her holder Universal fast i formidlingen af den stolte tradition med filmproduktion og ikke så meget TV, hvilket er et klart plus. Og så er guiderne ombord på studio turene fantastisk engagerede – og fortæller gerne om alle de tricks Universal benytter, for at snyde publikum i forhold til opbygning af kulisser og special effects.

Fortsæt festen på CityWalk
Mit gensyn med Universal Studios Hollywood levede altså helt op til forventningerne igen i 2016 – selvom en dag i Universal hører til en af feriens største udskrivninger. Men lader I jer ikke friste af de utallige tilbud om at købe fotos fra de mange forlystelser – og holder I igen med andre fordyrende fristelser – kan I trods alt holde udgifterne nede på et rimeligt niveau, oplevelsen taget i betragtning.

Desuden er parkens shows jo også gratis: Tjek fx Waterworld showet, der godt nok har kørt nogle år efterhånden, men som stadig er imponerende. Universal Special Effects Show nåede jeg ikke at opleve.
Når forlystelserne i Universal Studios lukker ned, kan I fortsætte festen uden for selve parken på CityWalk, Universals store forlystelsesgade med restauranter, spillesteder, biografer, barer og andre fristelser – hvis I altså orker mere den dag. Det gjorde undertegnede ikke. Hvis I blot vil besøge CityWalk uden at gå ind i selve parken, koster det ikke noget – ud over parkeringsbilletten, der i øvrigt er billigere efter kl. 17.30.

Billetter til Universal Studios
Universal Studios har i 2016 indført forskellige billetpriser, således at billetprisen nu varierer alt af hvilken ugedag, I vælger at besøge parken. Hverdags billetter til mandag til torsdag er således billigere end billetter til fredag-lørdag-søndag. Men i højsæsonen fra starten af juni frem til midten af august, er prisen den samme alle ugens dage. Her er der ingen rabat på hverdage midt i ugen.

Det er klart billigst at købe endagsbilletter på forhånd online, da I så sparer nogle dollars pr. billet i forhold til at købe billetter ved indgangen. Det kræver bare, at I ved, hvilken dato I skal besøge parken. Bemærk at de almindelige endagsbilletter ikke er inklusiv det såkaldte Front of the Line Pass. Front of the Line Pass giver adgang til at komme forrest i køen en gang pr. forlystelse til de fleste af Universal Studios forlystelser.

Dagsbilletter inklusiv Front of the Line Pass kan være en fordel i højsæsonen, men disse billetter er samtidigt cirka dobbelt så dyre i forhold til de almindelige dagsbilletter. Uden for højsæsonen i juni, juli og august er det ikke nødvendigt med et Front of the Line Pass. Jeg besøgte selv parken en fredag i april 2016 og nåede at prøve alle forlystelser uden et Front of the Line Pass.

Front of the Line Pass kan også tilkøbes ved ankomsten til Universal Studios. Men det skal så gøres straks ved ankomsten til parken, da der kun udstedes et begrænset antal Front of the Line Pass hver dag. Så hvis I på forhånd ved, at I rammer Universal Studios midt i højsæsonen, kan I lige så godt købe endagsbilletter inklusiv Front of the Line Pass på forhånd.

Universal Studios har også en særlig VIP Experience billet, hvor I får en speciel personlig guidet bag kulissserne, of får en række oplevelser, som man ikke får ombord på den “normale” Studio Tour. Desuden er der inkluderet en frokost i løbet af dagen, og I får også er et Front of the Line Pass med i pakken. Prisen for en VIP Experience billet starter ved 349 dollars i højsæsonen (2018).

Ved ankomst til Universal Studios Hollywood er der ingen vej uden om en parkeringsbillet til (mindst) 18 dollars (2018), ligesom I heller ikke må have mad og drikke med ind i parken. I må dog godt forlade parken i løbet af dagen og vende tilbage igen senere (senest kl. 17.30), hvis blot I husker at få et stempel ved udgangen.

Overnatning ved Universal Studios
Der ligger to hoteller klods op og ned ad Universal Studios Hollywood, så I bogstavelig talt kan på direkte over i parken. Det er dels Hilton Los Angeles Universal City og nabohotellet Sheraton Universal Hotel.

Hvis de to muligheder ligger uden for jeres økonomiske rækkevidde, ligger der også et par økonomi moteller ret tæt på Universal Studios. Men hvis I alligevel skal køre i bil, kan I næsten lige så godt bare tage et hotel i nærheden af Hollywood Boulevard og så køre de cirka 10 minutter, der er fra Hollywood Boulevard op til Universal Studios.

I kan også vælge at tage metroen: Den røde metrolinje i Los Angeles kører direkte mellem metrostationen ved Hollywood/ Highland og op til Universal/ Studio City stationen – kun et stop.

Endags billetter til Universal Studios Hollywood
Endags billetter inkl. Front of the Line Pass
VIP Experience inkl. Front of the Line Pass

Hilton Los Angeles Universal City
Sheraton Universal Hotel
Hoteller langs Hollywood Boulevard
Hoteller og overnatning i Los Angeles

Af Henrik Lange, Highways-USA.com