Miami Downtown står noget i skyggen af sin frække og ret kække lillesøster, Miami Beach. Miami Downtown er da heller ikke et oplagt turistmål, men Downtown har sin egen charme og små oaser, når blot du kigger godt efter. Både når det gælder seværdigheder og shopping. Miami Downtown er i disse år ved at gennemgå en forandring, der skal gøre Downtown mere indbydende. Og så er det forresten gratis at køre rundt med Miamis Metromover i Downtown.

Hoteller tips til overnatning i Miami Beach
Hoteller i Downtown Miami
Hoteller i Coral Gables syd for Miami Downtown
Hoteller langs Ocean Drive i Miami Beach
Hoteller i South Beach i Miami Beach

IMG_0101

Shopping i Flagler Street
Livsnerven i Downtown er Flagler Street, der går mod vest, hvis du starter ved Biscayne Boulevard. Flagler Street byder bl.a. på en række mindre butikker, hvor du kan købe billig elektronik, kufferter, parfume, lædervarer og andre klassiske “tax free”-produkter, der typisk er god avance på.

De forretningsdrivende i Flagler Street er ofte eksil cubanere, der godt ved, hvordan man gør en god handel, så pas på med ikke at blive taget ved næsen og prut gerne om prisen: Det er del af oplevelsen.

Kunst og historie på museerne i Downtown Miami
I den vestlige ende af Flagler Street, hvor Metrorail og Metromover krydser over Flagler Street i 5. sals højde, ligger to af Miami’s bedre museer: Dels South Florida Historical Museum og dels Miami Art Museum – samt Miami Public Library.

South Florida Historical Museum er klart det bedste af de to museer på nuværende tidspunkt. Her gennemgås det sydlige Floridas historie på en nem, pædagogisk og overskuelig måde – lige fra de første indianske Siminole-bosættelser for flere tusinde år siden til det moderne Miamis udvikling fra en lille flække i starten af 1900-tallet til den nuværende millionby med 4,2 millioner indbyggere – når hele Miami-området regnes med.

Nabomuseet Miami Art Museum med moderne kunst er en mere blandet oplevelse: Den permanente samling er noget ujævn, mens Miami Art Museums skiftende udstillinger er værd at holde øje med.

To helt nye museer undervejs i Downtown
Man er ved at opføre en helt ny bygning til Miami Art Museum, der skal ligge nede ved havnefronten ud til Biscayne Bay. Museet er planlagt til at åbne i slutningen af 2013 eller starten af 2014, og med nye rammer vil Miami Art Museum sandsynligvis blive et særdeles spændende bekendtskab i fremtiden.

Ved siden af det nye Miami Art Museum kommer der endnu et museum i løbet af 2015, Miami Science Museum, der bliver nærmeste nabo til Miami Art Museum. De to nye museer vil komme til at ligge i Museum Park, den tidligere Bicentennial Park. Begge museer og den nye park skal være med til at give Miami Downtown et markant løft og gøre Downtown mere interessant for besøgende og turister.

Gratis transport i Downtown med Metromoover
Hele Miami Downtown-området er afgrænset af en slags “bymur”, nemlig monorail banen Metromover’s loop, der populært sagt indrammer Miami Downtown. Fidusen ved Metromover er, at det er helt gratis at stige ombord på de blå vogne med de sorte gummihjul. Derfor kan du både gratis og nemt komme rundt i Downtown. Downtown er dog et område, du bør passe på med at færdes i efters mørkets frembrud, når butikker og kontorer er lukket.

Syd for Downtown ligger det nye finansdistrikt langs Brickell Avenue med sine enorme skyskrabere. Området kaldes populært for Wall Street of Latin America, da mange af bankerne og de øvrige firmaer og finansinstitutioner i området har hovedkvarter i Maimi og driver forretninger i Mellem- og Sydamerika.

Hoteller tips til overnatning i Miami Beach
Hoteller i Downtown Miami
Hoteller i Coral Gables syd for Miami Downtown
Hoteller langs Ocean Drive i Miami Beach
Hoteller i South Beach i Miami Beach

Læs mere på:
www.downtownmiami.com
www.miamiartmuseum.org

Af Henrik Lange, Highways-USA.com