Universal Studios: Action for børn og voksne

Universal Studios er den store klassiske familieattraktion i Hollywood. Selvom det langtfra er nogen billig fornøjelse at løse billet til Universal for hele familien, leverer Universal Studios Hollywood ganske enkelt varen i en helt fantastisk indpakning. 

En indpakning, der er ikke blevet mindre fantastisk efter, at man i 2016 indviede Hollywood udgaven af Harry Potters Hogwarts univers med et gigantisk slot og to nye attraktioner. En længe ventet tilføjelse, som lever op til forventningerne.

Endags billetter til Universal Studios Hollywood
Endags billetter inkl. Front of the Line Pass
VIP Experience inkl. Front of the Line Pass

Hilton Los Angeles Universal City
Sheraton Universal Hotel
Hoteller langs Hollywood Boulevard
Hoteller og overnatning i Los Angeles

Harry Potter er landet i Universal Studios Hollywood
Universal Studios har inviteret publikum indenfor bag kulisserne siden 1930’erne, og Hollywoods bedst kendte filmstudie – set fra en turistvinkel – leverer stadig varen. Jeg testede Universal Studios Hollywood som almindelig turist en dag i slutningen af april 2016 (inklusiv samtlige forlystelser), og parken kan bare det der med at henrykke familier med børn. Jeg havde taget min 11-årige søn med som ”testpilot”, og han hyggede sig gevaldigt hele dagen.
Det helt nyåbnede Harry Potter univers med Hogwarts slottet, der kan ses langt omkring, er naturligvis genstand for en enorm interesse. Køerne til den nye hovedattraktion, Harry Potter and the Forbidden Journey, den rutsjebane lignende og fantastisk flotte iscenesatte flyvetur rundt i Harry Potter slottet, var meget lange selv på en helt almindelig fredag – med en ventetid på mellem 50 minutter og en hel time, når der var længst kø – og det var der det meste af dagen.

Lidt hurtigere gik det ved den anden nye Harry Potter attraktion, den familievenlige Flight of the Hippogriff, men også her var der op til 30 minutters kø en stor del af dagen. Budskabet er derfor utvetydigt: Hvis I skal i Universal Studios Hollywood i løbet af sommerferien, så gør jer selv en tjeneste, og køb en dagsbillet inklusiv et Front of the Line Pass. Vi fravalgte dog Front of the Line Pass – men besøgte også parken på en hverdag udenfor højsæsonen.

Hvis I rammer Universal Studios i juli, vil ventetiden til de fleste attraktioner være astronomisk – især til de nye Harry Potter attraktioner. Så selvom det er en investering, så smid de penge – de er givet godt ud.
Flere nye attraktioner i Universal Studios Hollywood
Der er sket en del på attraktionsfronten hos Universal Studios siden mit sidste besøg i parken i Hollywood i 2012. En af nyhederne er den nye Minions 3D forlystelse. En helt ajourført 3D forlystelse, hvor de gale Minions forsøger at lave tilskuerne om til Minions. Det er både underholdende og fantastisk godt iscenesat – både i venterummet og under selve 3D turen rundt i Minions gale univers.

Et andet af de nyere tilbud er familien Simpsons vanvittige rutsjebaneture i tivoliet i den fiktive by Springfield. Også her har man formået både at lave en fin opvarmning i venterummet, inden man går ombord i selve forlystelsen. Shrek i 4D var allerede i parken, sidst jeg besøgte Universal i 2012, uden jeg fik testet den ved den lejlighed. Det gjorde jeg denne gang, og selvom der er tale om en efterhånden velkendt storsals biografoplevelse i 4D med bevægelige stole, tilføjer Universal lige et par ekstra elementer, der gør oplevelsen mere ”Universalsk”.
Løjer i The Lower Lot
For de adrenalin hungrende gæster er Universals tilbud nede i The Lower Lot – den afdeling af parken, man kører ned til ad fire lange rulletrapper – stadig solid underholdning. Transformers 3D fra 2012 leverer forsat en af de ypperste 3D oplevelser på kloden.

Rutsjebanen The Mummy er også stadig en forrygende iscenesat rutsjetur – især gimmick’en når der køres baglæns på en del af turen, hvilket naturligvis kommer bag på mange first time riders. Endelig er Jurassic Park vandrutsjebanen stadig en herlig familieattraktion, som man – i hvert fald ikke de ture, jeg har taget – behøver at blive plaskvåd af, selvom andre påstår det modsatte.

