Flere nationalparker genåbner i USA – men ikke alle

Efter halvanden uge med lukkede nationalparker blev det åbenbart for meget for bl.a. The Grand Canyon State, at Arizonas nationalsymbol fortsat var lukket land for turisterne. Så nu har bl.a. Arizona, Colorado, South Dakota og Utah grebet dybt i lommerne og givet en donation til National Park Services.

Dermed kan nogle af USA’s store nationalparker genåbne, hvilket utvivlsomt vil glæde mange danskere på efterårsferie i USA, der dermed får en noget større palette af naturoplevelser at vælge mellem. Følgende nationalparker er genåbnet pr. 11. oktober og har foreløbigt budget til at holde åbent frem til 20. oktober:

Grand Canyon National Park, Arizona
Sydkanten – South Rim – er dermed genåbnet.
Det samme gælder Nordkanten Grand Canyon North Rim.

Arches National Park, Utah
Bryce Canyon, Utah
Canyonlands, Utah
Capitol Reef National Park, Utah
National Bridges National Monument, Utah
Zion National Park, Utah

Rocky Mountains National Park, Colorado

Mount Rushmore National Monument, South Dakota

Til gengæld er nationalparkerne i Californien fortsat lukkede – ihvertfald indtil videre. Det vil sige at følgende nationalparker i Californien fortsat er lukkede:

Yosemite, Californien (gennemkørsel ad California Route 120 – Tioga Pass – er fortsat muligt)
Death Valley, Californien (gennemkørsel ad California Route 190 gennem Death Valley er fortsat muligt)
Joshua Tree National Park, Californien
Sequoia National Park, Californien
Kings Canyon, Californien
Muir Woods, Californien

På østkysten er Frihedsgudinden i New York genåbnet!

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Henrik Lange fra Highways-USA.com

er en af Danmarks mest erfarne rejsejournalister, der har en unik ekspertviden om USA og Canada. Henrik har kørt USA tynd i udlejningsbiler og rejst rundt i motorhome i USA og Canada flere gange, og blev i 2012 kåret til Årets Rejsejournalist i Danmark. Han deltager hvert år på den store amerikanske rejsemesse, International Pow Wow (IPW) og er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 svar til “Flere nationalparker genåbner i USA – men ikke alle”

    • Hej Lotte, tak for din ros. Er glad for, at I kan bruge mine opdateringer. Det er min egen erfaring, at det nogen gange er lettere at følge nyhederne sådan lidt på afstand, når man fx sidder her i Danmark – i forhold til at skulle være opdateret på alle de skiftende meldinger der kommer, mens man rejser rundt i USA. Derfor har jeg opdateret alle relevante artikler om nationalparker og indsat et rødt tekstfelt med den aktuelle status for hver enkelt nationalpark, der hvor det er relevant. Så her kan I også holde jer løbende opdateret, som fx på http://www.highways-usa.com/grand-canyon/