Mens Universals Studio Tour er en underholdende og effektfuld tur gennem Hollywoods imponerende drømme maskine, er der skruet ned for effekterne og op for den nærværende atmosfære på Warner Brothers Studio Tour. Hvis I vil have en tur gennem Hollywood, hvor der er mere tid til at se og røre, er Warner Brothers Studio Tour et rigtigt godt bud.

Hoteller og overnatning i Los Angeles
Hoteller langs Hollywood Boulevard
Rabatpakken Go LA Card – inkl. Warner Brothers Studio Tour

Warner Brothers er en by i byen
Warner Brothers Studio Tour er en to timers guidet rundvisning rundt på Warner Brothers studie område, hvor de såkaldte sound stages ligger side om side, og skaber en by i byen med egne gader og infrastruktur – nøjagtigt som man kender det fra mange af de film, man har set fra Hollywood – om Hollywood selv.

Inden selve turen starter, kommer I dog lige – meget oplagt – en tur i biografen og får mulighed for at se nogle klip fra nogle af de mange klassiske film, som Warner Brothers gennem tiden har lanceret – med Casablanca fra 1943 som den absolut største juvel i ”samlingen”.

Men Warner står også bag Oscar vindere som Gøgereden (1975), Driving Miss Daisy (1989), De Nådesløse (1992), Ringenes Herre (2003), Million Dollar Baby (2004), The Departed (2006) og senest Argo (2012), der alle vandt Oscar prisen som årets bedste film. Hertil kommer en stribe legendariske TV-serier som bl.a. omfatter Columbo, Dallas og ikke mindst Friends m.fl.

Rundtur rundt i Warner Brothers TV-studier
Når selve turen starter, hopper man ombord på en lille trolley, som kun har plads til cirka 15 personer. Så allerede der adskiller studieturen hos Warner Brothers sig fra Universal Studios.

Undervejs rundt på Warner Brothers gigantiske område er der indlagt en stribe forskellige stops, og her oplever I den helt store forskel på Universals ”almindelige” Studio Tour og Warners Brothers Studio Tour. Hos Warner Brothers er der nemlig indlagt flere stops i de såkaldte sound stages – de lydtætte studiebygninger, man kender fra film. Hos Warner Brothers får I lov til at komme ind i selve studiebygningerne og ser forskellige sets, typisk fra TV-serier.

I mit tilfælde fik gruppen lov til at kigge indenfor i tre forskellige sound stages. To sets med kulisser fra amerikanske komedieserier, og et set fra en dramaserie. Forskellen er, at mens komedieserierne typisk har noget mindre sets, er sættet på en dramaserie ofte en total sceneopbygning, der omgiver hele sættet. Med andre ord bevæger man sig altså ind i et tredimensionelt univers, hvis der er tale om en dramaserie.

Rekvisitter fra hele filmhistorien og Badman’s Batmobiler
Undervejs på den guidede tur bliver der også tid til et stop i Warner Brothers gigantiske afdeling med rekvisitter, hvor jeg bl.a. fik lejlighed til at sætte mig i det ”ovale værelse” og føle mig som verdens mægtigste mand.

Rekvisitterne fra det ovale værelse optrådte i TV-serien The West Wing med bl.a. Martin Sheen. En anden stor oplevelse for mig personligt var at se de originale lysekroner fra Rick’s Cafe American, der blev brugt i Casablanca fra 1943. Dem har man stadig på lager hos Warner Brothers.

En anden speciel Warner Brothers detalje er muligheden for at komme ind at se nogle af de mange Batmobiler, der har optrådt i de forskellige Batman film. Der bliver naturligvis også gjort et stop ved Warner Brothers museum, hvor især fans af Harry Potter-filmene kan glæde sig til at se nogle af Harry’s originale dragter – og eventuelt blive fotograferet med Harry Potters næsten originale hat fra filmen. Men ellers er det især TV-serier, der er i centrum på den guidede tur – lidt afhængig af guiden på selve turen.

Min guide var desværre af den automatiske og hurtigt talende type, hvor tingene sad lidt for meget fast på rygmarven – og hvor fakta blev kastet i hovedet på folk uden den store refleksion over, hvad gæsterne på turen måske var interesserede i. Med en anden guide kunne oplevelsen muligvis have været endnu bedre.

Nyt besøgscenter hos Warner Brothers
Efter to timers rundtur afsluttes den guidede tur ved Warner Brothers relativt nye besøgscenter, hvor I selv kan gå rundt på egen hånd og læse om filmproduktion – og blive jeres egen filmstjerne, siddende på Harry Potters kost og flyve hen over tagene, eller sidde i et af køretøjerne fra Batman filmene.

Højdepunktet for undertegnede i det nye besøgscenter var det såkaldte Legacy Room, hvor I bl.a. kan se den originale Oscar, der blev uddelt til Casablanca i 1943 og en stribe andre filmpriser. Warner Brother har gennem filmhistorien høstet hele 13 Oscars af den fornemste slags: Den for bedste film, som bl.a. netop Casablanca, men også Gøgereden, De Nådesløse, Million Dollar Baby og flere andre Warner Brothers film har fået tildelt.

Fin til teenagere – men ikke til mindre børn
Warner Brothers Studio Tour er en langt mere nærværende og intensiv rundvisning end den tilsvarende ”almindelige” Studio Tour hos Universal Studios. Der er godt nok ingen special effects som hos Universal, men I kommer meget tættere på selve film- og især produktionen af TV-serier.

Filmfans (som undertegnede) vil muligvis være lidt skuffede over de mange referencer til TV-serier, som vi ikke kender. Her kan man som international gæst godt ønske sig en knapt så amerikansk vinkel på tingene.

Desuden er turen hos Warner Brothers ikke specielt rettet mod børn, og Warner Brothers Studio Tour er grundlæggende en voksen attraktion. Børn under otte år kan slet ikke deltage på turene, mens også for større børn, kan der være langt mellem snapsene – eller rettere referencer som børn kan forholde sig til, selvom visse Harry Potter- elementer hjælper lidt på det. Familier med (mindre) børn skal derfor nok holde sig til den klassiske Studio Tour hos Universal, mens teenagere sagtens kan tages med til Warners Brothers.

Billetter til Warner Brothers Studio Tour
Det koster 65 dollars for voksne (2018) at få en guidet rundvisning hos Warner Brothers. Børn mellem 8 og 12 år slipper med 55 dollars (2018). Bemærk at børn under otte år kan ikke deltage på Warner Brothers Studio Tour. Hertil kommer 10 dollars (2018) for at parkering.

Siden maj måned 2018 har Warner Brothers også tilbudt en special variant af den klassiske studio tour med titlen Classics Made Here Tour. Her er der ekstra fokus på Warner Brothers filmklassikere tilbage fra Hollywoods gyldne periode i 40’erne, 50’erne og 60’erne. Disse Classic Tours kan kun bookes på fredags og lørdags eftermiddage.

Warner Brothers Studio Tour indgår også som en af de vigtige attraktioner i rabatpakken Go LA Card. For at udnytte muligheden for at besøge Warner Brothers med sit Go LA Card, bør man dog ringe i forvejen og reservere plads på til en bestemt rundvisning. Der er rundvisninger hver halve time fra kl. 9 til kl. 15

Køb billetter til Warner Brothers Studio Tour
Rabatpakken Go LA Card – inkl. Warner Brothers Studio Tour
Hoteller og overnatning i Los Angeles
Hoteller langs Hollywood Boulevard

Af Henrik Lange, Highways-USA.com