Rutsjebanen The Mummy er også stadig en forrygende iscenesat rutsjetur – især gimmick’en når der køres baglæns på en del af turen, hvilket naturligvis kommer bag på mange first time riders. Endelig er Jurassic Park vandrutsjebanen stadig en herlig familieattraktion, som man – i hvert fald ikke de ture, jeg har taget – behøver at blive plaskvåd af, selvom andre påstår det modsatte.
Opgraderet Studio Tour
Universals velkendte Studio Tour – som oprindeligt var parkens hovedattraktion – har også fået flere opgraderinger, siden jeg sidst testede turen i Hollywood i 2012. Først og fremmest er King Kong tilbage i topform efter en brand i 2007, som ødelagde det gamle King Kong set.

Instruktøren af den ”nye” King Kong film, Hugh Jackson, har tryllet med 3D teknologien og skabt en 360 graders totaloplevelse, hvor King Kong går løs på en stribe aggressive dinoer. Det er vanvittig godt lavet. I samme boldgade er Studio Tourens nyeste tilføjelse: Fast & Furious – Supercharged! er en 3D oplevelse med en biljagt baseret på Fast & Furious-filmene, som jeg ikke har set. Men biljagten fra filmen set fra trolley’en på Studio Touren fejler ikke noget.

Den tidligere forlystelse Earthquake, som iscenesatte et jordskælv i San Francisco, er blevet genbrugt på Studio Touren – og er næsten endnu mere effektfuld nu, end mens den var en selvstændig forlystelse. Men det som gør Studio Touren til noget særligt, er naturligvis muligheden for at komme med om bag kulisserne i det rigtige Universal Studios med gadekulisser og lokaliteter brugt i utallige af film – som fx Steven Spielbergs 70’er klassiker Jaws, der også lige dukker op til overfladen og viser tænder undervejs.

Desuden kan man glæde sig til et møde med en pludselig oversvømmelse fra et andet filmset, der også stadig er en imponerende gimmick – ligesom iscenesættelsen af scenen med Bates Motel fra Hitchcock filmen Psycho (1960) er det – og scenen med flystyrtet fra Spielberg filmen War of the Worlds (2005). Her holder Universal fast i formidlingen af den stolte tradition med filmproduktion og ikke så meget TV, hvilket er et klart plus. Og så er guiderne ombord på studio turene fantastisk engagerede – og fortæller gerne om alle de tricks Universal benytter, for at snyde publikum i forhold til opbygning af kulisser og special effects.

Fortsæt festen på CityWalk
Mit gensyn med Universal Studios Hollywood levede altså helt op til forventningerne igen i 2016 – selvom en dag i Universal hører til en af feriens største udskrivninger. Men lader I jer ikke friste af de utallige tilbud om at købe fotos fra de mange forlystelser – og holder I igen med andre fordyrende fristelser – kan I trods alt holde udgifterne nede på et rimeligt niveau, oplevelsen taget i betragtning.

Desuden er parkens shows jo også gratis: Tjek fx Waterworld showet, der godt nok har kørt nogle år efterhånden, men som stadig er imponerende. Universal Special Effects Show nåede jeg ikke at opleve.
Når forlystelserne i Universal Studios lukker ned, kan I fortsætte festen uden for selve parken på CityWalk, Universals store forlystelsesgade med restauranter, spillesteder, biografer, barer og andre fristelser – hvis I altså orker mere den dag. Det gjorde undertegnede ikke. Hvis I blot vil besøge CityWalk uden at gå ind i selve parken, koster det ikke noget – ud over parkeringsbilletten, der i øvrigt er billigere efter kl. 17.30.

Billetter til Universal Studios
Universal Studios har i 2016 indført forskellige billetpriser, således at billetprisen nu varierer alt af hvilken ugedag, I vælger at besøge parken. Hverdags billetter til mandag til torsdag er således billigere end billetter til fredag-lørdag-søndag. Men i højsæsonen fra starten af juni frem til midten af august, er prisen den samme alle ugens dage. Her er der ingen rabat på hverdage midt i ugen.

