Corona pandemien har gjort kør-selv-ferie i motorhomes og autocampere i USA og Canada til en endnu mere populær ferieform blandt amerikanerne her i 2021. Og der presser udlejningspriserne op. Der er nemlig ikke nær så mange motorhomes og autocampere på markedet, som før corona.

Så den høje efterspørgsel kombineret med et lavere antal køretøjer får priserne på leje af motorhomes og autocampere til at skyde i vejret her i 2021.

Corona venlig ferie sender priserne i vejret
Det er muligheden for at holde ferie i sin egen isolerede corona boble, der har fået (endnu) flere amerikanere til at vende blikket mod kør-selv-ferie i motorhomes og autocampere her i 2021.

Motorhomes og autocampere er traditionelt en populær ferieform i USA. Men det at leje motorhomes og autocampere i USA og Canada har hidtil mest været en disciplin, som internationale turister har dyrket, når de har været på kør-selv-ferie i USA eller Canada.

Bliv medlem af fordelsklubben Highways Academy: Få 12 måneder for kun 798,- kr.

Men nu har amerikanerne og canadierne altså i endnu højere grad taget ferieformen til sig – godt hjulpet af corona pandemien – og dermed støvsuger amerikanere og canadierne markedet for motorhomes og autocampere, hvilket presser priserne op for bl.a. internationale turister.

Udbuddet af køretøjer er lavere end normalt
Desuden valgte mange udlejere af motorhomes i USA – ligesom de amerikanske biludlejningsfirmaer – at sælge ud af flåden af køretøjer i 2020, da corona krisen rasede i USA.

Det rammer nu branchen som en boomerang, nu hvor efterspørgslen igen er på vej op – men hvor der nu mangler køretøjer at leje ud til kunderne. Enkelte udlejningsfirmaer som fx Apollo har trukket sig helt ud af det amerikanske marked i 2021.

Producenterne af autocampere og motorhomes har nemlig problemer med at få produceret køretøjer nok, hvilket skyldes samme problematik, som de store bilfabrikker er ramt af: Der er global mangel microchips til bilproduktion, hvilket er endnu en konsekvens af corona pandemien.


Dorte Kuula fra Autocampers.dk har ikke tidligere set så store prisstigninger på motorhomes i USA som i 2021

Dorte Kuula, der er stifter og partner i Autocampers.dk, som formidler motorhomes og autocampere i både USA, Canada og Europa fortæller:

– Vi har gennem foråret 2021 set de hidtil højeste prisstigninger på autocampere og motorhomes i USA i forhold til tidligere. Prisstigningerne ligger typisk på 20 – 40 %, men i enkelte tilfælde er priserne cirka dobbelt så høje i forhold til normale år. Prisstigningerne er især markante her i 2021, men vi ser også stigende priser i forhold til 2022 sæsonen, fortæller Dorte Kuula fra Autocampers.dk

Road Bear er undtagelsen
Mens man hos USA’s største udlejer af motorhomes, Cruise America, oplever markant stigende priser, er situationen en anden hos luksusbrandet Road Bear.

Normalt er Road Bear’s motorhomes og autocampere i USA markant dyrere end Cruise America. Men lige nu er det omvendte tilfældet. Corona har vendt alting på hovedet, så nu har Road Bear pludselig de bedste priser.

Hos Road Bear er priserne på niveau med 2020, og lige nu gives der desuden rabat på 2022 sæsonen. Rabatten hos Road Bear er på 15 %, som gives ved bestilling senest 30. april 2021. Fra 1. maj 2021 falder rabatten til 10 % hos Road Bear, men det betyder stadig, at priserne hos Road Bear ligger under de øvrige aktører på markedet, når det gælder store motorhomes.

Yderligere rabat for medlemmer af Highways Academy
Medlemmer af fordelsklubben Highways Academy får desuden yderligere 500,- kr. i kontant rabat via en samarbejdsaftale mellem Autocampers.dk og Highways Academy.

Dermed kan medlemmerne af Highways Academy skære yderligere en luns af prisen på deres leje af motorhomes eller autocampere i 2021 eller 2022.

Lære mere:
Leje af Road Bear motorhomes hos Autocampers.dk
Rejsetips til kør-selv-ferie i motorhomes i USA og Canada

Læs mere:
Fordels- og medlemsklubben Highways-Academy.com

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Denne artikel er senest opdateret den 29. april 2021.