Algiers Point på den modsatte side af Mississippi lige overfor The French Quarter, har altid haft ry for at være en lidt skummelt kvarter. Algiers er da heller ikke sted, man som turist skal vade rundt i efter mørkets frembrud. Men i dagtimerne er turen med færgen over Mississippi et fint afbræk fra gåturene rundt i French Quarter. Og så er Canal Street Ferry endda gratis at benytte, når du er til fods. Samtidig får du serveret en fin udsigt ind over New Orleans.

Hoteller og tips til overnatning i New Orleans

Sejlturen tager 10 minutter
Turen over Mississippi floden tager cirka 10 minutter, og når du nu alligevel er sejlet over med færgen, kan du overveje en lille tur gennem bydelen. Algiers Point er kendt som stedet, hvor hovedparten af New Orleans’ jazzmusikere bor, og ved færgelejet på Algiers-siden står der en planche med en oversigt over historiske huse i Algiers Point.

Det er dog en kendt sag, at Algiers efter mørkets frembrud ikke er sted, du bør opholde sig som turist, så nøjes med eventuel sightseeing i dagslys. I Algiers kan du ihvertfald opleve en mere ægte og autendisk udgave af New Orleans.

Vælger du alligevel en aftentur – uden måske af stå af færgen i Algiers – bliver du belønnet med en fantastisk flot udsigt over New Orleans, når alle byens lys er tændt. Fotoet oppe i vores topbar øverst på denne artikel og på de øvrige artkler om New Orleans, er netop taget fra færgen på vej over Mississippi ved aftentide.

Færgen har sejlet siden 1827
Mens selve New Orleans fik en del tæsk af orkanen Kartrina i 2005, så blev de lave og hyggelige træbygninger fra 1900-tallet i Algiers stort set ikke ramt af orkanen. Derfor kan du stadig nyde det gamle kvarter i byen. Går du op på diget langs Mississippi, kan du spadsere langs Jazz Walk of Fame, der hylder New Orleans mange jazzmusikere.

The Algiers Ferry har sejlet over MIssissippi-floden siden 1827 – dog ikke den nuværende færge. Der er afgang fra New Orleans-siden hver halve time på minuttallene 15 og 45 og fra Algiers Point på minuttal 00 og 30. Færgen er som nævnt gratis, og den sejler fra kl. 6.00 morgen og frem til midnat (2013).

En anden gratisfærge over Mississippi sejler fra samme færgeleje som færgen til Algiers, men sejler længere ned ad Mississippi til bydelen Gretna. Denne tur tager cirka 20 minutter hver vej. Færgen sejler fra New Orleans-siden på minuttal 30 fra kl. 6.30 morgen til kl. 17.30. Dog sejles der helt frem til midnat fredag og lørdag (2013).

Hoteller og tips til overnatning i New Orleans

Læs mere på:
www.friendsoftheferry.org

Af Henrik Lange, Highways-USA.com