Det er klart billigst at købe endagsbilletter på forhånd online, da I så sparer nogle dollars pr. billet i forhold til at købe billetter ved indgangen. Det kræver bare, at I ved, hvilken dato I skal besøge parken. Bemærk at de almindelige endagsbilletter ikke er inklusiv det såkaldte Front of the Line Pass. Front of the Line Pass giver adgang til at komme forrest i køen en gang pr. forlystelse til de fleste af Universal Studios forlystelser.

Dagsbilletter inklusiv Front of the Line Pass kan være en fordel i højsæsonen, men disse billetter er samtidigt cirka dobbelt så dyre i forhold til de almindelige dagsbilletter. Uden for højsæsonen i juni, juli og august er det ikke nødvendigt med et Front of the Line Pass. Jeg besøgte selv parken en fredag i april 2016 og nåede at prøve alle forlystelser uden et Front of the Line Pass.

Front of the Line Pass kan også tilkøbes ved ankomsten til Universal Studios. Men det skal så gøres straks ved ankomsten til parken, da der kun udstedes et begrænset antal Front of the Line Pass hver dag. Så hvis I på forhånd ved, at I rammer Universal Studios midt i højsæsonen, kan I lige så godt købe endagsbilletter inklusiv Front of the Line Pass på forhånd.

Universal Studios har også en særlig VIP Experience billet, hvor I får en speciel personlig guidet bag kulissserne, of får en række oplevelser, som man ikke får ombord på den “normale” Studio Tour. Desuden er der inkluderet en frokost i løbet af dagen, og I får også er et Front of the Line Pass med i pakken. Prisen for en VIP Experience billet starter ved 349 dollars i højsæsonen (2018).

Ved ankomst til Universal Studios Hollywood er der ingen vej uden om en parkeringsbillet til (mindst) 18 dollars (2018), ligesom I heller ikke må have mad og drikke med ind i parken. I må dog godt forlade parken i løbet af dagen og vende tilbage igen senere (senest kl. 17.30), hvis blot I husker at få et stempel ved udgangen.

Overnatning ved Universal Studios
Der ligger to hoteller klods op og ned ad Universal Studios Hollywood, så I bogstavelig talt kan på direkte over i parken. Det er dels Hilton Los Angeles Universal City og nabohotellet Sheraton Universal Hotel.

Hvis de to muligheder ligger uden for jeres økonomiske rækkevidde, ligger der også et par økonomi moteller ret tæt på Universal Studios. Men hvis I alligevel skal køre i bil, kan I næsten lige så godt bare tage et hotel i nærheden af Hollywood Boulevard og så køre de cirka 10 minutter, der er fra Hollywood Boulevard op til Universal Studios.

I kan også vælge at tage metroen: Den røde metrolinje i Los Angeles kører direkte mellem metrostationen ved Hollywood/ Highland og op til Universal/ Studio City stationen – kun et stop.

Endags billetter til Universal Studios Hollywood
Endags billetter inkl. Front of the Line Pass
VIP Experience inkl. Front of the Line Pass

Hilton Los Angeles Universal City
Sheraton Universal Hotel
Hoteller langs Hollywood Boulevard
Hoteller og overnatning i Los Angeles

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Henrik Lange fra Highways-USA.com

er en af Danmarks mest erfarne rejsejournalister, der har en unik ekspertviden om USA og Canada. Henrik har kørt USA tynd i udlejningsbiler og rejst rundt i motorhome i USA og Canada flere gange, og blev i 2012 kåret til Årets Rejsejournalist i Danmark. Han deltager hvert år på den store amerikanske rejsemesse, International Pow Wow (IPW) og er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

16 svar til “Universal Studios: Action for børn og voksne”

 1. Har i dag besøgt Universal Studios: Jeg er dårligt gående og ville derfor holde ved indgangen. Det ville koste 40$. Den unge dame foreslog at parkere på “prefered” pladsen, det kostede kun 30$ og bilen stod i skygge hele dagen. Der er rulletrapper lige op til indgangen og ikke meget længere at gå, men man sparer 10$. Da vi skulle se Waterworld showet, fik os der var dårligt gående lov til at komme ind sammen med frontline pass. Det var utrolig god service. Den nye Harry potter afdeling er helt sikkert et besøg værd. Det er rigtig flot lavet.

