Biscayne Boulevard: Moteller på U.S. 1 i Miami

På overfladen ligner det stadig et nedslidt kvarter, du skal holde dig fra efter mørkets frembrud. Sådan var det også indtil for nylig. Men kigger du nøjere efter, er der små tegn på, at kvarteret langs Biscayne Boulevard nord for Downtown er ved at ændre sig. Nye cafeer er åbnet, to-tre nye gallerier har også fundet vej, og så er der rykket et par nye og mere trendy restauranter ind i området. Men måske vigtigst af alt: Der er atter lys i nogle af motellernes gamle neonskilte.

Hoteller tips til overnatning i Miami Beach
Hoteller langs Ocean Drive i Miami Beach
Hoteller i South Beach i Miami Beach
Hoteller i Downtown Miami

Moteller langs den gamle indfaldsvej U.S. 1
Biscayne Boulevard er lig med U.S. 1, den gamle hovedvej nordfra ind i Miami, inden interstate 95 blev åbnet i 1960’erne. Langs med Biscayne lå – og ligger stadig – en stribe af de klassiske moteller, som blev åbnet i 1950’erne, da bilturismen for alvor tog fart. 7 Seas Motel, Sinbad Motel og Saturn Motel er blot et par stykker af de gamle moteller i området, der igen har fået lys i de gamle motel-skilte.

Det er en ny og større bevågenhed omkring Miami’s historie og kultur, der er årsag til forvandlingen. Området langs Biscayne Boulevard er således i gang med at få et større kvarterløft, og bystyret i Miami giver bl.a. støtte til renovering af facader og neonskilte. Og en række lokale ildsjæle sørger for at, at udviklingen holdes igang.

Pas på dig selv om aftenen
Nu gror træerne ikke ind i himlen, så Biscayne Boulevard er stadig et område, hvor du skal færdes med omtanke efter mørkets frembrud. For der er stadig både et par ludere, en enkelt alfons og et par lommetyve på spil, når mørket sænker sig Biscayne Boulevard. Men den positive udvikling er sat i gang, og de lokale forventer, at kvarteret vil have fået en massiv ansigtsløftning indenfor fem til ti år.

Jeg boede i øvrigt på 7 Seas Motel, og det var en noget nedslidt oplevelse. Men neonskiltet ude foran var flot, og motellet kan sagtens have fået en massiv ansigtsløftning, inden jeg næste gang besøger Miami. Det var i 2010, at jeg besøgte Biscayne Boulevard i Miami.

Hoteller tips til overnatning i Miami Beach
Hoteller langs Ocean Drive i Miami Beach
Hoteller i South Beach i Miami Beach
Hoteller i Downtown Miami

Læs mere på:
www.mimoboulevard.org

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Henrik Lange fra Highways-USA.com

er en af Danmarks mest erfarne rejsejournalister, der har en unik ekspertviden om USA og Canada. Henrik har kørt USA tynd i udlejningsbiler og rejst rundt i motorhome i USA og Canada flere gange, og blev i 2012 kåret til Årets Rejsejournalist i Danmark. Han deltager hvert år på den store amerikanske rejsemesse, International Pow Wow (IPW) og er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.