Har du ikke tid til at køre hele vejen op til det nordligste Californien for at opleve verdens højeste træer, kan Muir Woods en times kørsel nord for San Francisco være et godt alternativ. Ganske vist er skoven ikke særlig stor, og redwoodtræerne i Muir Woods er efter californiske forhold ikke specielt høje, men parken er et fint sted at få en smagsprøve på redwoodtræerne.

Hoteller i Sausalito syd for Muir Woods National Park
Hoteller i San Francisco syd for Muir Woods

Fakta om Muir Woods National Park:
Åbningstider hele året: 8.00 til solnedgang
Entré (gælder en dag): 15 dollars pr. person for personer over 15 år (2019)
National Park Pass (gælder et år) 80 dollars pr. familie (2019)
Parkens areal: 2 kvadratkilometer
Højeste træer: 75 meter
Største træer: 4 meter i diameter
Geologisk særpræg: Redwoodtræer
Geografisk placering: Det nordvestlige Californien
Kort over Muir Woods på Google Maps

Muir Woods hædrer pioneren John Muir
Muir Woods er opkaldt efter pioneren John Muir, der i slutningen af 1800-tallet og frem til sin død i 1914 kæmpede for oprettelsen af nationalparker i bl.a. Californien, for at beskytte den amerikanske natur mod rovdrift og udnyttelse i takt med at nybyggerne flyttede vestpå. For at ære John Muirs store indsats, blev skovområdet nord for San Francisco opkaldt efter ham, det det blev udlagt til nationalpark i 1908.

Muir Woods areal er kun to kvadratkilometer, men du kan dog sagtens fornemme det majestætiske ved de op mod 1.000 år gamle træer. Bilen parkeres ved indgangen, og valget står så mellem en kort rundtur til fods på 1,6 kilometer eller en lidt længere gåtur op i højderne på cirka 3 kilometer.

Meget populær nationalpark – kom tidligt
Parken er i kraft af sin beliggenhed tæt på San Francisco noget overrendt om sommeren, hvor det vrimler med turister, der fragtes op i turbusser. På hverdage er der bedre plads – kom f.eks. når Muir Woods åbner kl. 8.00 eller vent til sidst på eftermiddagen. Muir Woods er i øvrigt et sted, der også fint kan opleves i regnvejr, hvor stilheden blandt de høje træer kun brydes af regndråberne, som søger ned mod skovbunden.

Hoteller i Sausalito syd for Muir Woods National Park
Hoteller i San Francisco syd for Muir Woods

www.nps.gov/muwo – National Park Service officielle guide til Muir Woods

Af Henrik Lange, Highways-USA.com