  • 1.000 tak for feedback, Søren. Det er meget værdifuldt med feedback på din oplevelse i Universal Studios, så tak for det 🙂 Det er i øvrigt også mit eget indtryk, at Universal og andre temaparker i USA er ret servicemnindede i forhold til fx handicappede.

 2. Tusind tak for mange gode artikler, som vi har nydt godt af i vores planlægning af en roadtrip til det vestlige USA her i maj. Planen er, at vi skal til Universal Studios den 30. maj. Vil du mene, at det stadig kan gå uden et Front of the Line pass her? Mvh Ronni

  • Da jeg besøgte Universal Hollywood Studios i slutningen af april 2016 (på en fredag) – efter åbningen af det nye Harry Potter område – havde jeg og min 11 årige søn ikke nogen Front of the Line Pass. Og det gik faktisk ok. Men vi stod lang tid i kø til både deres Studio Tour og til den store Harry Potter forlystelse. Da den 30. maj 2017 er en torsdag og dermed en hverdag, kan I muligvis godt springe købet af Front of Line Pass over, bare I er i parken i god tid fra morgenstunden, så I kan nå noget den første time, inden der for alvor kommer mange mennesker i parken. Men I kan jo lige vurdere hvor mange mennesker, der er i parken på selve dagen, og så tage bestik af situationen. Jeg håber, du kan bruge mit svar. God fornøjelse 🙂

 3. Familien og jeg påtænker en tur til Los Angeles i slutningen af marts 2015, men vi er lidt i tvivl, om det er nødvendigt at bestille “front of line pass” til Universal Studio? Er der nogle, der har erfaring med dette? På forhånd tak

 4. Jeg er lidt i tvivl, om det er nødvendigt at bestille “front of line pass”. Vi rejser i slutningen af september. Er der nogle der har erfaring med dette?

  • Hej Cecilie, i slutningen af september er de amerikanske børn tilbage i skolerne og sommeren lakker mod enden, selv om der næsten altid er godt vejr i Californien. Derfor er antallet af besøgende mere moderat end i højsæsonen, men der vil stadig være køer. Personligt ville jeg dog ikke betale for “Front of the Line Pass”, hvis det var mig der skulle i Universal på den tid af året.

  • Jeg har ikke nogen personlig erfaring med “Front of the Line Pass”, men jeg synes Mortens pointe er rigtig god, så jeg ville heller ikke bruge penge på det i slutningen af september.

 5. Er lige hjemvendt efter 3 uger i Californien og var både i Warners og Universal. Warners gav en super VIP tour, og vi var så heldige, at de var igang med at gøre klar til den nye Batman udstilling, og vi fik lov til at se det samt at de var ved at gøre klar til optagelser af serien Pretty Little Liars, som er datterens favorit. I Universal Studios henvendte vi os i kundeservice, da vores søn har en autismeforstyrrelse. Og da vi har ledsagerkort, fik vi frontpas til hele parken + en fantastisk behandling af personalet. Det samme gjaldt i SeaWorld i San Diego.

  • Hej Lene, tak for super relevant feedback på jeres oplevelser i Universal Studios og ikke mindst jeres oplevelse med den guidede tur hos Warner Brothers. Jeg er rigtig glad for at høre, at det var en god oplevelse, men det var også den fornemmelse, jeg selv havde. Og så er det også dejligt at høre, at både Universal og SeaWorld lever op til forventningerne, når det gælder kundeservice. Tak for din tilbagemelding 😉

 6. Hej Henrik, ved du om der er mulighed for opbevaring af baggage i Universal Studios? Vi er to drenge, som har tænkt os at tage derud, men vi tjekker ud fra hotellet samme dag og skal derfor have vores kufferter med rundt – for efterfølgende at tjekke ind på et nyt hotel ude ved lufthavnen. Eller hvis du har andre gode forslag til løsningen af vores problem. Med venlig hilsen Niklas 🙂

  • Det kan jeg ikke svare på. Det ville dog umiddelbart undre mig, for man har normalt ikke bagagen med i parken. Desuden er bagageopbevaring og bagagebokse sløjfet mange steder af sikkerhedshensyn. Jeg ville nok overveje at leje en bil, men når du skriver drenge, så er den mulighed måske ikke aktuel. Normalt kan man få opbevaret bagagen på det hotel, som I tjekker ud fra indtil senere på dagen – og så må I jo bare forbi det hotel igen, inden I kører ud mod lufthavnen. Jeg har desværre ikke andre bud på jeres problem. Jeg håber, I finder en løsning 😉

 7. City Walk kan helt klart anbefales efter en tur i parken hvis man ikke er fyldt endnu. Her er masser af shoppings muligheder, spændende restauranter og fyldt med underholdning. Vi nød aftenen efter en lang dag, men fortrød ikke et sekund, vi gik derind, og var først tilbage på hotellet sent den dag. Vi var i USA i 2012 og lavede i den forbindelse en blog. Denne er lavet som vores personlige ferie minde, men også åben hvis andre ønsker inspiration og tips. I er velkommen til at kigge med på http://www.wrrejser2012.blogspot.dk

 8. Hej Lisette. Jeg tillader mig at komme med min erfaring til filmstudierne. Jeg har været i Universal Studio og Warner Brothers. Universal Studio er meget som en forlystelsespark med passer af spændende ting at prøve fra de forskellige film (husk at købe en frontline billet så slipper i for at stå i kø til forlystelserne). Warner Brothers er vildt spændende, hvis I går op i baggrundsviden, det er meget teoretisk rundvisning. Der kommer I rundt i kulisserne og studierne bl.a ser I Central Park og cafeen fra “Venner” og I ser alt en masse spændende kulisser og masser af rekvisitter fra film. Det er guidet rundvisning og vildt spændende, hvis I går op i baggrunden for film. Men I skal være mere end heldige, hvis I ser skuespillere. Begge steder er spændende på hver sin måde. Hilsen Jette

 9. Hej Henrik, hvis man skal vælge, og man har mest interesse i at se studier, høre om filmoptagelser, se “rigtige” studier osv., er Universal så at foretrække, eller skal man hellere vælge Warner Brothers eller Paramount? Jeg kan ikke helt gennemskue, om Universal mere er en park som Disneyland, eller der virkelig er rigtige studier, skuespillere osv., og der er noget historie forbundet hermed, eller det “blot” er en forlystelsespark. Vi er fire voksne mennesker i fyrrerne uden børn, der skal afsted. Håber du vil svare os, da vi snart skal til at bestille billetter 🙂 Tak for en i øvrigt fantastisk side.

  • Universal Studios i Hollywood er skam den ægte vare, og der er masser af “action” – altså den til tv- og film- optagelser. The Backlot nede bagved selve temaparken er et stort studiemiljø, hvor der dagligt bliver optaget især TV serier. Faktisk er der ofte så meget aktivitet på hverdage, at der lukket for offentlig adgang netop p.g.a. optagelser. Så selvom Universal har tilføjet en forlystelsespark, så er det 100 % et ægte filmstudie med kulisser, studier, papmachevægge, gigantiske lagre af diverse kostumer og andre rekvisitter. Jeg havde fornøjelsen af få en VIP Experience i Universel Studios i 2012, og det var en super oplevelse. Fidusen ved at vælge den opgraderede tur, der i øvrigt er målrettet voksne, er at man ikke bare bliver kørt rundt i The Backlot, men man får lov til at stige ud af den trolley bus, som man bliver fragtet rundt på undervejs, og får adgang til nogle steder, som de “almindelige” Studio Tours ikke giver adgang til. Desuden er der forplejning med i pakken i form af en lækker frokost – og I får VIP adgang til at prøve nogle af forlystelsesparkens forlystelser – uden at skulle stå i kø. Prisen er lidt pebret (349 dollars pr. person i 2014), og den har lige fået en tand op i forhold til sidste år. Men oplevelsen er altså også derefter. I skal dog være klar over, at det især er amerikanske tv-serier, som der refereres til, når man bliver vist rundt på de forskellige set, hvor man får adgang til at gå rundt inde i selve kulisserne – det som amerikanerne kalder soundstages. Jeg har ikke besøgt Warner eller Paramount, men har hørt at rundvisningen hos Warner også skulle være ret god. Efter rundturen har I adgang til at blive i forlystelsesparken frem til lukketid. Så uden at kende Warner og Paramounts guidede ture, så Universal Studios absolut den ægte vare.